Vabimo vas k sodelovanju na že 7. ustvarjalno-dobrodelnem natečaju RIŠEM/PIŠEM ZA PRIJATELJA 2023-24. V preteklem šolskem letu je ta natečaj, ki spodbuja ustvarjalnost otrok ter jih obenem osvešča o dobrodelnosti, navdušil več kot 330 slovenskih šol in vrtcev ter pritegnil več kot 4100 mladih likovnih in literarnih ustvarjalcev.

PRIJAVA NA NATEČAJ
Za prijavo kliknite na to povezavo. Prosimo, izpolnite in potrdite jo najkasneje do 3. 2. 2024 (podaljšane prijave, ki so sicer trajale do 31.1.2024).

Za podjetjem Acron, ki je podprlo natečaj, je bilo uspešno leto, saj so šest zmagovalnih risb in šest literarnih del natisnili na platnice šolskih zvezkov ter z njihovo prodajo podarili 1680 € šolam in njihovim zmagovalcem ter 5000 € Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Izkupiček od prodaje vsako leto namenijo dobrodelni organizaciji, ki pomaga otrokom iz socialno ogroženih družin, kar je bil tudi prvotni cilj natečaja, ko so ga zasnovali leta 2017.

TEME NATEČAJA:

  • Tema likovnega natečaja Rišem za Prijatelja: ŠPORT v duhu olimpijskega leta, ki prihaja. Ustvarjate na pokončnem formatu A3 ali A4 (risalni list).
  • Tema literarnega natečaja Pišem za Prijatelja: ŠOLA v rimah z možnostjo uglasbitve znanega slovenskega glasbenika. Pišete na pokončen format A4.

Obe temi sta podrobneje predstavljeni v RAZPISU, ki ga najdete v priponki tega sporočila. Izbrali bodo 12 zmagovalcev (6 likovnih in 6 literarnih), katerih izdelki bodo natisnjeni na šolske zvezke (sprednja in zadnja platnica).

Natečaj Rišem/Pišem za Prijatelja je nekaj posebnega in zato zelo priljubljen. Kaj pridobite s sodelovanjem na natečaju:

  • Možnost, da črtast šolski zvezek A4 potiskajo z risbo ali pesmijo vašega učenca, kar je za vsakega otroka izjemno privlačno.
  • Zmagovalci so vsako leto nase izjemno ponosni.
  • Izkupiček od prodaje v celoti namenijo eni od slovenskih dobrodelnih organizacij.
  • Zmagovalcem podarijo zaslužene nagrade v obliki darilnih bonov za nakup potrebščin ali drugega.
  • Šole oz. vrtci, ki jih obiskujejo zmagovalci, prejmejo finančno nagrado za svoj šolski sklad.
  • Sošolci, ravnatelji in mentorji zmagovalcev prejmejo šolski zvezek s potiskom zmagovalnega dela.
  • Vsem sodelujočim otrokom in mentorjem po koncu natečaja pošljejo simbolično darilo.
  • Mentorjem pošljejo potrdilo o sodelovanju na natečaju.
  • O rezultatih natečaja obvestijo slovenske medije ter skrbijo za prepoznavnost natečaja na družbenih omrežjih.

PRIJAVA NA NATEČAJ
Za prijavo kliknite na to povezavo. Prosimo, izpolnite in potrdite jo najkasneje do 3. 2. 2024 (podaljšane prijave, ki so sicer trajale do 31.1.2024).

POMEMBNO: Po prijavi prejmete potrditveni mail, ki vam omogoča kasnejši dostop do prijavnice in popravek vnosov, zato ta mail shranite. Dan po zaključku prijav vam bodo poslali še PDF obrazca, ki ga bodo izpolnili učenci in priložili svojemu delu. Dela boste oddali do 11. marca.

Prosimo, da posredujete to sporočilo svojim sodelavcem, učiteljem likovne umetnosti in slovenskega jezika s književnostjo, učiteljem podaljšanega bivanja in mentorjem interesnih dejavnosti ter vzgojiteljem v vrtcu, ki bi jih natečaj morda zanimal.

Nekaj idej za ustvarjanje risb na temo ŠPORT – risbe naj bodo močnih barv, barvite.

RAZPIS ZA RIŠEM/PIŠEM ZA PRIJATELJA

PRAVILNIK ZA RIŠEM/PIŠEM ZA PRIJATELJA

Hvala za vaše sodelovanje in podporo!