Teden otroka®

Teden otroka® 2019: Naše pravice, 7. – 13. oktober

logo_teden_otroka

V ponedeljek, 7. oktobra se je pričel Teden otroka®. Letos na temo Naše pravice. V tem tednu so zveze in društva prijateljev mladine organizirala različne prostočasne in razvedrilne programe za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji, obeležili pa so ga tudi vrtci in šole.

Ker v letošnjem letu obeležujemo 30 let od sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah (20. novembra 1989 jo je sprejela Generalna skupščina Združenih narodov), smo se v Zvezi prijateljev mladine Slovenije odločili, da bodo ravno pravice otrok osrednja tema letošnjega Tedna otroka®.

Z namenom ozaveščanja o pomembnosti otrokovih pravic smo razpisali tudi likovni natečaj in pozvali vse otroke in mladostnike po Sloveniji, da na letošnjo temo ustvarjajo likovna dela.

Obvestilo o izboru del likovnega natečaja Naše pravice

 

S prvim dnem Tedna otroka® svoja vrata odpira tudi dobrodelna fotografska razstava, ki se bo zaključila z dobrodelno licitacijo. Razstava bo na ogled v Slovenskem šolskem muzeju, na Plečnikovem trgu 1 v Ljubljani, vsak dan od 8. do 18. ure. Razstavljene bodo najboljše fotografije slovenskih in tujih fotografov z največjega fotografskega natečaja na svetu – natečaja CEWE Photo Awards 2019.

V petek, 25. oktobra ob 18. uri, sledi zaključek razstave z licitacijo slovenskih fotografij. Licitacijo bo vodil znani slovenski komik in igralec Matjaž Javšnik. Ves izkupiček od licitacije bo namenjen otrokom, ki si ne morejo privoščiti zimskih počitnic.

Vstopnine za razstavo ni. Vabljeni k ogledu in na licitacijo.

 

Poslanica ob Tednu otroka® 2019

Naslov letošnje poslanice je Naše pravice, avtor pesmice je Tone Pavček.