Hiša zavetja Palčica

KRIZNI CENTER ZA OTROKE – Hiša zavetja Palčica organizacijsko spada pod regijski Center za socialno delo Ljubljana, Skupno strokovno službo – Službo za koordinacijo in pomoč žrtvam. Krizni center za otroke je namenjen otrokom v starosti od 0 – 6 let, za katere pristojni Center za socialno delo ugotovi, da je zaradi zaščite njih in njihovih koristi nujno, da se jih nemudoma umakne iz ogrožajočega družinskega okolja in namesti v KCO.

Zveza prijateljev mladine Slovenije, lastnik objekta, kot dober gospodar skrbimo, da je hiša varno zavetje otrokom, strokovnemu osebju in prostovoljcem.

Tednik – RTV Slovenija prispevek o Hiši zavetja Palčica

Pretepeni, zlorabljeni, lačni in prezebli. Zgodbe otrok, ki so zatočišče našli v Hiši zavetja Palčica, so grozljive in komajda verjetne. Ti otroci doživljajo tako hude zlorabe, da je odvzem iz družine nujen. Hiša je v lasti Zveze prijateljev mladine Slovenije, krizni center za otroke do šestega leta starosti pa programsko in organizacijsko deluje pod okriljem Centra za socialno delo Ljubljana. Hišo Palčica, ki potrebuje obnovo, vam predstavljamo ob dobrodelnem tednu ZPMS-ja in Televizije Slovenija. Prispevek je pripravila Helena Ponudič.”

Če nam želite pri naših prizadevanjih pomagati:

Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva ulica 9
1000 Ljubljana

TRR: SI56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
sklic SI00 07-245016
koda namena: CHAR
namen: Hiša zavetja Palčica

DONATORSKA POGODBA