December je tudi čustveno naporen čas. Pretirano poudarjanje popolnosti in narekovanje sreče v vsaki bleščavi izložbi nam daje občutek, da imajo vsi vse, le mi ne. Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije skrbimo danes za jutri, obljubljamo pa tudi, da na nismo pozabili na prazničnost, veselje.

NAJ TUDI NA VAŠEM OKNU ZAŽARI SRCE

Kako?

  • vzemite si urico zase ali za družino ali kar za širšo družbo
  • poiščite papir – kakršnegakoli
  • narišite srce – majhno, večje, največje – in ga, po želji, pobarvajte v svoje barve
  • izrežite srce in ga nalepite na okno
  • okrasite lahko vsa okna, ki jih imate na voljo.

Naj na oknih vaše hiše, bloka, vrtca, šole, pisarne … zažari ENO SRCE, enobarvno ali vseh barv, ki v svet pošilja vse vaše dobre misli. Na ZPMS verjamemo v moč srca.

IDEJA KAKO IZDELATI ENO SRCE

SVIT in BABICA izdelujeta ENO SRCE – v prispevku

PROGRAMI ENO SRCE

Socialno-humanitarne programe najdemo pod skupnim imenom ENO SRCE, s katerimi na različne načine pomagamo otrokom iz socialno šibkejših okolij. Družinam priskočijo na pomoč s plačilom življenjskih stroškov in s hrano (Pomoč družinam); poskrbijo, da imajo otroci vse za šolo (Polna šolska torba); mlade podpirajo na poti do izobrazbe (Adin štipendijski sklad); krijejo stroške terapij in pripomočkov otrokom s posebnimi potrebami (Sapramiškin sklad) ter otrokom in mladostnikom omogočajo športne aktivnosti (Športnik sem).

Kako lahko podpremo sklad ENO SRCE?

Podatki za zbiranje sredstev, ki jih bomo namenili izvajanju programov in projektov za vse otroke.

NAKAZILA

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9,
1000 Ljubljana
IBAN: SI56 6100 0000 3512 232
Koda namena: CHAR
Sklic: SI00 07-245016
Namen: ENO SRCE

več o programu in do donatorskih pogodb ENO SRCE

SMS ENO SRCE na 1919

Na številko 1919 lahko pošljete SMS z besedo ENOSRCE5 in prispevali boste 5 evrov.

ODSTOP DOHODNINE

Zvezo prijateljev mladine Slovenije lahko podprete tudi z odstopom 1% dohodnine. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen. Več TUKAJ

DOBRODELNI V ZPMS TRGOVINI

Podprete jih lahko tudi z nakupom dizajnarskih copat Urše Drofenik, čudovitega koledarja ali novoletnih voščilnic. https://www.zpms.si/trgovina/

HIŠA ZAVETJA PALČICA

Kot dobri gospodarji smo V oddaji Tednik smo pogledali v Hišo zavetja Palčica, kaj vse smo naredili.

HRANA Z DALJŠIM ROKOM TRAJANA

Prihaja januar in že danes skrbimo, da bomo med naše članice lahko delili zalogo hrane. Zbiramo na Dimičevi 9. Predlagana živila in drugo – https://www.zpms.si/programi/socialni-in-humanitarni-programi/pomoc-druzinam/

AKCIJA POTREBUJEMO ŠE 116 DARIL

V darilu naj bo nekaj sladkega, kakšna igračka ali rokavice/kapa/pižama/nogavice. Lahko pobarvanka ali kocke. Vrednost ca. 10€ do 15€. Prosim, zavijte, napišite gor – npr. deklica 5 let, deček 10 let. Darila zbiramo do 21. decembra. Hvaležni bi bili, da nam jih dostavite ali pošljete na DIMIČEVO ULICO 9, 1000 Ljubljana; za akcijo 116 DARIL.

DOBRODELNI TEDEN Z RTV SLOVENIJA

Med 12. in 18. decembrom 2022 na Televiziji Slovenija v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije pripravljajo teden praznične dobrodelnosti, v katerem vabimo vse, ki lahko, da po svojih močeh prispevajo za otroke in njihove družine v stiski.

V dobrodelni akciji bodo sodelovale oddaje Televizije Slovenija, ki bodo tekom akcije predstavljale različne teme in primere, s katerimi se vsakodnevno srečujejo na Zvezi prijateljev mladine. Sredstva se bodo zbirala cel teden, dobrodelni projekt in poziv k zbiranju sredstev pa bo predstavljen v oddajah Tednik (Hiša zavetja Palčica)  in Dobro jutro (12. 12.), dobrodelnem kvizu Vem! (14. 12.), v oddajah otroškega in mladinskega programa Infodrom (16. 12.), Krompir (3. in 17. 12.) in Male sive celice (24. 12.) in v oddaji V petek zvečer (16. 12.). Kampanji ENO SRCE se bodo pridružili tudi v mariborskem (15. 12.) in koprskem (16. 12.) uredništvu oddaje Dobro jutro. Teden bomo zaključili z Nedeljskim popoldnevom (18. 12.), kjer bodo ob koncu oddaje tudi razglasili znesek, ki smo ga s skupnimi močmi zbrali za dobrodelne projekte Zveze prijateljev mladine Slovenije.

 In zapomnimo si. ENO SRCE osreči oba: tistega, ki prejme, in tistega, ki da.