Športnik sem

AKTUALNI RAZPIS!

S 5. junijem 2024 odpiramo razpis za prijave znotraj programa Športnik sem za šolsko leto 2024/2025. Rok za oddajo vlog je 9. avgust 2024 (na ta dan najkasneje oddano s priporočeno pošto).

 VLOGA je na voljo tukaj.

 Za dodatna vprašanja smo na voljo na pika.jamsek@zpms.si.

Namen sklada Športnik sem je zagotavljanje pomoči otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij pri uresničevanju športnih potencialov. Naš namen je, da čim več otrok in mladostnikov vzpodbudimo k redni športni aktivnosti. Želimo jim dati priložnost, da se gibajo ter si tako izboljšujejo svoje fizične in psihične zmogljivosti.

In zakaj si otroci želijo »biti / ostati športniki«? Dve pismi izmed mnogih ob prijavi na razpis za pomoč iz sklada Športnik sem.

»Rad bi vam povedal, zakaj pišem. Zelo rad igram nogomet – to je moj najljubši šport, to pa zato, ker se ob tem družim s prijatelji in se česa naučim. Nisem še nikoli treniral, ampak si to zelo želim. Sošolec mi je povedal, da ko me je videl trener, mu je rekel, naj me takoj pripelje v ekipo. Zame je bila to pohvala in mi je veliko pomenilo. Ampak v družini nas je pet in so včasih druge stvari bolj pomembne. Danes, ko me je učiteljica poklicala v kabinet, sem se strašil, da sem kaj narobe naredil. Potem pa mi je povedala, da za vas napišem eno prošnjo. Vesel sem, da me je mami prijavila na to, saj upam, da se mi bo posrečilo, ker si tudi jaz želim trenirati.«

»Spoštovani. Rad bi pridobil štipendijo iz sklada »Športnik sem«. To bi mi omogočilo, da še naprej treniram karate. Zavedam se, da je šport idealen za psihofizičen razvoj. Treniranje karateja mi pomaga pri dvigu samozavesti. Štipendijo bi porabil za plačilo vadnine, priprave in nabavo športne opreme, saj moji skrbniki, dedek in babica, imata prenizko pokojnino. V klubu se dobro razumemo in tam imam prijatelje. Šport in posebej karate mi veliko pomenijo, zato se s karatejem ukvarjam. Ljubiteljsko za moje zdravje.«

Če želite podpreti otroke ali mladostnike pri aktivnem preživljanju prostega časa in pri plačilu treningov, lahko pomagate z nakazilom.

Kot pravna oseba lahko program podprete preko donatorske pogodbe.

Kot fizična oseba lahko sklad podprete z nakazilom na spodnje podatke.

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0400 1004 9903 191
Sklic: SI00 245011
Namen: Športnik sem

Varstvo osebnih podatkov: Vaše osebne podatke bomo obdelali za namen evidentiranja donacije. Na naslov naveden na UPN nalogu vas bo ZPMS največ trikrat letno povabila k oddaji donacije na podlagi našega zakonitega interesa (6.1.f GDPR). V primeru, da ne želite prejemati takih povabil, nam to prosim sporočite na info@zpms.si. Več o varstvu osebnih podatkov si lahko preberete v naši Politiki zasebnosti na https://www.zpms.si/politika-zasebnosti/.