EN
SI

Programi in projekti

Podprite nas

Donatorji

Društva ZPMS

O ZPMS

Domov > 

Dobrodelni koncert Otroci za otroke

V sredo, 7. junija 2017, vas vabimo na dobrodelni koncert Otroci za otroke, ki se bo pričel ob 19. uri, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Z otroškim pevskim zborom Osnovne šole Nove Jarše – Rock mulčki - bodo zaigrali in zapeli znani slovenski glasbeniki.

Ves izkupiček od prodanih vstopnic bo namenjen podpori humanitarne akcije Pomežik soncu®.

Odstop 0,5 % dohodnine

 

Tudi vi lahko polepšate svet, ali vsaj trenutek, še komu. Odstop dohodnine je za vas popolnoma brezplačen, saj bi sicer država sredstva vrnila nazaj v proračun. ZPMS zbrana sredstva namenja izvajanju programov in projektov za vse otroke.

S klikom na spodnjo fotografijo se vam bo odprl obrazec, ki ga natisnete, izpolnete in oddate v poštni nabiralnik. Poštnina je že plačana.

 

POIŠČITE NAJBLIŽJE DRUŠTVO:

PRIJAVA NA

E-NOVICE


E-mail:

Aktualno

 
 

48. državno srečanje mladih raziskovalcev zgodovine

25. maj 2017 Podružnična osnovna šola Vrhpolje pri Moravčah je gostila več kot 100 mladih zgodovinarjev in njihovih mentorjev, ki so se zbrali na državnem, že 48. po vrsti, srečanju na temo Prazniki in praznovanja v šolstvu nekoč in danes - primerjava.

Program MLADI ZGODOVINARJI poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1969, vodi pa ga Komisija za delo zgodovinskih krožkov na osnovnih šolah, v katerem deluje 22 univerzitetno izobraženih zgodovinarjev, etnologov, geografov in drugih strokovnjakov, prostovoljcev, zaposlenih na raziskovalnih inštitutih, v muzejih in arhivih.

Gostiteljica letošnjega državnega srečanja je bila Osnovna šola Jurija Vege Moravče, kjer se je v POŠ Vrhpolje pri Moravčah v sredo zbralo več kot 100 mladih zgodovinarjev in njihovih mentorjev iz sodelujočih osnovnih šol. V dopoldanskem delu srečanja so mladi ustvarjalci v štirih skupinah predstavili svoje raziskovalne naloge ter v svojih predstavitvah izrazili izvirnost, poznavanje zgodovine ter članom komisij odgovorili na številna vprašanja. Tako smo poslušali predstavitve o šolskih praznovanjih, o valetah, o praznovanju ob zaključku šolskih dni, kako so se proslave spremenile skozi čas … Preberi več >
 
 

ZPMS tudi letos z akcijo Pomežik soncu® zbira sredstva za letovanja otrok

19. maj 2017
Zveza prijateljev mladine Slovenije je pričela z vsakoletno akcijo zbiranja sredstev za brezplačna letovanja otrok iz socialno ogroženih družin Pomežik soncu®, ki bo vrhunec dosegla 7. junija z dobrodelnim koncertom Otroci za otroke v Cankarjevem domu. Na koncertu, ki ga bo TV Slovenija predvajala 10. junija, bodo otroci iz Otroškega pevskega zbora OŠ Nove Jarše - Rock mulčki, pod vodstvom zborovodje Emirja Jušiča, gostili vrsto znanih slovenskih pevk in pevcev Gala Gjurina, Severo Gjurin, Vlada Kreslina, Tokaca (Dan D), Tomija Megliča (Siddharta), Boruta Marolta, Ulo Ložar in Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana ter Otroški pevski zbor RTV Slovenija. Vsi skupaj bodo pomagali zbrati čim več sredstev, poziv k pomoči pa je namenjen tudi posameznikom in podjetjem, saj želijo zagotoviti brezplačne, sproščujoče, ustvarjalne in aktivne počitnice čim večjemu številu otrok.
 Preberi več >
 
 

Dobrodelni koncert Otroci za otroke

18. maj 2017 V sredo, 7. junija 2017, vas vabimo na dobrodelni koncert Otroci za otroke, ki se bo pričel ob 19. uri v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Otroci za otroke je dobrodelni koncert, v katerem otroci iz otroškega pevskega zbora skupaj z glasbenimi gosti gledalce popeljejo v čudoviti svet glasbe, kjer vsaka pesem nosi svoje sporočilo. Preberi več >
 
 

ZPMS - Zveza prijateljev mladine Slovenije

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana

T: 01 239 67 20
E: info@zpms.si

Davčna št.: SI95609091
TRR: SI 56 6100 0000 3512 232 (Delavska hranilnica)
TRR: SI 56 0510 0801 5645 025
(Abanka)

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev  in delovanje vticnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Ce boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.


Zavrni piškotke