Te dni je zaokrožil članek: https://val202.rtvslo.si/podkast/botrstvo/150291067/175033172, na katerega se kot krovna zveza odzivamo.

Res je, da nas je “»zvez prijateljev mladine« kar nekaj /…/“ – 12 nas je po vsej Sloveniji, mrežo 110 Članic ZPMS pa tvorijo še društva, dva zavoda in en klub. In prav zato tako odlično opravljamo svoje delo že več kot 70 let.

Prav vse članice širom Slovenije so zelo pomembne za delovanje mreže #prijateljimladih. Poznajo teren, družine, otroke, mladino in jim po svojih najboljših močeh pomagajo. Zelo aktivni so tudi pri pridobivanju finančnih in materialnih donacij na različne načine v svojih lokalnih okoljih.

Zveza prijateljev mladine Slovenije s socialno-humanitarnim programom ENO SRCE® pomaga svojim članicam pri uresničevanju njihovega poslanstva na terenu. Skupaj tako pomagamo otrokom in mladostnikom iz vse Slovenije – štipendiramo, podpiramo glasbenike in športnike, pomagamo otrokom s posebnimi potrebami, polnimo šolske torbe ter prinašamo novoletna darila za otroke in sofinanciramo lokalne prireditve z obiskom Dedka Mraza.

Humanitarni program Pomežik soncu® omogoča našim članicam, da lahko popolnoma brezplačno odpeljejo otroke iz svojih okolij na letovanja.

Skupaj smo ENO SRCE®, zato smo samo povezani lahko celota in podpora drug drugemu. Kot taki smo prepoznavni in ponosni na to.

Zveza prijateljev mladine Slovenije