Športnik sem

Namen sklada Športnik sem je zagotavljanje pomoči otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij pri uresničevanju športnih potencialov. Naš namen je, da čimveč otrok in mladostnikov vzpodbudimo k redni športni aktivnosti. Želimo jim dati priložnost, da se gibajo ter si tako izboljšujejo svoje fizične in psihične zmogljivosti.

S 1. avgustom odpiramo razpis za prijave znotraj programa Športnik sem za šolsko leto 2023/2024. Rok za oddajo vlog je 23. avgust 2023 (na ta dan najkasneje oddano s priporočeno pošto).

Komisija za socialna vprašanja in humanitarne projekte bo v septembru pregledala prispele vloge in sprejela sklep o odobrenih pomočeh za športne aktivnosti v šolskem letu 2023/2024. Vloga mora vsebovati vse navedene priloge. Vloge, ki ne bodo imele priloženega mnenja lokalnega/najbližjega društva prijateljev mladine, ne bodo obravnavane.

 VLOGA je na voljo tukaj.

 Za dodatna vprašanja smo na voljo na pika.jamsek@zpms.si.

Če želite podpreti otroke ali mladostnike pri aktivnem preživljanju prostega časa in pri plačilu treningov, lahko pomagate z nakazilom:

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0310 6100 1018 757
Sklic: SI00 245011
Namen: Športnik sem

DONATORSKA POGODBA  

SEZNANITE SE Z VSEBINO DONATORJA

 

 In zakaj si otroci želijo »biti / ostati športniki«? Dve pismi izmed mnogih ob prijavi na razpis za pomoč iz sklada Športnik sem.

»Rad bi vam povedal, zakaj pišem. Zelo rad igram nogomet – to je moj najljubši šport, to pa zato, ker se ob tem družim s prijatelji in se česa naučim. Nisem še nikoli treniral, ampak si to zelo želim. Sošolec mi je povedal, da ko me je videl trener, mu je rekel, naj me takoj pripelje v ekipo. Zame je bila to pohvala in mi je veliko pomenilo. Ampak v družini nas je pet in so včasih druge stvari bolj pomembne. Danes, ko me je učiteljica poklicala v kabinet, sem se strašil, da sem kaj narobe naredil. Potem pa mi je povedala, da za vas napišem eno prošnjo. Vesel sem, da me je mami prijavila na to, saj upam, da se mi bo posrečilo, ker si tudi jaz želim trenirati.«

»Spoštovani. Rad bi pridobil štipendijo iz sklada »Športnik sem«. To bi mi omogočilo, da še naprej treniram karate. Zavedam se, da je šport idealen za psihofizičen razvoj. Treniranje karateja mi pomaga pri dvigu samozavesti. Štipendijo bi porabil za plačilo vadnine, priprave in nabavo športne opreme, saj moji skrbniki, dedek in babica, imata prenizko pokojnino. V klubu se dobro razumemo in tam imam prijatelje. Šport in posebej karate mi veliko pomenijo, zato se s karatejem ukvarjam. Ljubiteljsko za moje zdravje.«