EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

 

 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 ... 22 > >>
 

OTROŠKI SMEH, NERESNA OLIMPIJADA IN LEKOV ŽIVŽAV SO PONOVNO NAPOLNILI SREDIŠČE MARIBORA

30. avg. 2019 Zadnji počitniški dan je bil v Mariboru obarvan s smehom in zabavo. Središče Maribora so napolnili otroci, ki so se ob izteku poletnih počitnic zabavali na Neresni olimpijadi in Lekovem živžavu. V sklopu Počitnic s prijatelji, kot so v Zvezi prijateljev mladine Maribor poimenovali svoje poletne aktivnosti, je letos brezplačno letovalo ponovno več kot 100 otrok iz humanitarnega programa Pomežik soncu®, iz sredstev FIHO ter drugih donatorskih akcij ZPM in DPM Maribor. Akcijo Pomežik soncu Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) že 20 let podpira in soustvarja tudi farmacevtska družba Lek.  Preberi več > 
 

KONFERENCA O PARTICIPACIJI OTROK "DRŽAVLJANI PRIHODNOSTI"

29. avg. 2019 Konferenca o participaciji otrok »Državljani prihodnosti«

Zveza prijateljev mladine Slovenije ob 30. obletnici sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah in programa Otroški parlamenti organizira konferenco o participaciji otrok z naslovom Državljani prihodnosti,
ki bo v sredo, 27. novembra 2019, od 9. do 16. ure v Hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons (Pot za Brdom 4, Ljubljana).

Namen dogodka je ozaveščati o pravici otrok do participacije ter s podpisom pisma o nameri spodbuditi pristojne k pripravi in sprejetju Nacionalne strategije o participaciji otrok v letu 2021, ko Slovenija predseduje EU.  Preberi več > 
 

JAVNI RAZPIS ZA ŠTIPENDIRANJE DIJAKINJ IN DIJAKOV

26. avg. 2019 Uprava Ustanove Fundacija ZPMS za otroke in družine v Sloveniji razpisuje 5 štipendij za šolsko leto 2019/2020. Štipendija se podeli za čas od 1. 9. 2019 do 30. 6. 2020 v skupnem znesku 1.200,00 € za dodeljeno štipendijo oz. 120,00 € na mesec.  Preberi več > 
 

Brezplačne poletne počitnice za 795 otrok iz socialno šibkejših okolij

12. avg. 2019

V letošnjem poletju bo v okviru humanitarnega programa Pomežik soncu® Zveze prijateljev mladine Slovenije brezplačno poletno letovanje doživelo skupaj kar 795 otrok iz socialno šibkejših okolij in otrok s posebnimi potrebami. V jubilejnem letu, ko program Pomežik soncu® praznuje že 20. obletnico, je ZPMS zbrala največ sredstev doslej in na počitnice poslala rekordno število otrok. Skupino otrok, ki letujejo v Pacugu, sta obiskali tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer in generalna direktorica OMV Slovenija Vanja Lombar.

 

  Preberi več > 
 

ZAČENJA SE DOBRODELNA AKCIJA »POŠTAR PAVLI POLNI ŠOLSKE TORBE«

21. jun. 2019

V sodelovanju s Pošto Slovenije bo Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) danes, 21. junija 2019, že sedmič zapored začela z dobrodelno akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe. Posamezniki, ki se bodo odločili za materialne prispevke, lahko na poštnih poslovalnicah do 12. avgusta kupijo šolske potrebščine in jih odložijo v pripravljene škatle. Po tem datumu bo ZPMS zbran material razdelila med več kot 30 svojih društev po Sloveniji.  

  Preberi več > 
 

POMEŽIK SONCU Z REKORDNIMI SREDSTVI

20. jun. 2019

V akciji Pomežik soncu® zbrana rekordna sredstva - 245.245,00€ za letovanja otrok iz socialno šibkih okolij in za letovanje otrok s posebnimi potrebami.

Letošnje leto je na Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) posebno leto. Poleg tega, da obeležujemo že 20 let delovanja programa Pomežik soncu®, se veselimo tudi njegovega izjemnega uspeha – v okviru programa smo namreč zbrali rekordna sredstva – 245.245,00€ za letovanja otrok iz socialno šibkih okolij in za letovanje otrok s posebnimi potrebami. Sredstva smo na internem razpisu razdelili in namenili 795 otrokom, ki bodo šli na letovanje popolnoma brezplačno!


 

  Preberi več > 
 

POČITNIŠKO VARSTVO

19. jun. 2019

Dragi otroci in mladostniki, dragi starši!

poletne počitnice so le še trenutek stran. Zaslužili ste si jih. Vsi. Za vami je šolsko leto, ki vas je opremilo z novim znanjem, izkušnjami in prijateljstvi. Bodite zadovoljni in ponosni na vse, kar ste dosegli v minulem šolskem letu. Dokler se trudite po svojih najboljših močeh, vam lahko samo čestitamo in zaželimo, da se v trenutku, ko se zaprejo šolska vrata, neuspehi spremenijo v izzive in uspehi v nove energije za prihodnje šolsko leto.

Na spodnjem seznamu po zvezah in društvih najdete informacije o počitniških aktivnostih.
Seznam se bo lahko še dopolnjeval.

Želimo vam lepe počitnice!

  Preberi več > 
 

MAGIČNI DOBRODELNI KONCERT DAN ZA ROCK

10. jun. 2019 Na Kongresnem trgu v Ljubljani je v soboto, 8. junija, ob 20-letnici programa POMEŽIK SONCU®, odmeval dobrodelni koncert – DAN ZA ROCK. Glavna zvezda večera je bil pevski zbor Rock mulčki, ki je združil moči s svojimi vzorniki iz sveta glasbe in osvojil koncertne odre skupaj z - Vlado Kreslin, Grega Skočir (Big Foot Mama), Hamo (Tribute 2 Love), Tina Marinšek, Čedahuči, Rudi Bučar, Fed horses in Sara Lamprečnik. Rock mulčki so nastopili s svojim bendom - Rok Hozjan, Tilen Stepišnik, Damir Pavlič in Urban Grabenšek, pridružili pa so je jim tudi otroci iz Zavoda za gluhe in naglušne Ljubljana in New Jersey mamice. Zveneča imena slovenske pop in rock glasbe s pevsko spremljavo Rock mulčkov so dokazano porok za dobro glasbo, vrhunsko energijo, navdušeno občinstvo in iskreno dobrosrčnost.  Preberi več > 
 

DOBRODELNA DRAŽBA

4. jun. 2019

Društvo slovenskih pisateljev bo v petek, 7. junija, v Konzorciju v Ljubljani organiziralo dobrodelno dražbo ilustracij priznanih slovenskih slikarjev in ilustratorjev.

  Preberi več > 
 

50. DRŽAVNO SREČANJE MLADIH RAZISKOVALCEV ZGODOVINE V OTROŠKEM POČITNIŠKEM DOMU PACUG

3. jun. 2019

50. DRŽAVNO SREČANJE MLADIH RAZISKOVALCEV ZGODOVINE V OTROŠKEM POČITNIŠKEM DOMU PACUG

Srečanje je potekalo pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja

V letu letošnjem šolskem letu so mladi raziskovalci zgodovine raziskovali na temo „JUHUHU, počitnice so tu! Letovanje otrok in družin v preteklosti.« Kot vsako leto, je tudi letos prisostvovalo skoraj 300 učencev zadnje triade iz cele Slovenije, na zaključnem državnem srečanju pa je bilo skoraj 100 udeležencev iz 22ih osnovnih šol. Vse zbrane v Pacugu je uvodoma pozdravila dr. Monika Kokalj Kočevar, predsednica Komisije za delo zgodovinskih krožkov, mlade je obiskala tudi Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, s prisotnostjo pa je podporo programu izkazal še podžupan Občine Piran, g. Gabrijel Franco.

  Preberi več > 
 

9. DOBRODELNA DRAŽBA ŠPORTNIH ARTIKLOV

28. maj 2019

Zveza društev prijateljev mladine Jesenice in jeseniški humanitarec Fikret Avdič - Fičo že devetič zapored organizirata dobrodelno dražbo športnih artiklov.

Na spletnem družbenem omrežju Facebook se je začela že deveta dobrodelna dražba športnih artiklov. Artikle s svojimi podpisi so prispevala številna velika športna imena. Med njimi hokejski igralci Tičar, Sabolič, Jeglič, David Rodman, ... nogometni igralci Iličić, Struna, Stevanovič, smučarji Kranjec, Hadalin, Meta Hrovat in mnogi drugi. Skupaj je na voljo 30 športnih artiklov.

  Preberi več > 
 

SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola

28. maj 2019

Zveza prijateljev mladine Slovenije v okviru projekta SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola nadaljuje z različnimi aktivnostmi po vsej Sloveniji. Več o pomembnosti in ciljih projekta pa v prispevku

 

  Preberi več > 
 

POMEMBNO OPOZORILO

23. maj 2019

POMEMBNO OPOZORILO

Neznana oseba se pretvarja, da v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije opravlja zdravljenje na domu

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je bila obveščena, da te dni na območju Občine Radenci in Gornje Radgone na vrata domov (po predhodnem telefonskem dogovoru) trka oseba, ki se pretvarja, da v sodelovanju z ZPMS izvaja zdravljenje s fototerapijo.

V okviru ZPMS se s kakršnokoli obliko zdravljenja na domu ne ukvarjamo, zato vas obveščamo, da ste pozorni. V primeru suma zlorabe/goljufije, o tem obvestite pristojno policijo.

Zveza prijateljev mladine Slovenije


  Preberi več > 
 

PREDSTAVITEV ZPMS PARTNERJEM WALDORFSKE ŠOLE

20. maj 2019

Našo organizacijo smo predstavili partnerjem Waldorfske šole

Waldorfska šola sodeluje v projektu Erasmus+, v katerem se ukvarjajo z različnimi oblikami demokracije in vključevanjem demokratičnih procesov in sprememb v šolski proces. V sklopu srečanja partnerjev iz tujine, ki sodelujejo v projektu (Nemčija, Avstrija, Švica), so obiskali tudi našo organizacijo. Po splošni predstavitvi ZPMS, smo se podrobneje osredotočili na Otroški parlament. Omenili smo tudi sodelovanje z organizacijo Eurochild, kjer so vzpostavili »svet otrok«, ki je primer dobre prakse vključevanja in participacije otrok na mednarodni ravni.

  Preberi več > 
 

MEDNARODNI DAN DRUŽIN - 15. MAJ

14. maj 2019

15. maj je za mednarodni dan družin razglasila Generalna skupščina OZN leta 1994. Vsako leto ima osrednjo temo – letošnja je »Družine in podnebni ukrepi v povezavi s 13. ciljem trajnostnega razvoja« (Families and Climate Action: Focus on SDG13).

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije obeležujemo ta dan že petindvajseto leto zapored. V tem času smo dan družin razširili na Teden družin od 15. do 22. maja. V sodelovanju z različnimi kulturno-umetniškimi organizacijami smo pripravili vseslovensko akcijo »Za družine brezplačno«, ko muzeji in galerije ves teden ali pa na določen dan v tem tednu nudijo družinam brezplačen vstop. Nekaj aktivnosti so pripravila tudi naša društva in zveze prijateljev mladine po Sloveniji.

  Preberi več > 
<< < 1 2 3 4 5 ... 10 ... 15 ... 20 ... 22 > >>

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke