EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

 

 
<< < 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 ... 22 > >>
 

Podjetje OMV Slovenija pričelo z dobrodelno akcijo doniranja točk zvestobe za podporo humanitarnega programa Pomežik soncu®

29. jan. 2018
Podjetje OMV Slovenija rojstni dan svojega kluba OMV SMILE & DRIVE praznuje z dobrodelno noto. Povezali so se z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in pričeli zbirati točke zvestobe za podporo humanitarnega programa Pomežik soncu®.
  Preberi več > 
 

Z BARVICAMI DO NASMEHA

15. jan. 2018 Ob vsakem nakupu barvic JOLLY v prodajalnah OFFICE&MORE, bodo en paket barvic podarili Zvezi prijateljev mladine Slovenije za otroke v socialni stiski.  Preberi več > 
 

V sodelovanju s TV Veseljak zbrali 100 daril za otroke iz socialno šibkejših okolij

20. dec. 2017 Ekipa Televizije Veseljak je v soddelovanju z Radiem Veseljak in znanimi slovenksimi glasbeniki zbrala 100 daril za otroke iz socialno šibkejših okolij.  Preberi več > 
 

Prevzeli donacijo 100 telefonov

15. dec. 2017
December je čas veselja in sreče. Je čas, ki ga preživljamo s svojimi najbližjimi. In je čas obdarovanja. V podjetju A1 so letošnjo božično-novoletno donacijo namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), ki so ji podarili 100 najboljših in najbolj ohranjenih pametnih telefonov, zbranih v akciji Staro za novo, ter predplačniške kartice SIM za podarjene telefone. ZPMS bo telefone razdelila med otroke iz socialno šibkejših družin v starosti od 12 do 14 let iz cele Slovenije.
  Preberi več > 
 

Zimske aktivnosti zvez in društev prijateljev mladine po Sloveniji

14. dec. 2017 V Veselem decembru društva in zveze prijateljev mladine po vsej Sloveniji prirejajo dogodke in aktivnosti za otroke.  Preberi več > 
 

Dobrodelni vikend na TV Slovenija

27. nov. 2017
V oddajah Vem!, Slovenski pozdrav, Kdo bi vedel in Vikend paket, bodo skupaj z Zvezo prijateljev mladine Slovenije kot najbolj zaupanja vredno humanitarno organizacijo v Sloveniji med 8. in 10. decembrom izpeljali vikend praznične dobrodelnosti
  Preberi več > 
 

Poslanica ob Svetovnem dnevu otrok

20. nov. 2017
20. november je Svetovni dan otrok in obletnica sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah. Pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) spremljamo in s projekti tudi ustvarjamo varno in spodbudno otroštvo. Pozdravljamo vse odločitve in aktivnosti, ki so namenjene izboljšanju življenja otrok, mladostnikov in družin. Lani je bila končno uzakonjena prepoved telesnega kaznovanja otrok. Kampanjo za pomoč staršem pri vzgoji otrok, ki jo začenjamo s pomočjo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, smo poimenovali Zavestno starševstvo. Pozdravljamo napoved univerzalnega otroškega dodatka, prav tako pozivamo k čim prejšnjem dvigu minimalne plače, kar bo izboljšalo socialni položaj številnih otrok. Da so gospodarski kazalci v naši državi dobri, se v življenju otrok še ne odraža. Veseli smo izobraževalnih brošur z naslovom Priprava otroka za sodišče, ki jih je izdalo Ministrstvo za pravosodje. Pri Vladi RS je bil nedavno ustanovljen Svet Republike Slovenije za otroke in družine kot obvezno posvetovalno telo, kar zadeva odločitve na področju življenja otrok in družin, ki mora skrbeti za dobrobit otrok na vseh področjih.
  Preberi več > 
 

EVROPSKI STEBER SOCIALNIH PRAVIC

18. nov. 2017 Evropski steber socialnih pravic je pobuda Evropske komisije, ki določa ključna načela in pravice za podporo pravičnih in dobro delujočih trgov dela ter sistemov socialnega varstva. Gre za zagotavljanje minimalne socialne zaščite, osnovne dohodkovne varnosti vseh državljanov EU, minimalne standarde kakovosti bivanja, dostojnega dela, varnega in zdravega delovnega okolja, enake možnosti in enakost obeh spolov. Steber ima potencial za uskladitev ekonomskih in socialnih vprašanj in za spodbujanje boljših politik za odpravo revščine otrok ter izboljšanje udeležbe otrok pri odločanju.  Preberi več > 
 

V Alpinini akciji 'Podari svoj par' zbrali skoraj 1.200 parov obutve za družine

17. nov. 2017
Akcija Podari svoj par, ki smo jo organizirali v sodelovanju z Alpino, se je zaključila s predajo skoraj 1.200 parov čevljev. Na sedežu podjetja Alpina v Žireh smo v četrtek, 16. novembra, prevzeli skoraj 1.200 parov čevljev, od katerih je tristo parov Alpina podarila iz svojega prodajnega programa.
  Preberi več > 
 

Pomembni novembrski datumi

17. nov. 2017 17. novembra 2017 so Evropski parlament, države članice EU in Evropska komisija v okviru zasedanja Socialnega vrha EU razglasili Evropski steber socialnih pravic.

Svet Evrope je maja 2015 sprejel odločitev o razglasitvi 18. novembra za Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo. Tako letos obeležujemo že tretjo obletnico.

20. novembra leta 1959 je Generalna skupščina Združenih narodov sprejela Deklaracijo ZN o otrokovih pravicah, 30 let pozneje pa še Konvencijo o otrokovih pravic (KOP). Gre za trenutno najširše sprejeto mednarodno konvencijo. Je tudi prva mednarodna konvencija s področja človekovih pravic, ki vključuje civilne, politične, ekonomske, socialne in kulturne pravice.  Preberi več > 
 

Tiskovna konferenca ob prihajajočem Svetovnem dnevu otrok in rojstnem dnevu Tom telefona® - sporočilo za javnost

16. nov. 2017
20. novembra obeležujemo obletnico sprejetja Konvencije ZN o otrokovih pravicah in Svetovni dan otrok, na ta dan pa rojstni dan praznuje tudi Tom telefon® – telefon za otroke in mladostnike.

Statistika Tom telefona® kaže, da je še vedno približno 10% svetovalnih klicev vsako leto povezanih z eno od oblik nasilja, zato si pri ZPMS s svojimi programi in projekti aktivno prizadevamo zmanjšati nasilje in nanj opozarjamo.

Že več kot desetletje zagovarjamo ničelno toleranco do fizičnega nasilja nad otroki, kar je bilo v lanskem letu s sprejemom Novele Zakona o preprečevanju nasilja v družini končno tudi uzakonjeno.

V letošnjem letu smo v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pričeli s kampanjo o pozitivnem starševstvu, ki smo jo poimenovali »Zavestno starševstvo«. V kampanji sodelujeta tudi družinska terapevta dr. Albert in Leonida Mrgole.

V četrtek, 16. novembra 2017, smo z namenom poudarka problematike nasilja nad otroki organizirali novinarsko konferenco, na kateri so svoja razmišljanja in oceno stanja predstavili predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak, družinska terapevtka Leonida Mrgole in strokovna vodja nacionalne mreže Tom, Zdenka Švaljek.
  Preberi več > 
 

Želite postati svetovalec na TOM telefonu?

26. okt. 2017 Želite postati svetovalec na TOM telefonu?

Osnovno izobraževanje, ki je pogoj za svetovanje na TOM telefonu®, bo potekalo v Ljubljani naslednje dneve:

14. november (16.-21. ure),

16. november (16.-21. ure),

23. november (16.-21. ure),

30. november (16.-21. ure),

7. december (15.-19. ure)

in 15. december (14.-19. ure).  Preberi več > 
 

IZJAVA ZA JAVNOST

25. okt. 2017
V Zvezi prijateljev mladine Slovenije pozdravljamo prizadevanja vseh, ki si želijo razrešiti zaplet, povezan z organizacijo sistematskih pregledov za otroke.
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvo za zdravje pozivamo, naj se v dialogu s strokovnjaki in predstavniki staršev čimprej dogovorita, kako bo sodelovanje med šolami in zdravstvenimi domovi potekalo v prihodnje.
  Preberi več > 
 

IZJAVA ZA JAVNOST

23. okt. 2017
V Zvezi prijateljev mladine Slovenije z zaskrbljenostjo spremljamo razkritje informacije, da na eni od šol ne želijo več učencev peljati na sistematske zdravstvene preglede.
Razlog za tako samovoljno odločitev ni v želji staršev, ki bi otroke denimo raje sami odpeljali na pregled k izbranemu zdravniku, ampak v odločitvi ravnatelja, ki ga je zmotil odnos zdravnikov. »V zdravstvenih domovih so razmere neurejene. Več kot petindvajset otrok je stisnjenih v čakalnici in seveda se pojavi tudi hrup. Kar je zdravnike spet motilo in so učiteljem očitali, da otrok ne morejo umiriti,« je povedal za časopis Delo.
  Preberi več > 
 

Odgovori kandidatov/kandidatk za predsednika/co Republike Slovenije

19. okt. 2017
Zveza prijateljev mladine Slovenije je organizacija, ki si že od leta 1953 prizadeva za dobrobit otrok in mladostnikov. Poleg izvajanja številnih humanitarnih programov in projektov, si za zdrav razvoj otrok in mladih ter razumevanje njihovih stališč in razmišljanj, prizadevamo tudi s programi, ki se osredotočajo na vzgojo otrok in mladih za aktivno državljanstvo, sodelovanje (participacijo) in demokracijo. Še posebej opazen je program Otroški parlamenti®, v katerem sodelujejo osnovnošolci, večinsko učenci zadnje triade.

Otroci in mladi na Otroških parlamentih® jasno izražajo svoje premisleke in mnenja o področjih, ki jih zadevajo. Pomembno se nam zdi, da jim prisluhnemo, zato smo, izhajajoč iz preteklih Otroških parlamentov®, kandidatom/kam za predsednika/-ico Republike Slovenije zastavili tri vprašanja. Njihove odgovore lahko preberete v nadaljevanju.
  Preberi več > 
<< < 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 ... 22 > >>

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke