EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

ZPMS NOVIČKE


 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

 

 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 21 > >>
 

MEDNARODNI DAN DRUŽIN - 15. MAJ

14. maj 2019

15. maj je za mednarodni dan družin razglasila Generalna skupščina OZN leta 1994. Vsako leto ima osrednjo temo – letošnja je »Družine in podnebni ukrepi v povezavi s 13. ciljem trajnostnega razvoja« (Families and Climate Action: Focus on SDG13).

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije obeležujemo ta dan že petindvajseto leto zapored. V tem času smo dan družin razširili na Teden družin od 15. do 22. maja. V sodelovanju z različnimi kulturno-umetniškimi organizacijami smo pripravili vseslovensko akcijo »Za družine brezplačno«, ko muzeji in galerije ves teden ali pa na določen dan v tem tednu nudijo družinam brezplačen vstop. Nekaj aktivnosti so pripravila tudi naša društva in zveze prijateljev mladine po Sloveniji.

  Preberi več > 
 

VABILO NA NACIONALNO SREČANJE NEVLADNIH ORGANIZACIJ: »PERSPEKTIVE VSEBINSKIH MREŽ«

14. maj 2019

Kje? Dom sindikatov, Dalmatinova 4, Ljubljana

Kdaj? 22. maja 2019 od 9:30-16:00

Konzorcij vsebinskih mrež nevladnih organizacij Slovenije bo 22. maja 2019 na Dalmatinovi 4 pripravil redno letno srečanje, na katerem bo iz različnih plati predstavljeno, kako se vsebinske mreže umeščajo v nevladni sektor, kaj od njih pričakujejo in dobivajo posamezne nevladne organizacije, kaj področna ministrstva ter nenazadnje kako posamezne vsebinske mreže vidijo svoj položaj po uveljavitvi Zakona o nevladnih organizacijah (ZNOrg).

 

  Preberi več > 
 

EVROPA V ŠOLI, NACIONALNA PODELITEV NAGRAD NAJBOLJŠIM

10. maj 2019

Nacionalna podelitev nagrad najboljšim

SNEMIMO ROZA-MODRA OČALA: Ustvarjajmo družbo enakih možnosti in priložnosti za dekleta in fante.

Pod naslovom Snemimo roza-modra očala: Ustvarjajmo družbo enakih možnosti in priložnosti za dekleta in fante, so osnovnošolci in srednješolci tudi letošnje, že dvajseto leto, ustvarjali na natečaju Evropa v šoli. Tema letošnjega natečaja se navezuje na enakost spolov z namenom doseči enakost spolov in okrepiti vlogo vseh žensk in deklic, kar je tudi 5. cilj trajnostnega razvoja.

  Preberi več > 
 

AKCIJA - ZA DRUŽINE BREZPLAČNO 2019

9. maj 2019

Spoštovane družine!


Muzeji, galerije in druge kulturno - umetnostne ustanove za vas brezplačno odpirajo svoja vrata. Od 15. maja – mednarodnega dneva družin do konca Tedna družin – 22. maja, vas vabimo k ogledu stalnih zbirk, tematskih razstav ali posebnih dogodkov, ki vam bodo polepšali dan.


V nadaljevanju vam posredujemo seznam vseh ustanov in ob koncu tudi prireditve in dogodke, ki jih pripravljajo nekatera naša društva in zveze prijateljev mladine po Sloveniji.


Skupaj z otroki boste spoznavali skrivnosti umetnosti, se zabavali, učili ter tako skupaj preživeli zanimive urice vašega prostega časa.


Vljudno vabljeni!


  Preberi več > 
 

ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE USPEŠNA NA EVROPSKEM NIVOJU

24. apr. 2019

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je članica Eurochild-a, mreže organizacij, ki delajo z in za otroke po vsej Evropi ter si prizadevajo za družbo, ki spoštuje otrokove pravice. Temelj dela Eurochild-a je Konvencija Združenih narodov o otrokovih pravicah. Eurochild ima 171 članic (organizacij in posameznikov) iz 34 evropskih držav.

  Preberi več > 
 

NAJGRAJENCI NATEČAJA EVROPA V ŠOLI 2018 / 2019

24. apr. 2019

NAGRAJENCI NATEČAJA EVROPA V ŠOLI 2018 / 2019

  Preberi več > 
 

PROSTOVOLJCI NOVARTISA UREJALI LETOVIŠČE V OKVIRU POBUDE POMEŽIK SONCU®

17. apr. 2019

PROSTOVOLJCI NOVARTISA UREJALI LETOVIŠČE V OKVIRU POBUDE POMEŽIK SONCU®


Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) že dvajseto leto organizira humanitarni program Pomežik soncu®. V obdobju od leta 1999 smo skozi program zbrali več kot 2 milijona eur, na brezplačno letovanje pa je odšlo več kot 11.000 otrok. Letošnje leto smo z zbiranjem sredstev še posebej uspešni – z RTV Slovenija smo minuli vikend zbrali dobrih 40.000 eur. Zbiranje sredstev teče naprej in da bomo čim bolj uspešni, pripravljamo dobrodelni koncert DAN ZA ROCK, ki bo 8. junija na Kongresnem trgu. Skupaj s pevskim zborčkom Rock mulčki bodo zapeli znani glasbeniki - Dan D, Vlado Kreslin, Fed horses, Zoran Predin, Čedahuči in Rudi Bučar.


Da bodo otroci preživeli počitnice v lepem in urejenem okolju pa je že tradicionalno poskrbelo podjetje Lek (Novartis) s svojimi prostovoljci v enem izmed letovišč, v Pacugu.


 

 

  Preberi več > 
 

POČITNIŠKO VARSTVO

15. apr. 2019

Dragi prijatelji

Poletje je morda res še daleč, a starši že iščete informacije o POČITNIŠKEM VARSTVU.

Zato bo spletni časopis za otroke – ČASORIS, za vas objavljal čim več informacij na to temo.

Vabimo vas k prebiranju spletnega časopisa.

Vsa društva in zveze pa vabimo, da čim več informacij o počitniškem varstvu sporočite na: Časoris urednik@casoris.si.


 

   Preberi več > 
 

ZAPOSLIMO STROKOVNEGA SODELAVCA II (M/Ž)

11. apr. 2019

ZAPOSLIMO STROKOVNEGA SODELAVCA II (M/Ž)

(za določen čas 12 mesecev oz. do vrnitve delavke s porodniškega dopusta)

 

  Preberi več > 
 

29. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT

8. apr. 2019

29. NACIONALNI OTROŠKI PARLAMENT: ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEM


V ponedeljek, 8. aprila, je v veliki dvorani Državnega zbora RS potekalo zasedanje 29. nacionalnega otroškega parlamenta (NOP). 114 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije je razpravljalo o osrednji temi Šolstvo in šolski sistem. Uvodoma jih je pozdravila podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije ga. Tina Heferle. Spodbudne besede sta mladim parlamentarcem namenila tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, Darja Groznik in predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.


Ga. Tina Heferle je povedala: »Bodite pogumni in drzni. Bodite aktivni in inovativni. Izkoristite različne priložnosti in možnosti. Ne pozabite, da si lahko znanje pridobite že z izmenjavo med vrstniki ali se različnih veščin naučite od staršev. Ohranite samokritičnost, razum in zaupanje vase. Ob tem pa ostanite pošteni in pravični.«

  Preberi več > 
 

OTROCI ZVEZE PRIJATELJEV MLADINE MARIBOR ZAIGRALI NA LJUDSKEM VRTU Z NOGOMETAŠI NK MABRIBORA IN PODPRLI INICIATIVO #ŽOGAZBLIŽUJE

28. mar. 2019

Otroci Zveze prijateljev mladine Maribor zaigrali na Ljudskem vrtu z nogometaši NK Mabribora in podprli iniciativo #ŽogaZbližuje


Mariborski stadion Ljudski vrt v partnerstvu z družbo Mastercard kot prvi v Sloveniji nudi še več prostora družinam, kjer se družine med seboj povezujejo, ustvarjajo spomine in tkejo posebne vezi


Ljubljana, 27. marec 2019 – Zveza prijateljev mladine Maribor je z veseljem sprejela povabilo k iniciativi #ŽogaZbližuje, ki jo je družba Mastercard v sodelovanju z NK Maribor lansirala na včerajšnji okrogli mizi. Po uvodni predstavitvi projekta so udeleženci stopili skupaj na družinski sektor stadiona in med nogometno vajo z nogometaši NK Maribora navijali za otroke Zveze prijateljev mladine Maribor. Med igranjem s priznanimi nogometnimi igralci NK Maribor, kot so Marcos Tavares, Dino Hotić, Amir Dervišević, Denis Klinar, Dare Vršič in Felipe Santos, so se otroci zabavali ob atraktivnih točkah z nogometno žogo in tako doživeli neprecenljive trenutke s svojimi idoli.

  Preberi več > 
 

SKUPAJ ZA ODGOVOREN ODNOS DO PITA

26. mar. 2019

Zveza prijateljev mladine Slovenije bo v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola v aprilu s svojimi izvajalci sodelovala na osmih dogodkih po Sloveniji s skupnim naslovom "Dan brez alkohola", ki jih organizira Nacionalni inštitut za javno zdravje.


Dogodki, ki bodo potekali v Vipavi, na Ravnah na Koroškem, v Celju, Luciji, Mariboru, Murski Soboti, Kočevju in v Kranju, bodo namenjeni osveščanju o projektu SOPA in pogovoru o zdravih življenjskih izbirah. V sklopu zanimivega programa bodo obiskovalci lahko dobili informacije o problematiki pitja alkohola v slovenski družbi, o posledicah čezmernega pitja ter o virih pomoči v regiji oziroma Sloveniji, predstavili pa bomo tudi naše druge dejavnosti. Na dogodkih bodo sodelovali tudi Društvo za zdravje srca in ožilja, Zveza paraplegikov Slovenije, Šent, Slovenska Karitas in Športna unije Slovenije, ki so prav tako vključeni v projekt SOPA.


 

  Preberi več > 
 

45. SKUPŠČINA ZVEZE PRIJATELJEV MLADINE SLOVENIJE

25. mar. 2019

45. skupščina Zveze prijateljev mladine Slovenije


V petek, 22. marca 2019, je potekala 45. skupščina Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). V uvodu je predsednica ZPMS Darja Groznik izpostavila delo zveze v minulem letu in začrtala delo v prihodnje.


Skupščina je sprejela program dela in finančni načrt ZPMS za leto 2019. To bo še naprej temeljilo na prilagajanju trenutnim družbenim razmeram in vodenju programov, ki otrokom in družinam zagotavljajo možnosti za zdrav in kvaliteten razvoj.

  Preberi več > 
 

IŠČEJO SE VZGOJITELJI IN ANIMATORJI ZA POLETJE 2019

22. mar. 2019

  IŠČEJO SE VZGOJITELJI IN ANIMATORJI ZA POLETJE 2019
  PRIJAVE ŽE POTEKAJO
  ZADNJI ROK JE 31. marec

K sodelovanju vabimo prostovoljce, ki bi kot vzgojitelji ali športno rekreativni vzgojitelji želeli del poletnih počitnic preživeti z otroki in mladostniki

  Preberi več > 
 

Klub zvestobe OMV SMILE & DRIVE bo omogočil brezplačne počitnice za več kot šest avtobusov otrok

20. mar. 2019

V dobrodelni akciji je OMV Slovenija skupaj s člani Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE tudi letos zbiral točke zvestobe za otroke iz socialno ogroženih družin.

Več kot 12 milijonov točk zvestobe je bilo doniranih Zvezi prijateljev mladine Slovenije in humanitarnemu programu Pomežik soncu®.

Dobrodelna akcija obeležuje 5. rojstni dan Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE.

  Preberi več > 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 21 > >>

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke