EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Memorandum mladih za svetlejšo prihodnost predan predsedniku Državnega zbora RS

18. okt. 2017
Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) je zaključke letošnjega Parlamenta mladih strnila v dokument, imenovan Memorandum mladih o izzivih prihodnosti, »Glas za svetlejšo prihodnost« in ga skupaj s predstavniki mladih parlamentarcev danes predala predsedniku Državnega zbora RS, dr. Milanu Brglezu. ZPMS je letošnji nacionalni Otroški parlament nadgradila z oblikovanjem spletnega foruma za izmenjavo mnenj, ki so ga poimenovali Parlament mladih. Priložnost za sodelovanje in izražanje mnenj so preko moderirane spletne platforme za e-sodelovanje OP!N dobili vsi mladi, ki so želeli, da se sliši njihov glas.

Parlament mladih je znotraj naslovne teme 27. nacionalnega otroškega parlamenta Otroci in načrtovanje prihodnosti potekal v 4 podtemah: kdo sem in kakšen človek želim postati, vrednote, prihodnost in okolje. Edvina, Arian in Stela Artes so predsedniku pojasnili, na kakšen način je Parlament mladih potekal in povzeli ključna sporočila 4 podtem, ki so zapisana v dokumentu. »Mladi se zavedamo, kaj pomeni biti strpen in kako dragocena je naša raznolikost. Zavedamo se, kako pomembne so vrednote, na katerih gradimo svet in našo prihodnost. Družba, v kateri živimo, se mora zato spremeniti, da bi najpomembnejše vrednote, kot so znanje, delavnost in inovativnost zaživele in postale naravni del družbe. Hkrati pa se moramo mladi naučiti, kako sprejemati prave odločitve ter kako poskrbeti za naš planet, da ga ohranimo zelenega. Z majhnimi koraki lahko dosežemo veliko,« so pojasnili mladi parlamentarci. Predsednik Državnega zbora RS dr. Milan Brglez je pozdravil idejo nadgradnje otroškega parlamenta z uporabo spletne platforme, s katero so vključili širši krog mladih v razprave o temah, ki so za mlade pomembne. Prepričan je, da bi morali tej ideji slediti prav vsi.

Celotno besedilo Memoranduma je dostopno na povezavi: www.zpms.si/aktualno/memorandum-mladih-o-izzivih-prihodnosti-glas-za-svetlejso-prihodnost/

Foto: Barbara Žejavac/Državni zbor RS
 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke