EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

POŠTAR PAVLI
 

 

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

PRAVLJIČNI DECEMBER ZA VSE!

4. dec. 2018

Razstava Siva kučma, bela brada

V začetku decembra obeležujemo pomembno obletnico Dedka Mraza. Dedek Mraz namreč že 70 let obiskuje in preseneča otroke po vsej Sloveniji. Letos pa bomo mi presenetili njega. Zato bomo ob častitljivem jubileju skupaj z Muzejem narodne osvoboditve Maribor pripravili razstavo utrinkov z njegovih poti širom Slovenije. Po odprtju bo za najmlajše organizirana delavnica, razstavo pa bo odprl nihče drug kot Dedek Mraz. Razstava bo odprta od 4. decembra do 13. januarja 2019 v Muzeju narodne osvoboditve Maribor, Ulica heroja Tomšiča 5, 2000 Maribor.

Aktivnosti društev ZPMS

V sklopu prazničnega decembra bodo društva in zveze po Sloveniji pripravila številne (kulturne) aktivnosti – lutkovne in gledališke predstave, glasbene pravljice, novoletne zabave in še mnogo drugega. Na veliko prireditvah jih bo obiskal Dedek Mraz, ki otrokom prinese posebno doživetje. Vse informacije lahko poiščete na spletnih straneh posameznega društva.

Dobrodelna akcija s TV Veseljak

Skupaj s TV Veseljak organiziramo že drugič dobrodelno akcijo zbiranja daril za praznično obdarovanje otrok iz socialno manj spodbudnih okolij. TV Veseljak bo v sodelovanju z Radiem Veseljak, znanimi slovenskimi glasbeniki in zvestimi gledalci zbral 100 daril, mi pa bomo poskrbeli, da bodo darila prišla v prave roke in osrečila otroke po Sloveniji.

Dobrodelni vikend na TV Slovenija

Tudi razvedrilni program TV Slovenija bo dobrodelen. V oddajah Vem!, Slovenski pozdrav, Vse je mogoče in Vikend paket, bomo skupaj izpeljali vikend praznične dobrodelnosti. TV Slovenija bo z gledalci med 7. in 9. decembrom pomagala družinam in predvsem otrokom, ki so bolni ali živijo v pomanjkanju. Kako? S preprostim klicem ali SMS-om:

             Z enim klicem na 090 93 30 93 (gledalci) prispevate 1,25€.

             Z enim SMS sporočilom s ključno besedo ZPMS5 na 1919 prispevate 5€.

 

Žoga kot otroško darilo za praznične dni

V decembru na ZPMS zbiramo tudi žoge vseh vrst, ki jih dobijo otroci po vsej Sloveniji. Tako bo ZPMS do vključno 15. decembra v sodelovanju z Društvom za promocijo športa Slovenije zbirala žoge in druge športne rekvizite za otroke iz manj spodbudnih okolij.

Donatorstvo

Da je donatorstvo plemenita stvar, v kateri so zmagovalci vsi, dokazujejo vedno znova tudi pomembni donatorji. Posebej v decembru družinam v stiski pomagajo: LIDL, ki je v svojih trgovinah pripravil posebna mesta za zbiranje hrane, EUROSPIN bo pripravil 100 paketov s hrano in pripomočki za osebno nego, tudi BABY CENTER in VITAPUR bosta v obliki donacije pripravila nepogrešljivi nabor svojih izdelkov.

 

Ne smemo pa pozabiti na veliko število donatorjev in posameznikov, ki namenjajo donacije za naše programe in projekte. Vsem bi se radi zahvalili v imenu vseh otrok in družin, ki zaradi teh donacij prejmejo potrebno pomoč.

 

 
 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke