EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

 

 
<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 ... 22 > >>
 

Želite postati svetovalec na TOM telefonu?

27. mar. 2018 Želite postati svetovalec na TOM telefonu?

Osnovno izobraževanje, ki je pogoj za svetovanje na TOM telefonu®, bo potekalo v Ljubljani naslednje dneve:

• 3. april (16.-21. ure),

• 4. april (16.-21. ure),

• 5. april (16.-21. ure),

• 6. april (16.-21. ure),

• 7. april (8.30 do 13.30) in

• 10. april (16.-19. ure).  Preberi več > 
 

Prostovoljci, vabljeni!

19. mar. 2018 V letu 2018 na Zvezi prijateljev mladine Slovenije v našo družbo vabimo prostovoljce za pomoč pri organizaciji dogodkov, pisarniško in administrativno pomoč in predstavitev dela naše organizacije na stojnicah.  Preberi več > 
 

Člani kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE so poskrbeli za poletne počitnice otrok v stiski

19. mar. 2018 OMV Slovenija je s pomočjo zvestih in dobrodelnih članov četrti rojstni dan Kluba zvestobe SMILE & DRIVE obeležil z rekordnim številom podarjenih točk.
V dobrodelni akciji so OMV Slovenija in člani Kluba zvestobe zbrali skupno devet in pol milijonov točk zvestobe, ki jih bo Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) v sklopu humanitarnega programa Pomežik soncu® pretvorila v poletne počitnice otrok v socialni stiski.
Z zbranimi točkami bo na brezskrbnih počitnicah uživalo za pet avtobusov otrok iz socialno šibkih družin in tistih, s posebnimi potrebami.  Preberi več > 
 

Na zasedanju 44. skupščine ZPMS izvolili dva podpredsednika in imenovali častne člane

16. mar. 2018
V petek, 16. marca 2018, je zasedala 44. skupščina Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

Po razpravi o bogatem vsebinskem poročilu delovanja ZPMS in o finančnem poročilu ZPMS za leto 2017, so predstavniki članic ZPMS iz vse Slovenije poročila soglasno sprejeli. Sledila je predstavitev programa dela in finančnega načrta za leto 2018.

Na 44. skupščini ZPMS so bile na vrsti tudi volitve dveh podpredsednikov ZPMS. Člani skupščine so za mandatno obdobje 2018 – 2022 izvolili Uroša Brezovška in mag. Pavlo Peterle Udovič.
  Preberi več > 
 

SMUČARSKI ČEVLJI JAKOVA FAKA BODO MLADEMU ŠPORTNIKU PLAČALI TRENINGE IN OPREMO

12. mar. 2018
Na dražbi Alpininih čevljev za smučarski tek Jakova Faka, ki sta jo izvedla Hitradio Center in Zveza prijateljev mladine Slovenije, je bilo zbranih 1.000 evrov.

Čevlje, v katerih je tekmoval in treniral naš večkratni svetovni prvak, je kupilo podjetje Easy Life iz Maribora, izkupiček pa bo v celoti namenjen mladim športnikom iz socialno manj spodbudnih okolij.
  Preberi več > 
 

Mohorjeva družba ZPMS podarila knjige v vrednosti 9.000€

6. mar. 2018
Avstrijska veleposlanica v Sloveniji, mag. Sigrid Berka, in predsednik Mohorjeve družbe v Celovcu, dekan mag. Ivan Olip, sta včeraj v Trubarjevi hiši literature devetim nevladnim organizacijam izročila vrednostne bone za knjige Mohorjeve družbe. Donacijo je prejela tudi Zveza prijateljev mladine Slovenije.
  Preberi več > 
 

Dobrodelna dražba čevljev za smučarski tek Jakova Faka

5. mar. 2018 V sodelovanju s Hitradiem Center smo pričeli z dobrodelno dražbo tekmovalnih čevljev za smučarski tek Jakova Faka.  Preberi več > 
 

Štipendijski sklad dr. Janeza Drnovška podprli dražitelji in znana slovenska podjetja

2. mar. 2018
Zveza prijateljev mladine Slovenije je v četrtek, 22. februarja 2018, ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška, v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, izvedla dobrodelno dražbo predmetov iz zapuščine pokojnega predsednika.

Na dobrodelni dražbi je ZPMS, ob soglasju družine dr. Janeza Drnovška, dražiteljem ponudila 15 predmetov iz njegove zapuščine, in sicer tri nalivna peresa, dve spominski pisemski ovojnici, knjigo dr. Drnovška, z naslovom Zlate misli o življenju in zavedanju, fotografijo fotografa Voranca Vogla, ki je bila last dr. Janeza Drnovška, in osem karikatur, ki jih je ustvaril Franco Juri.

ZPMS je s pomočjo dražiteljev zbrala več kot 7.000€, ki jih bo namenila v novoustanovljeni Štipendijski sklad dr. Janeza Drnovška, s katerim bo mladostnikom iz socialno manj spodbudnih okolij pomagala na poti do željenega poklica.
  Preberi več > 
 

Rojstni dan Zveze prijateljev mladine Slovenije: 65 let prizadevanj za boljšo prihodnost otrok in mladostnikov

1. mar. 2018
Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), nevladna, prostovoljna, človekoljubna in neprofitna organizacija, je bila ustanovljena 1. marca 1953. ZPMS, ki se danes lahko pohvali s kar 112 članicami – zvezami in društvi prijateljev mladine po vsej Sloveniji – v letošnjem letu praznuje častitljivih 65 let.
  Preberi več > 
 

Niveina akcija Podarite nam modro srce se je uspešno zaključila

1. mar. 2018
Zabeležili smo uspešen zaključek že 12. Niveine akcije Podarite nam modro srce. Tekom akcije so izobraževalne in kulturne ustanove na svoja okna nalepile mnogo modrih src, ki so nosila dobre misli in prijazna sporočila. Akcija se je zaključila s prireditvijo, na kateri so se zbrali otroci, ambasadorji dobrodelne akcije in Niveine štipendistke.
  Preberi več > 
 

Na dobrodelni dražbi predmetov iz zapuščine dr. Janeza Drnovška zbrali več kot 7.000 evrov

22. feb. 2018
Današnjemu svečanemu odprtju razstave ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška, v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, je sledila dobrodelna dražba predmetov iz njegove zapuščine, na kateri je Zveza prijateljev mladine Slovenije – ZPMS, s pomočjo dražiteljev za boljšo prihodnost otrok in mladostnikov zbrala več kot 7.000 evrov.
  Preberi več > 
 

DR. JANEZ DRNOVŠEK - Razstava in dobrodelna dražba ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška

21. feb. 2018
Ljubljana, 21. 2. 2018; Jutri bodo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova odprli razstavo ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška, slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Odprtju bo sledila dobrodelna dražba predmetov iz zapuščine dr. Janeza Drnovška, ki jo prireja Zveza prijateljev mladine Slovenije. Izkupiček namenjajo štipendiranju mladostnikov iz socialno manj spodbudnih okolij.
  Preberi več > 
 

Projekt Snežne kepe sreče za nepozabne zimske radosti otrok

15. feb. 2018
Akcija Snežne kepe sreče, ki je trajala dobra dva meseca, je uspešno zaključena. Z izkupičkom zbranih sredstev bo Zveza prijateljev mladine Slovenije, konec februarja 50 otrokom iz vse Slovenije, omogočila nepozabno zimovanje.

V akciji, katere pobudnika sta podjetji Henkel in Mercator, so sodelovali vsi kupci proizvodov Persil, Silan in Somat na Mercatorjevih prodajnih mestih širom Slovenije. Z izkupičkom od prodaje omenjenih proizvodov bo Zveza prijateljev mladine Slovenije omogočila nepozabne zimske radosti, otrokom iz socialno ogroženih družin. Z zbranimi sredstvi bodo pobudniki akcije omogočili zimovanje 50 otrokom iz vse Slovenije.
  Preberi več > 
 

Dobrodelna dražba predmetov iz zapuščine dr. Janeza Drnovška

5. feb. 2018
V četrtek, 22. februarja, ob 18:30 vas vljudno vabimo v Narodni Muzej – Metelkova na dobrodelno dražbo z naslovom Mir in dobro, ki bo sledila odprtju razstave ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška.
  Preberi več > 
 

Pričela se je dobrodelna akcija Podarite nam modro srce

31. jan. 2018
NIVEA v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) že dvanajsto leto zapored organizira akcijo Podarite nam modro srce, v okviru katere bo NIVEA tudi letos učni sklad pri ZPMS obogatila za 20.000 evrov ter sredstva v celoti namenila štipendiranju otrok in mladostnikov iz socialno šibkejših okolij.

Med 29. januarjem in 27. februarjem imamo čas, da izdelamo modra srca in jih v znak podpore akciji nalepimo na okna svojih domov ali službenih pisarn.
  Preberi več > 
<< < 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 15 ... 20 ... 22 > >>

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke