CopArt

CopArt se predstavi.

Pozdravljeni, sem zelo poseben copat – CopArt. Na pobudo Zveze prijateljev mladine Slovenije me je zasnovala priznana oblikovalka Urša Drofenik, ki me je okrasila s človeško ribico, o kateri pravi: »Človeška ribica izgleda krhko le na videz, ampak v resnici hrani v sebi nenavadne lastnosti, tako kot vsak otrok, če le dobi priložnost, da jih razvije in izrazi.« Izdelali so me v Čevljarstvu Brodi iz Tržiča, kjer ljubezen do izdelave copat prehaja iz generacije v generacijo. Sporočajo vam: »Vsak človek je unikat, tudi vi ste, zato si zaslužite ta izdelek

Moja zgodba je zgodba o sodelovanju in srčnosti za upanje in svetlo prihodnost, s katero zbiramo sredstva za program Zveze prijateljev mladine Slovenije Eno srce – Sapramiškin sklad, ki ga je izbrala moja oblikovalka Urša. S tem, ko ste me kupili ali prejeli v dar, ste otroku s posebnimi potrebami pomagali do fizioterapije, medicinskega pripomočka ali psihosocialne pomoči, ki jih nujno potrebuje, a jih starši ne zmorejo plačati.

V vašemu domu bom neslišno pripovedoval o sočutju, veselju, povezovanju, zaupanju in hvaležnosti.Sedaj ste že doma, stran od vrveža, ste že brez čevljev in … najprej začutite mehkobo in udobje moje tkanine, ki je okolju prijazna in brez zdravju škodljivih snovi, nato se sprostite, objemite vse domače in delite z njimi občutke sprejetosti, topline, varnosti, miru. *Lahko me 100 % reciklirate in perete na 40°C.

Kdaj in zakaj kupiti CopArt?

 • ko boste razmišljali, kaj unikatnega podariti nekomu, ki vam veliko pomeni,
 • ko boste razmišljali, katero darilo izbrati in ga podariti ob jubilejnem dogodku ali
 • ko boste iskali unikatno novoletno darilo za vaše poslovne partnerje.

Znesek: 39,90 € z DDV

Del sredstev od prodaje gre v Sapramiškin sklad – za otroke posebnimi potrebami pomagali. Z nakupom boste pomagali do fizioterapije, medicinskega pripomočka ali psihosocialne pomoči, ki jih nujno potrebuje, a jih starši ne zmorejo plačati.

Zaloga je omejena. Prve copate bo mogoče kupiti konec meseca maja.

Za NAROČILO (sporočite nam želeno številko in količino) ali več informacij nam pišite na info@zpms.si ali na anja.vogric@zpms.si.
Za dostavo se dogovorimo ob naročilu.

 

.

  ZBORNIK TOM TELEFONA

   

  KER NAM JE MAR – KAKO LAHKO ODRASLI UČIMO OTROKE IZKUŠENJ EMPATIČNE ODZIVNOSTI (2020)

  V vseh teh letih delovanja ter ob srečevanju s stisko, težavami in vprašanji otrok, želijo pri TOM telefonu izpostaviti, da je empatija prvi in ključni odgovor. Zbornik je razdeljen na sklope, ki naslavljajo 4 področja vsakdanjega življenja otrok in mladostnikov:

  1. Empatija med vrstniki
  2. Empatija med starši in otroki
  3. Empatija v šoli in drugih ustanovah
  4. Empatija do sebe.

  Zbornik želi biti navdih za vse, ki vzgajajo otroke, ki delajo z njimi in imajo nanje vpliv. Z namigi, kako se v konkretnih situacijah odzivati otrokom bolj empatično, želijo pri TOM telefonu spodbuditi vašo ustvarjalnost. Življenje je nenehno prilagajanje in vsak trenutek nam omogoča, da otroke in odraščajoče učimo empatije iz njihovega življenja za naše skupno življenje.

   

  ODGOVORI SODOBNIM NAČINOM ODRAŠČANJA (2015)

  V prodaji je tudi zbornik »Odgovori sodobnim izzivom odraščanja«, ki so ga pri TOM telefonu izdali ob 25-letnici delovanja Tom telefona. V zborniku so zbrani odgovori na stiske mladih, ki so najbolj pogosto izražene v svetovalnih pogovorih, hkrati pa zbornik odstira teme, ki so v obravnavanju otrok in mladine v Sloveniji (pre)pogosto zamolčane.

  Želja avtorjev zbornika je, da postane učni pripomoček vseh, ki se dnevno srečujejo z otroki in mladostniki. Svoje mesto naj bi našel predvsem v osnovnih in srednjih šolah ter centrih za socialno delo, v pomoč pa je lahko tudi staršem.

  Delček zbornika lahko prelistate tukaj (klik).

  Cena:

  • Kar nam je mar, 2020 = 7 EUR + ptt
  • Odgovori sodobnim izzivom odraščanja, 2015 = 15 EUR + ptt
  • OBA SKUPAJ = 15 EUR + ptt

  Zbornika sta v prodaji le na Zvezi prijateljev mladine Slovenije, naročite ju lahko preko kontaktnega obrazca ali na e-mail info@zpms.si

   

  Sredstva od prodaje bodo namenjena nadaljnjemu delovanju in razvoju TOM telefona®.