ZBORNIK TOM TELEFONA

 

KER NAM JE MAR – KAKO LAHKO ODRASLI UČIMO OTROKE IZKUŠENJ EMPATIČNE ODZIVNOSTI (2020)

V vseh teh letih delovanja ter ob srečevanju s stisko, težavami in vprašanji otrok, želijo pri TOM telefonu izpostaviti, da je empatija prvi in ključni odgovor. Zbornik je razdeljen na sklope, ki naslavljajo 4 področja vsakdanjega življenja otrok in mladostnikov:

 1. Empatija med vrstniki
 2. Empatija med starši in otroki
 3. Empatija v šoli in drugih ustanovah
 4. Empatija do sebe.

Zbornik želi biti navdih za vse, ki vzgajajo otroke, ki delajo z njimi in imajo nanje vpliv. Z namigi, kako se v konkretnih situacijah odzivati otrokom bolj empatično, želijo pri TOM telefonu spodbuditi vašo ustvarjalnost. Življenje je nenehno prilagajanje in vsak trenutek nam omogoča, da otroke in odraščajoče učimo empatije iz njihovega življenja za naše skupno življenje.

 

ODGOVORI SODOBNIM NAČINOM ODRAŠČANJA (2015)

V prodaji je tudi zbornik »Odgovori sodobnim izzivom odraščanja«, ki so ga pri TOM telefonu izdali ob 25-letnici delovanja Tom telefona. V zborniku so zbrani odgovori na stiske mladih, ki so najbolj pogosto izražene v svetovalnih pogovorih, hkrati pa zbornik odstira teme, ki so v obravnavanju otrok in mladine v Sloveniji (pre)pogosto zamolčane.

Želja avtorjev zbornika je, da postane učni pripomoček vseh, ki se dnevno srečujejo z otroki in mladostniki. Svoje mesto naj bi našel predvsem v osnovnih in srednjih šolah ter centrih za socialno delo, v pomoč pa je lahko tudi staršem.

Delček zbornika lahko prelistate tukaj (klik).

Cena:

 • Kar nam je mar, 2020 = 7 EUR + ptt
 • Odgovori sodobnim izzivom odraščanja, 2015 = 15 EUR + ptt
 • OBA SKUPAJ = 15 EUR + ptt

Zbornika sta v prodaji le na Zvezi prijateljev mladine Slovenije, naročite ju lahko preko naročilnice – NAROČILNICA, ki jo izpolnjeno pošljete na e-mail info@zpms.si. 

 

Sredstva od prodaje bodo namenjena nadaljnjemu delovanju in razvoju TOM telefona®.

GOBASTE KRPE POMEŽIK SONCU®

Pri nas lahko kupite tudi naravno gobasto krpo z ekskluzivno dekoracijo in s tem pomagate pri zbiranju sredstev za zdravstveno letovanje otrok s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin. Od vsakega prodanega paketa gobastih krp prejme ZPMS 0,15 € za podporo letovanj otrok s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin v okviru humanitarne akcije Pomežik soncu®.

Gobasta krpa iz naravnih vlaken je namenjena čiščenju vseh vrst posode, jedilnega servisa in pribora, kozarcev, ter ostalih površin v kuhinji. Učinkovito odstranjuje umazanijo, mehka in prijetna je na otip, je vpojna in potrpežljiva in 100% biorazgradljiva.

Velikost: 20 x 18 cm +/- 10%. Vsebina: 1 paket – 3 kosi.

Gobaste krpe Pomežik soncu® lahko kupite tudi v vseh poslovalnicah Pošte Slovenije v trgovinah Mercator in trgovinah Bags & More.

 

 

 

 

CENIK IN POGOJI NAROČILA

1 PAKET Gobastih krp 1,50 €. V vse cene je vključen DDV. Stroški poštnine niso všteti v ceno.

Potek naročila: Naročilo posameznega artikla lahko oddate preko spletnega obrazca, ki ga najdete spodaj, in prejeli boste predračun in podatke za nakazilo. Minimalna količina naročila za pošiljanje po pošti je: Gobaste krpe 4 pakete po 3 kos.

Posamezniki lahko za manjše količine pokličete na telefonsko številko 01/23-96-719 in se dogovorite za osebni prevzem na naslovu: Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana.

Za naročilo izpolnite spodnji obrazec:

  UKIYYO ZAPESTNICE – PELJIMO OTROKE NA ZIMSKE POČITNICE!

   

  Zimske počitnice otrokom omogočajo premor med napornim delom v šoli in doma. A žal si starši velikokrat ne morejo privoščiti dopusta takrat, ko imajo otroci počitnice. Poleg časovne omejenosti so mnoge družine omejene tudi finančno. V tem kriznem času zaradi Covid-19 je veliko staršev ostalo tudi brez službe, spet drugi so se znašli na pragu revščine. Ocenjujemo, da v “običajnih časih” kar polovica otrok ostane v času počitnic doma, zaradi krize s Covid-19 pa bo (je) ta številka še večja. Zato si toliko bolj želimo in upamo, da bomo lahko februarske počitnice normalno speljali in otroke razbremenili, razveselili, jim vlili nazaj nekaj veselja in sproščenosti. Nekatere bomo peljali na sneg in na smučanje, drugim bomo omogočili obisk muzeja, bazenov, drsališča, sankanje …

  Hvala vsem, ki boste kupili zapestnice Ukiyyo, ker boste s tem pomagali, da bo šlo na zimovanja čim več otrok.

  Kako bodo pomagali pri UKIYYU? 👇

  https://ukiyyo.com/pages/zpms