Sapramiškin sklad

Sapramiškin sklad je namenjen pomoči otrokom s posebnimi potrebami in otrokom po hudih boleznih ali poškodbah z namenom socializacije nazaj med vrstnike oziroma z namenom vrnitve v običajno življenje. S pridobljenimi sredstvi bomo pomagali otrokom in družinam iz socialno manj vzpodbudnih okolij pri:

  • nudenju psihosocialne pomoči (psihoterapija za otroke in mladostnike)
  • plačilu fizioterapij in drugih specialnih terapij
  • plačilu zdravstvenih in drugih pripomočkov

SEZNANITE SE Z VSEBINO DONATORJA

Z nakupom dobrodelnega CopArta je na željo oblikovalke Urše Drofenik del sredstev namenjen za Sapramiškin sklad.

Gre za dolgotrajno bolne otroke, otroke s primanjkljaji na posameznih področjih učenja, pri katerih se zaradi motenj v delovanju centralnega živčnega sistema pojavljajo zaostanki v razvoju. Njihove zgodbe in zgodbe njihovih družin, ki se na nas obrnejo po pomoč, niso enostavne:

Če bi radi podprli Sapramiškin sklad, lahko želeno vsoto nakažete na:

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0310 6100 1018 757
Sklic: SI00 245121
Namen: Sapramiškin sklad

DONATORSKA POGODBA

SEZNANITE SE Z VSEBINO IZJAVE DONATORJA

Deček (12 let) je otrok s posebnimi potrebami – ima nevrološke motnje, mama ni zaposlena, skrbi za fanta 24 ur na dan. Oče je zamenjal službo, da je lahko več časa z družino in posledično izbral manj plačano delo. Ker deček raste je potreboval večjo in močnejšo negovalno posteljo. Iz sredstev se je družini pomagalo kupiti novo negovalno posteljo in s tem omogočilo bolj kakovostno življenje dečku in celotni družini.

Nastja ima cerebralno paralizo. Njena mama je ostala doma in kot negovalka skrbi zanjo, oče je invalidsko upokojen. Invalidskega vozička si 8 članska družina ne more privoščiti, saj so že obvezne terapije velik finančni zalogaj.

4 letni Svit trpi za mišično distrofijo. Oče je ostal brez dela, mama je zaposlena za polovični delovni čas. Svit potrebuje redne terapije, invalidski voziček in prilagoditev prostorov v hiši.