EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

ODSTOP 0,5% DOHODNINE


Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. ZPMS zbrana sredstva namenja izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na zgornjo fotografijo se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnete in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

POIŠČITE NAJBLIŽJE DRUŠTVO:

ZBORNIK ODGOVORI SODOBNIM IZZIVOM ODRAŠČANJA


Odgovori sodobnim izzivom odraščanja je zbornik strokovnih prispevkov, ki predstavljajo pregled aktualnih vprašanj odraščajočih v Sloveniji. V njem je štirinajst strokovnih prispevkov trinajstih različnih avtorjev, strokovnjakov na področju dela z mladimi v Sloveniji.

V zborniku so predstavljene teme kot so, spolnost, motnje hranjenja, samopoškodovanje, odnosi v družini, ločitve, odvisnosti, medvrstniško nasilje, težave mladih na spletu in druge.

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

 

 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > >>
 

Novi prostovoljci za Tom telefon®

13. okt. 2017 Tom telefon® k sodelovanju vabi nove prostovoljce.  Preberi več > 
 

ZA DOSTOJNO PREŽIVETJE, PROTI STIGMATIZACIJI RANLJIVIH

24. apr. 2018 Organizacije Dobrodelno društvo Petka za nasmeh, Slovenska filantropija, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Delavska svetovalnica, Nacionalni forum humanitarnih organizacij ter društvo Kralji ulice obsojamo zadnje javne napade na prejemnike socialnih transferjev ob sprejetih spremembah socialne zakonodaje, ki dviguje osnovni znesek minimalnega dohodka na 385,05 evra. Prejemniki socialnih transferjev so bili ob tem v javnosti namreč večkrat ožigosani kot demotivirano javnofinančno breme.  Preberi več > 
 

Anketa o branosti in potrebnosti glasila Zveze prijateljev mladine Slovenije

20. apr. 2018 Vljudno vas prosimo, da si vzamete nekaj minut časa in izpolnite anketo na temo branosti in potrebnosti glasila Zveze prijateljev mladine Slovenije.  Preberi več > 
 

Zasedanje 28. nacionalnega Otroškega parlamenta

16. apr. 2018 V Državnem zboru je danes potekalo že 28. nacionalno zasedanje Otroškega parlamenta. Udeležilo se ga je 114 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije in razpravljalo o osrednji temi Šolstvo in šolski sistem. V uvodnem delu je mlade parlamentarce najprej nagovoril predsednik Državnega zbora RS dr. Milan Brglez, ki je poudaril pomen nacionalnega Otroškega parlamenta.  Preberi več > 
 

Zavestno starševstvo - predavanje v Večgeneracijskem centru v Postojni

2. apr. 2018 V četrtek, 5. aprila 2018, v sodelovanju z Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Po-Pi organiziramo predavanje o zavestnem starševstvu. Predavala bosta priznana družinska terapevta dr. Albert in Leonida Mrgole.
Vstop je brezplačen!  Preberi več > 
 

Želite postati svetovalec na TOM telefonu?

27. mar. 2018 Želite postati svetovalec na TOM telefonu?

Osnovno izobraževanje, ki je pogoj za svetovanje na TOM telefonu®, bo potekalo v Ljubljani naslednje dneve:

• 3. april (16.-21. ure),

• 4. april (16.-21. ure),

• 5. april (16.-21. ure),

• 6. april (16.-21. ure),

• 7. april (8.30 do 13.30) in

• 10. april (16.-19. ure).  Preberi več > 
 

Prostovoljci, vabljeni!

19. mar. 2018 V letu 2018 na Zvezi prijateljev mladine Slovenije v našo družbo vabimo prostovoljce za pomoč pri organizaciji dogodkov, pisarniško in administrativno pomoč in predstavitev dela naše organizacije na stojnicah.  Preberi več > 
 

Člani kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE so poskrbeli za poletne počitnice otrok v stiski

19. mar. 2018 OMV Slovenija je s pomočjo zvestih in dobrodelnih članov četrti rojstni dan Kluba zvestobe SMILE & DRIVE obeležil z rekordnim številom podarjenih točk.
V dobrodelni akciji so OMV Slovenija in člani Kluba zvestobe zbrali skupno devet in pol milijonov točk zvestobe, ki jih bo Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) v sklopu humanitarnega programa Pomežik soncu® pretvorila v poletne počitnice otrok v socialni stiski.
Z zbranimi točkami bo na brezskrbnih počitnicah uživalo za pet avtobusov otrok iz socialno šibkih družin in tistih, s posebnimi potrebami.  Preberi več > 
 

Na zasedanju 44. skupščine ZPMS izvolili dva podpredsednika in imenovali častne člane

16. mar. 2018
V petek, 16. marca 2018, je zasedala 44. skupščina Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

Po razpravi o bogatem vsebinskem poročilu delovanja ZPMS in o finančnem poročilu ZPMS za leto 2017, so predstavniki članic ZPMS iz vse Slovenije poročila soglasno sprejeli. Sledila je predstavitev programa dela in finančnega načrta za leto 2018.

Na 44. skupščini ZPMS so bile na vrsti tudi volitve dveh podpredsednikov ZPMS. Člani skupščine so za mandatno obdobje 2018 – 2022 izvolili Uroša Brezovška in mag. Pavlo Peterle Udovič.
  Preberi več > 
 

SMUČARSKI ČEVLJI JAKOVA FAKA BODO MLADEMU ŠPORTNIKU PLAČALI TRENINGE IN OPREMO

12. mar. 2018
Na dražbi Alpininih čevljev za smučarski tek Jakova Faka, ki sta jo izvedla Hitradio Center in Zveza prijateljev mladine Slovenije, je bilo zbranih 1.000 evrov.

Čevlje, v katerih je tekmoval in treniral naš večkratni svetovni prvak, je kupilo podjetje Easy Life iz Maribora, izkupiček pa bo v celoti namenjen mladim športnikom iz socialno manj spodbudnih okolij.
  Preberi več > 
 

Mohorjeva družba ZPMS podarila knjige v vrednosti 9.000€

6. mar. 2018
Avstrijska veleposlanica v Sloveniji, mag. Sigrid Berka, in predsednik Mohorjeve družbe v Celovcu, dekan mag. Ivan Olip, sta včeraj v Trubarjevi hiši literature devetim nevladnim organizacijam izročila vrednostne bone za knjige Mohorjeve družbe. Donacijo je prejela tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije.
  Preberi več > 
 

Dobrodelna dražba čevljev za smučarski tek Jakova Faka

5. mar. 2018 V sodelovanju s Hitradiem Center smo pričeli z dobrodelno dražbo tekmovalnih čevljev za smučarski tek Jakova Faka.  Preberi več > 
 

Štipendijski sklad dr. Janeza Drnovška podprli dražitelji in znana slovenska podjetja

2. mar. 2018
Zveza prijateljev mladine Slovenije je v četrtek, 22. februarja 2018, ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška, v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, izvedla dobrodelno dražbo predmetov iz zapuščine pokojnega predsednika.

Na dobrodelni dražbi je ZPMS, ob soglasju družine dr. Janeza Drnovška, dražiteljem ponudila 15 predmetov iz njegove zapuščine, in sicer tri nalivna peresa, dve spominski pisemski ovojnici, knjigo dr. Drnovška, z naslovom Zlate misli o življenju in zavedanju, fotografijo fotografa Voranca Vogla, ki je bila last dr. Janeza Drnovška, in osem karikatur, ki jih je ustvaril Franco Juri.

ZPMS je s pomočjo dražiteljev zbrala več kot 7.000€, ki jih bo namenila v novoustanovljeni Štipendijski sklad dr. Janeza Drnovška, s katerim bo mladostnikom iz socialno manj spodbudnih okolij pomagala na poti do željenega poklica.
  Preberi več > 
 

Rojstni dan Zveze prijateljev mladine Slovenije: 65 let prizadevanj za boljšo prihodnost otrok in mladostnikov

1. mar. 2018
Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), nevladna, prostovoljna, človekoljubna in neprofitna organizacija, je bila ustanovljena 1. marca 1953. ZPMS, ki se danes lahko pohvali s kar 112 članicami – zvezami in društvi prijateljev mladine po vsej Sloveniji – v letošnjem letu praznuje častitljivih 65 let.
  Preberi več > 
 

Niveina akcija Podarite nam modro srce se je uspešno zaključila

1. mar. 2018
Zabeležili smo uspešen zaključek že 12. Niveine akcije Podarite nam modro srce. Tekom akcije so izobraževalne in kulturne ustanove na svoja okna nalepile mnogo modrih src, ki so nosila dobre misli in prijazna sporočila. Akcija se je zaključila s prireditvijo, na kateri so se zbrali otroci, ambasadorji dobrodelne akcije in Niveine štipendistke.
  Preberi več > 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > >>

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke