Pomoč družinam

Konvencija o otrokovih pravicah opredeljuje neodtujljivo pravico otrok do življenja (6. člen), nadalje opredeljuje pravico otrok do življenjske ravni, ki ustreza njihovemu telesnemu, umskemu, duhovnemu, nravstvenemu in družbenemu razvoju (27. člen).

Zveza prijateljev mladine Slovenije s socialnimi in humanitarni programi zbira in posreduje pomoč družinam z mladoletnimi otroki, ki živijo v stiski. To so najpogosteje enostarševske družine ali kjer sta oba starša brezposelna, družine, v katerih so bolni otroci ali imajo posebne potrebe. Vse pogosteje se dogaja, da se na nas obračajo tudi družine z obema zaposlenima staršema, pa kljub temu ne zmorejo sprotnih življenjskih stroškov.

Če ste družina z mladoletnimi otroki, ste se znašli v stiski in potrebujete pomoč, izpolnite obrazec za vključitev v socialno humanitarni program ZPMS in ga skupaj z zahtevanimi dokazili pošljite na:

Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva 9
1000 Ljubljana

 

Prispele vloge obravnava Komisija za socialna vprašanja in humanitarne projekte, ki vas nato tudi pisno obvesti s sklepom o odobreni pomoči.

Če bi radi podprli Sklad družin, lahko želeno vsoto nakažete na:

Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva 9
1000 Ljubljana
sklic: SI00 07-2020
TRR: SI56 6100 0000 3512 232
namen: Sklad družin