Poštar Pavli

DOBRODELNA AKCIJA ``POŠTAR PAVLI POLNI ŠOLSKE TORBE``

Že 12 let se vsako poletje skupaj z dobrimi ljudmi in podjetji trudimo, da jeseni olajšamo vstop v šolo čim več učencem iz socialno šibkih družin. Želimo si, da bi bile ob tej priložnosti letošnje košare v poštnih poslovalnicah napolnjene do vrha, enako veseli pa bomo vsakega poslanega SMS-a ali nakazila, ki bodo namenjeni nakupu delovnih zvezkov.

Samo v zadnjih štirih letih je Pošta Slovenije v tej dobrodelni akciji zbrala več kot 150.000 kosov šolskih potrebščin in več kot 42.000 evrov finančne pomoči. Ta znesek in število zbranih potrebščin kažeta na izjemno podporo in solidarnost naših donatorjev.

Od 5. junija do 4. avgusta 2023 lahko v poštnih poslovalnicah kupite šolske potrebščine in jih odložite v pripravljene košare. Preko naših članic, društev in zvez po Sloveniji bomo poskrbeli, da do konca poletja pridejo v prave roke – roke otrok, ki bi jim starši težko nakupili vse potrebno za uspešen začetek novega šolskega leta.

Vabimo vas, da se pridružite naši akciji in skupaj prispevamo k lepšemu začetku šolskega leta za čim več otrok.

Vsak pa lahko prispeva tudi finančno, s poslano ključno besedo SOLA5 (5€) in SOLA10 (10€) na številko 1919 ali z nakazilom na:

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0400 1004 9903 191
Sklic: SI12 1724511900002
Namen: Poštar Pavli polni šolske torbe

Hvala vsem, ki ste v vseh teh letih že pomagali in hvala vsem, ki še boste.

Generalni direktor Pošte Slovenije, Marko Cegnar, je ob začetku akcije poudaril: »Zelo me veseli, da tudi letos nadaljujemo našo srčno akcijo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, s katero bomo omogočili kar najlepši pričetek šolskega leta čim večjemu številu otrok, katerih starši bi si to sicer težje privoščili. Poštar Pavli tako ponovno osvaja srca mladih ter nas vse povezuje v dobrodelnosti: prav gotovo eden lepših projektov Pošte Slovenije, na katerega smo še posebej ponosni!«

»Akcija Poštar Pavli polni šolske torbe ostaja ena najmočnejših in največjih akcij zbiranja šolskih potrebščin v Sloveniji. Letos že dvanajstič zapored ta pomembna pobuda ne izgublja svoje moči, temveč še naprej raste in dokazuje svojo izjemno vrednost v naši družbi. Razmere v Sloveniji so takšne, da je za vse več staršev začetek šolskega leta povezan z velikimi skrbmi. Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) smo zato izjemno ponosni na dolgoletno in uspešno sodelovanje s Pošto Slovenije. Skupaj lahko našim 110 članicam po vsej Sloveniji razdelimo zbrane šolske potrebščine, ki pomagajo razbremeniti starše in osrečiti otroke. Vsaka donacija in vsak prispevek omogočata, da otroci iz socialno ogroženih družin ponosno odprejo svoje nove zvezke pred sošolci ter se samozavestno podajo v novo šolsko leto. Vsako mesto in vsaka vas ima svojega junaka Poštarja Pavlija, na katerega smo lahko vsi ponosni, saj osrečuje otroke po vsej Sloveniji,« je ob začetku akcije poudarila Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije. 

Kaj zbiramo v košarah na Pošti Slovenije? A5 zvezke, A4 zvezke (črtaste, veliki karo, mali karo, prazni), navadne svinčnike, barvice, voščenke, flomastre, nalivnike, brisalce, šestilo, geotrikotnike, ravnilo s šablono, radirka, šilček, škarje, lepilo v stiku, risalni blok, čopiči, vodene barvice, tempere, trde kartonaste mape, torbe za višje triade ali srednjo šolo (nahrbtniki), USB ključki