Sapramiškin sklad

Sapramiškin sklad je namenjen pomoči otrokom s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin. S pridobljenimi sredstvi bomo pomagali otrokom in družinam pri:

  • nudenju psihosocialne pomoči
  • plačilu fizioterapij
  • plačilu zdravstvenih in drugih pripomočkov
  • izobraževanje staršev

Gre za dolgotrajno bolne otroke, otroke s primanjkljaji na posameznih področjih učenja, pri katerih se zaradi motenj v delovanju centralnega živčnega sistema pojavljajo zaostanki v razvoju. Njihove zgodbe in zgodbe njihovih družin, ki se na nas obrnejo po pomoč, niso enostavne:

Manca prihaja iz 5 članske družine. Od nesreče dalje trpi za telesno in duševno prizadetostjo. Skupaj z brati in sestrami živi v majhnem stanovanju. Oče prejema minimalno plačo, mama je ostala brez službe. Terapije družini predstavljajo velik strošek.

Nastja ima cerebralno paralizo. Njena mama je ostala doma in kot negovalka skrbi zanjo, oče je invalidsko upokojen. Invalidskega vozička si 8 članska družina ne more privoščiti, saj so že obvezne terapije velik finančni zalogaj.

4 letni Svit trpi za mišično distrofijo. Oče je ostal brez dela, mama je zaposlena za polovični delovni čas. Svit potrebuje redne terapije, invalidski voziček in prilagoditev prostorov v hiši.

Če bi radi podprli Sapramiškin sklad, lahko želeno vsoto nakažete na:

Zveza prijateljev mladine Slovenije
Dimičeva 9
1000 Ljubljana
sklic: SI00 07-245121
TRR NKMB: SI56 0400 1004 9903 191
namen: Sapramiškin sklad

SEZNANITE SE Z VSEBINO IZJAVE DONATORJA