EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

Domov > 
ZBORNIK OB 25 – LETNICI DELOVANJA TOM TELEFONA®


Odgovori sodobnim izzivom odraščanja je zbornik strokovnih prispevkov, ki predstavljajo pregled aktualnih vprašanj odraščajočih v Sloveniji. V njem je štirinajst strokovnih prispevkov trinajstih različnih avtorjev, strokovnjakov na področju dela z mladimi v Sloveniji. V zborniku so predstavljene teme kot so, spolnost, motnje hranjenja, samopoškodovanje, odnosi v družini, ločitve, odvisnosti, medvrstniško nasilje, težave mladih na spletu in druge.

Zbornik lahko naročite tako, da izpolnite spodnji obrazec:
pdfNaročilnica Odgovori sodobnim izzivom odraščanja (.pdf 255KB)

Odstop 0,5 % dohodnine

 

Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. ZPMS zbrana sredstva namenja izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na spodnjo fotografijo se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnete in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

 

 

POIŠČITE NAJBLIŽJE DRUŠTVO:

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Aktualno

 
 

Poslanica ob Svetovnem dnevu otrok

20. nov. 2017
20. november je Svetovni dan otrok in obletnica sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah. Pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) spremljamo in s projekti tudi ustvarjamo varno in spodbudno otroštvo. Pozdravljamo vse odločitve in aktivnosti, ki so namenjene izboljšanju življenja otrok, mladostnikov in družin. Lani je bila končno uzakonjena prepoved telesnega kaznovanja otrok. Kampanjo za pomoč staršem pri vzgoji otrok, ki jo začenjamo s pomočjo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, smo poimenovali Zavestno starševstvo. Pozdravljamo napoved univerzalnega otroškega dodatka, prav tako pozivamo k čim prejšnjem dvigu minimalne plače, kar bo izboljšalo socialni položaj številnih otrok. Da so gospodarski kazalci v naši državi dobri, se v življenju otrok še ne odraža. Veseli smo izobraževalnih brošur z naslovom Priprava otroka za sodišče, ki jih je izdalo Ministrstvo za pravosodje. Pri Vladi RS je bil nedavno ustanovljen Svet Republike Slovenije za otroke in družine kot obvezno posvetovalno telo, kar zadeva odločitve na področju življenja otrok in družin, ki mora skrbeti za dobrobit otrok na vseh področjih.
 Preberi več >
 
 

EVROPSKI STEBER SOCIALNIH PRAVIC

18. nov. 2017 Evropski steber socialnih pravic je pobuda Evropske komisije, ki določa ključna načela in pravice za podporo pravičnih in dobro delujočih trgov dela ter sistemov socialnega varstva. Gre za zagotavljanje minimalne socialne zaščite, osnovne dohodkovne varnosti vseh državljanov EU, minimalne standarde kakovosti bivanja, dostojnega dela, varnega in zdravega delovnega okolja, enake možnosti in enakost obeh spolov. Steber ima potencial za uskladitev ekonomskih in socialnih vprašanj in za spodbujanje boljših politik za odpravo revščine otrok ter izboljšanje udeležbe otrok pri odločanju. Preberi več >
 
 

V Alpinini akciji 'Podari svoj par' zbrali skoraj 1.200 parov obutve za družine

17. nov. 2017
Akcija Podari svoj par, ki smo jo organizirali v sodelovanju z Alpino, se je zaključila s predajo skoraj 1.200 parov čevljev. Na sedežu podjetja Alpina v Žireh smo v četrtek, 16. novembra, prevzeli skoraj 1.200 parov čevljev, od katerih je tristo parov Alpina podarila iz svojega prodajnega programa.
 Preberi več >
 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke