EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

ODSTOP 0,5% DOHODNINE


Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. ZPMS zbrana sredstva namenja izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na zgornjo fotografijo se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnete in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

POIŠČITE NAJBLIŽJE DRUŠTVO:

ZBORNIK ODGOVORI SODOBNIM IZZIVOM ODRAŠČANJA


Odgovori sodobnim izzivom odraščanja je zbornik strokovnih prispevkov, ki predstavljajo pregled aktualnih vprašanj odraščajočih v Sloveniji. V njem je štirinajst strokovnih prispevkov trinajstih različnih avtorjev, strokovnjakov na področju dela z mladimi v Sloveniji.

V zborniku so predstavljene teme kot so, spolnost, motnje hranjenja, samopoškodovanje, odnosi v družini, ločitve, odvisnosti, medvrstniško nasilje, težave mladih na spletu in druge.

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Štipendijski sklad dr. Janeza Drnovška podprli dražitelji in znana slovenska podjetja

2. mar. 2018
Zveza prijateljev mladine Slovenije je v četrtek, 22. februarja 2018, ob 10. obletnici smrti dr. Janeza Drnovška, v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova, izvedla dobrodelno dražbo predmetov iz zapuščine pokojnega predsednika.

Na dobrodelni dražbi je ZPMS, ob soglasju družine dr. Janeza Drnovška, dražiteljem ponudila 15 predmetov iz njegove zapuščine, in sicer tri nalivna peresa, dve spominski pisemski ovojnici, knjigo dr. Drnovška, z naslovom Zlate misli o življenju in zavedanju, fotografijo fotografa Voranca Vogla, ki je bila last dr. Janeza Drnovška, in osem karikatur, ki jih je ustvaril Franco Juri.

ZPMS je s pomočjo dražiteljev zbrala več kot 7.000€, ki jih bo namenila v novoustanovljeni Štipendijski sklad dr. Janeza Drnovška, s katerim bo mladostnikom iz socialno manj spodbudnih okolij pomagala na poti do željenega poklica.

Štipendijski sklad dr. Janeza Drnovška pa so podprla tudi nekatera znana slovenska podjetja, med njimi Adria Mobil, Autocommcerce, Riko, Studio Moderna, Margento R&D, Gorenje, Krka, Eles, Eti Elektroelement, GEN-I, BTC. S pomočjo njihovih donacij je sedaj v Skladu skoraj 70.000€, s katerimi bo ZPMS v naslednjem šolskem letu omogočila celotno srednješolsko ali poklicno šolanje dvajsetim dijakom.

Pomen Štipendijskega sklada je izrazila predsednica ZPMS Darja Groznik: »Naša skupna odgovornost do otrok močno presega potrebe po njihovem osnovnem preživetju, kar je bilo močno prisotno v času gospodarske krize. V današnjem času gospodarske rasti pa mora biti naša pozornost do mlade generacije bolj smela in zagledana v prihodnost.«

Ustanovitev štipendijskega sklada je pozdravil tudi dr. Jaša Drnovšek: "Zelo me veseli, da lahko sklad začne delovati tako rekoč že jutri. Vrednote, ki naj bi jih zagovarjal pod okriljem ZPMS, sovpadajo s tistimi, za katere se je zavzemal tudi oče." 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke