Pomežik soncu

OMOGOČIMO POČITNICE VSEM OTROKOM

Pomežik soncu® je program, s katerim želimo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije čim večjemu številu otrok zagotoviti brezplačne počitnice. Z vašo pomočjo jim lahko omogočimo teden brezskrbnosti, ko razvijajo svoje talente in odkrivajo svoje potenciale. Nekateri bodo prvič zaplavali, drugi se prvič hladili ob kepici sladoleda.

Osnovni namen humanitarnega programa Pomežik soncu® je omogočiti otrokom, ki izhajajo iz družin v socialni stiski, popolnoma brezplačne, sproščujoče, varne, ustvarjalne in aktivne počitnice. Otroke predlagajo šolske svetovalne službe, centri za socialno delo ali posamezniki, pa tudi zdravnik-pediater ali jih prijavijo starši. Otrokom omogočimo pogoje za kakovostno preživljanje prostega časa, ko se lahko sprostijo, si naberejo novih moči za šolske obveznosti in doživijo nepozabne trenutke. Otroke in mlade vključimo v letovanje skupaj z otroci, ki letujejo samoplačniško. Programi na letovanjih so zasnovani tako, da delujejo preventivno in spodbujajo pozitivne vrednote pri otrocih in mladih.

Sredstva lahko nakažite na transakcijski na račun ZPMS, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana, št. SI56 0400 1004 9903 191, referenca SI00 1220220000006, račun odprt pri NKBM – Tukaj najdete tudi položnico za fizične osebe.

 

Omogočimo počitnice vsem otrokom  – revija

Letovanja otrok iz socialno ogroženih družin podpirajo tudi ambasadorji humanitarne akcije Pomežik soncu®: Uroš Kuzman, Urška Vučak Markež, Tin Vodopivec, Nik Škrlec, Sašo Hribar in Primož Suhodolčan.

 

SEZNANITE SE Z VSEBINO IZJAVE DONATORJA

Kako lahko prispevate?

CENA 10-DNEVNEGA LETOVANJA ZA ENEGA OTROKA JE 320 EUR, Z VKLJUČENIM POLNIM PENZIONOM.

Za podjetja

Soncu lahko pomežiknete tudi v vašem podjetju. Izpolnite spodnji obrazec, pripravili vam bomo donatorsko pogodbo in jo posredovali na vaš naslov. Donatorsko pogodbo si lahko prenesete tudi tukaj.

   

  Hvala za vaš prispevek!

  Za fizične osebe

  Zdravstvena letovanja otrok s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin

  Častni pokrovitelj zdravstvenega letovanja za otroke s posebnimi potrebami je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

  Z veseljem sporočamo, da je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, sprejel častno pokroviteljstvo nad zdravstvenim letovanjem otrok s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin. To je izkaz podpore našemu delu in prizadevanjem za vključitev otrok s posebnimi potrebami na naša letovanja in v družbo njihovih polnočutnih vrstnikov, ki se tako učijo življenjskih veščin eden od drugega.

  Slovenija sodi v skupino držav EU, kjer je prepoznan največji delež otrok s posebnimi potrebami. V populaciji šolobveznih otrok prepoznavamo približno 6,45 % otrok s posebnimi potrebami, ki imajo odločbo o usmeritvi, od tega se jih približno 4,5 % vključuje v redni program osnovne šole.

  Zdravstveno letovanje otrok prek ZPMS upošteva vse medicinske indikacije, ki jih narekuje posebna (dodana) potreba posameznega otroka s posebnimi potrebami. Pri tem so mišljene vse individualne prilagoditve kot so: zagotavljanje potrebne medicinske terapije in druge obravnave, ki jih otrok potrebuje, dostopnost okolja za gibalno ovirane, prilagoditev aktivnosti v čim večji meri za polno vključevanje otroka s posebnimi potrebami, po potrebi zagotavljanje individualnega spremljevalca za slepe in slabovidne otroke, gibalno ovirane otroke, otroke z avtizmom in nekatere dolgotrajno bolne otroke. Z obliko zdravstvenih letovanj za otroke s posebnimi potrebami se želi doseči polna inkluzija v praksi z otrokovimi vrstniki. Na ta način pridobijo vsi otroci, tako polnočutni, kot otroci s posebnimi potrebami. Vsi skupaj sobivajo in se učijo eden od drugega. Socialna integracija predstavlja temelj ene šole za vse, kjer bi se naj razvijala večja stopnja empatije in solidarnosti. Tudi polnočutni otroci na ta način spoznavajo ovire otrok s posebnimi potrebami nasploh, kar je z vidika današnjega časa zelo aktualno.

  (dr. Bojana Globačnik)

   

  Da bi kar se da velikemu številu otrok zagotovili zdravstveno letovanje na morju, smo pripravili družbeno odgovorni poslovni projekt POMEŽIK SONCU®. Gre za celovito nadgradnjo humanitarne akcije POMEŽIK SONCU®, ki je usmerjena v zbiranje sredstev za zdravstveno letovanje otrok s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin. Družina, ki skrbi za takega otroka je dvakratno ogrožena: sooča se z nezadostnimi dohodki in povečanimi stroški, ki jih narekujejo dodatne potrebe takšnega otroka. Starši so tako največkrat prepuščeni sami sebi in tako ne zmorejo zagotavljati niti zdravstvenega letovanja, čeprav bi bilo to še kako potrebno, saj ti otroci pogosteje obolevajo, so bolj podvrženi debelosti ali pa so socialno izolirani in stigmatizirani. V duhu inkluzije želimo tudi otrokom s posebnimi potrebami zagotoviti zdravstveno letovanje, tako, da se bodo, kolikor je le mogoče, pri vseh aktivnostih družili eden z drugim in ne eden ob drugem.

  S prodajo izdelka POMEŽIK SONCU® se bodo zbirala sredstva za organizacijo in izvedbo zdravstvenih letovanj otrok s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin. Od vsakega prodanega izdelka bo organizaciji in izvedbi zdravstvenih letovanj namenjenih 0,15 EUR.

   

  Uradni partner humanitarne akcije je Pošta Slovenije, ki je v prodajo izdelka POMEŽIK SONCU® vključila svojo mrežo poslovalnic in pismonoše ter s tem projekt približala prav vsakemu Slovencu.

  Pomena preživljanja počitnic na morju, med prijatelji, se zavedajo tudi znani slovenci, ki bodo na različne načine popestrili letovanja otrok.

  Letovanja otrok iz socialno šibkejših okolij

  Pomežik soncu® je akcija, s katero želimo pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije čim večjemu številu otrok zagotoviti brezplačne počitnice. Z vašo pomočjo jim lahko omogočimo teden brezskrbnosti, ko razvijajo svoje talente in odkrivajo svoje potenciale. Nekateri bodo prvič zaplavali, drugi se prvič hladili ob kepici sladoleda.

  Osnovni namen humanitarnega programa Pomežik soncu® je omogočiti otrokom, ki izhajajo iz družin v socialni stiski, popolnoma brezplačne, sproščujoče, varne, ustvarjalne in aktivne počitnice. Otroke predlagajo šolske svetovalne službe, centri za socialno delo ali posamezniki, pa tudi zdravnik-pediater ali jih prijavijo starši. Otrokom omogočimo pogoje za kakovostno preživljanje prostega časa, ko se lahko sprostijo, si naberejo novih moči za šolske obveznosti in doživijo nepozabne trenutke. Otroke in mlade vključimo v letovanje skupaj z otroci, ki letujejo samoplačniško. Programi na letovanjih so zasnovani tako, da delujejo preventivno in spodbujajo pozitivne vrednote pri otrocih in mladih.

  Pomežik soncu® omogoča letovanja otrokom iz socialno ogroženih družin in tudi zdravstvena letovanja otrok s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin.

  Več informacij v zvezi s humanitarno akcijo POMEŽIK SONCU® lahko dobite na info@zpms.si, ali po telefonu: 01/ 23 96 720.

  Sponzor humanitarnega programa Pomežik soncu je farmacevtska družba Lek, član skupine Sandoz.

   

   

   

   

  Omv Slovenija sodeluje s programom Pomežik soncu že vrsto leto.

  Lidl Slovenija se tradicionalno pridružuje humanitarni akciji Zveze prijateljev mladine Slovenije.

   

   

  DAN ZA ROCK 2022

  POMEŽIK SONCU / Pacug

  POMEŽIK SONCU 2020

  DAN ZA ROCK 2019