EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

Pričeli smo z dobrodelno akcijo "Poštar Pavli polni šolske torbe"

Zveza prijateljev mladine Slovenije in Pošta Slovenije že peto leto zapovrstjo začenjata skupno akcijo pod imenom Poštar Pavli polni šolske torbe. V omenjeni akciji bosta zbirali denar za nakup učbenikov oz. šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin in materialne prispevke v obliki zvezkov, barvic, svinčnikov ter drugih šolskih potrebščin.

Finančno pomoč lahko posamezniki prispevajo z nakazili na TRR: SI56 6100 0000 3512 232, namen: 'Poštar Pavli polni šolske torbe', ali s pošiljanjem SMS-ov na telefonsko številko 1919 s ključno besedo SMEH1, s čimer prispevajo 1 EUR, ali s ključno besedo SMEH5, s čimer prispevajo 5 EUR.

Poštar Pavli
 

POIŠČITE NAJBLIŽJE DRUŠTVO:

Odstop 0,5 % dohodnine

 

Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. ZPMS zbrana sredstva namenja izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na spodnjo fotografijo se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnete in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

SAPRAMIŠKIN SKLAD


Ob 30. obletnici predstave Sapramiška na trg prihaja zobna krema Sapramiška Biodent, s katero Ilirija d.d. v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana del sredstev od prodaje namenja v Sapramiškin sklad pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Sklad je namenjen pomoči otrokom s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin.

S pridobljenimi sredstvi bomo pomagali otrokom in družinam pri:
  • nudenju psihosocialne pomoči
  • plačilu fizioterapij
  • plačilu oz. doplačilu zdravstvenih in drugih pripomočkov
  • izobraževanju staršev
Gre za dolgotrajno bolne otroke, otroke s primanjkljaji na posameznih področjih učenja, pri katerih se zaradi motenj v delovanju centralnega živčnega sistema pojavljajo zaostanki v razvoju in otroke z motnjami vedenja in osebnosti. Njihove zgodbe in zgodbe njihovih družin, ki se na nas obrnejo po pomoč, niso enostavne:


Manca prihaja iz 5 članske družine. Od nesreče dalje trpi za telesno in duševno prizadetostjo. Skupaj z brati in sestrami živi v majhnem stanovanju. Oče prejema minimalno plačo, mama je ostala brez službe. Terapije družini predstavljajo velik strošek.

Nastja ima cerebralno paralizo. Njena mama je ostala doma in kot negovalka skrbi zanjo, oče je invalidsko upokojen. Invalidskega vozička si 8 članska družina ne more privoščiti, saj so že obvezne terapije velik finančni zalogaj.
4 letni Svit trpi za mišično distrofijo. Oče je ostal brez dela, mama je zaposlena za polovični delovni čas. Svit potrebuje redne terapije, invalidski voziček in prilagoditev prostorov v hiši.


Če bi radi podprli Sapramiškin sklad, ali ste družina, ki potrebuje pomoč, nas kontaktirajte na info@zpms.si ali na 01 23 96 720.


30 let predstave Sapramiška;
Režija: Nace Simončič/Brane Vižintin
Avtor likovne podobe: Jaka Judnič
Avtorica songov: Svetlana Makarovič

Več informacij najdete tukaj

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke