Odstop 0,5 % dohodnine

Zveza prijateljev mladine Slovenije je organizacija, ki že več kot 65 let igra ključno vlogo pri oblikovanju družbe, v kateri imajo otroci in mladostniki svoj glas, svoje pravice, in spodbudno okolje za razvoj. Vsakodnevno iščemo odgovore na aktualna družbena vprašanja in soustvarjamo življenja otrok in mladostnikov v Sloveniji. V naše programe in projekte je vsako leto vključenih več kot 70.000 otrok in več kot 360 šol, kar je več kot dve tretjini vseh slovenskih osnovnih šol.

V program Otroški parlament® je bilo v zadnjem letu vključenih 2294 otrok, programa Evropa v šoli se je udeležilo 10.617 otrok, v programu Mladi raziskovalci zgodovine pa je sodelovalo 425 otrok in 25 šol. Naš TOM telefon® (telefon za otroke in mladostnike) je v zadnjem letu prejel 32491 kontaktov, v istem času pa smo s socialnimi programi pomagali 1526 otrokom in 148 družinam.

Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. To storite tako, da natisnete spodnji obrazec, ga prepognite, zalepite in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana. 

Sredstva bomo namenili izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na spodnji gumb se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnite in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.