Dragi mladi prijatelji in podporniki,

Veseli smo, da lahko obvestimo, da Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) razpisuje tri nove razpise v okviru programa Eno srce. Skupaj si prizadevamo zagotoviti pomoč otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij ter jih podpreti pri uresničevanju njihovih potencialov. Spodbujamo mlade pri doseganju njihovih izobraževalnih ciljev, glasbeno in športno ustvarjanje, saj verjamemo, da lahko s tem odpremo vrata novim priložnostim in bogatimo njihova življenja.

1. Razpis: Adin štipendijski sklad

Adin štipendijski sklad, poimenovan po prvi predsednici ZPMS Adi Krivic, je namenjen mladim, ki si želijo podpore pri doseganju njihovih izobraževalnih ciljev. Sklad omogoča štipendiranje mladim iz socialno šibkejših družin v višini 120 € na mesec (razen julija in avgusta), kar jim je zagotovljeno do konca izobraževanja.

Tukaj najdete razpis (PDF) in vlogo (word), ki jo izpolnjeno s prilogami posredujete na ZPMS, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana. Rok za oddajo vloge je 23. avgust 2023.

 Kriteriji in pogoji za dodelitev so zapisani v Pravilniku (PDF).

 Za dodatne informacije glede razpisa smo na voljo na pika.jamsek@zpms.si.

Podprite Adin štipendijski sklad in pomagajte mladim doseči njihove izobraževalne cilje. Za več informacij in prijavo obiščite povezavo tukaj.

Vaša donacija lahko spremeni življenje in prihodnost mladih. Nakažite na:

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0400 1004 9903 191
Sklic: SI00 245107
Namen: Adin štipendijski sklad

2. Razpis: Športnik sem

S ponosom razpisujemo program “Športnik sem” za šolsko leto 2023/2024. Namen tega sklada je podpreti otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij pri uresničevanju njihovih športnih potencialov. Želimo spodbuditi čim več mladih k redni športni aktivnosti ter jim omogočiti izboljšanje njihovih fizičnih in psihičnih zmogljivosti. Prijavite se lahko od 1. avgusta do 23. avgusta 2023.

Komisija za socialna vprašanja in humanitarne projekte bo v septembru pregledala prispele vloge in sprejela sklep o odobrenih pomočeh za športne aktivnosti v šolskem letu 2023/2024. Vloge morajo vsebovati vse zahtevane priloge, med drugim tudi mnenje lokalnega/najbližjega društva prijateljev mladine. S skupnimi močmi lahko spremenimo življenja mladih in jih spodbudimo k aktivnemu načinu življenja.

VLOGA je na voljo tukaj.

 Za dodatna vprašanja smo na voljo na pika.jamsek@zpms.si.

Če želite podpreti otroke ali mladostnike pri aktivnem preživljanju prostega časa in pri plačilu treningov, lahko pomagate z nakazilom:

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0310 6100 1018 757
Sklic: SI00 245011
Namen: Športnik sem

DONATORSKA POGODBA  

SEZNANITE SE Z VSEBINO DONATORJA

3. Razpis: Glasbenik sem

S ponosom napovedujemo odprtje razpisa za program “Glasbenik sem” za šolsko leto 2023/2024. Cilj tega sklada je omogočiti otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih okolij, ki si želijo glasbenega ustvarjanja, obisk glasbene šole ali nakup glasbenega instrumenta, da še naprej razvijajo svoje glasbene potenciale. Prijavite se lahko od 1. avgusta do 23. avgusta 2023.

Vloge bodo pregledane v septembru s strani Komisije za socialna vprašanja in humanitarne projekte. Vloge morajo vsebovati vse zahtevane priloge, med drugim tudi mnenje lokalnega/najbližjega društva prijateljev mladine. Skupaj bomo omogočili mladim, da se razvijajo skozi glasbo in izkusijo čarobnost tega umetniškega izraza.

VLOGA je na voljo tukaj.

 Za dodatna vprašanja smo na voljo na pika.jamsek@zpms.si.

“Glasba je moralni zakon. Glasba daje dušo vesolju, krila umu, polet domišljiji, in šarm ter veselje do življenja.” – Platon

Tednik – Pomoč nadarjenim

Če želite podpreti otroke ali mladostnike pri glasbenem izražanju, lahko pomagate z nakazilom:

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 0310 6100 1018 757
Sklic: SI00 245018
Namen: Glasbenik sem

DONATORSKA POGODBA

Hvala za vašo podporo!

Ekipa Zveze prijateljev mladine Slovenije