ZPMS in ŽITO: Naj zaigra dobrota iz srca 

 S socialno-humanitarno kampanjo v podporo skladu »Glasbenik sem« 

Nakup glasbenega instrumenta in obiskovanje glasbene šole postaja za mnoge otroke in mladostnike težko uresničljiva želja. Da pa mnogi nadarjeni ne bi ostali za to izkušnjo prikrajšani, sta v skupni socialno-humanitarni kampanji moči združila Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in Skupina Žito z blagovno znamko Žito kruhi. Del sredstev od nakupa Žitovih kruhov med 2.11. in 30.11.2023 bo tako podjetje doniralo ZPMS za projekt Glasbenik sem – znotraj programa ENO SRCE®

 »S podporo programu »Glasbenik sem« želimo v Žitu poudariti pomen spodbujanja glasbenega udejstvovanja za mlade talente, ki so navdih tudi sovrstnikom. Dobrodelna kampanja poteka pod sloganom »Naj zaigra dobrota iz srca«,« pojasnjuje Rok Cankar, direktor poslovnega programa pekarstvo. 

Del sredstev od prodaje Žitovih najbolj priljubljenih kruhov: Ajdov kruh z orehi, Jelen in Hribovc bodo tako namenili programu ZPMS »Glasbenik sem«. Namen programa je zagotavljanje pomoči otrokom in mladostnikom iz ekonomsko manj vzpodbudnih okolij pri uresničevanju glasbenih potencialov. 

Žitove kruhe potrošniki zelo dobro poznajo, še posebej Jelena, saj je ta že več kot 30 let prepoznan po svoji značilni zarezi v obliki črte Y, aromatični tanki skorji, neenakomerno luknjičasti sredici in svežini, ki traja več dni. Hribovc je hlebec, grobega videza, a mehkega srca, saj ima zelo hrustljavo rustikalno skorjo in mehko sočno sredico polnega okusa. In tu je še Ajdov z orehi, ki je pregrešno najboljši, saj je pečen v obliki ajdovega zrna z rustikalno skorjo in vidnimi orehovimi jedrci ter gosto sredico odličnega okusa. 

»Otrokom in mladostnikom, ki si želijo glasbenega ustvarjanja, na ta način omogočimo obisk glasbene šole ali pomagamo pri nakupu instrumenta, če želijo še naprej razvijati glasbene potenciale,« dodaja Breda Krašna, generalna sekretarka iz ZPMS. 

Ob zaključku aktivnosti je v decembru predviden tudi glasbeni dogodek, kjer bodo predali donacijo in zbrana sredstva ZPMS. 

»Rad igram harmoniko. Želim si nadaljevati z glasbo in želim, da mamici ne bi bilo težko plačati položnice. Včasih mami z zamikom plačuje položnice, ker ne gre skozi vsak mesec. Ob glasbi sem sproščen, umirjen. Rad poslušam narodno zabavno glasbo in velikokrat ob njej tudi zapojem,« pravi mladi glasbenik, ki je že zaprosil za pomoč iz naslova tega programa. Več o programu Glasbenik sem.