Koroški glasbeniki so se na pobudo Luke Basija povezali v zgodbah upanja za Koroško.

»Ob vsem tem, kar se je zgodilo, nisem mogel kar stati križem rok. In najbolj lahko moji Koroški pomagam s tem, kar znam in kar počnem s srcem. Zato pobuda za ta koncert. Izjemno sem vesel, da je naletela na tako dober in hiter odziv tako glasbenikov kot organizatorjev. Pričakujemo polno dvorano, da bomo lahko pomagali čim več družinam in na morje odpeljali čim več otrok. Mi pa bomo z glasbo “napolnili” Prevalje, da bo odmevalo širom Koroške in vse Slovenije,« je dejal Luka Basi.

Vabljeni na dobrodelni koncert KOROŠCI #ZAKOROŠKO,

ki bo v nedeljo, 24. septembra, ob 18. uri v športni dvorani Prevalje.

Nastopili bodo: Luka Basi, Eva Boto, Hamo, Rudi Bučar, BQL, Ditka, Nastja Gabor, Lina Rahne, Milan Kamnik, Nitrox, ŽePZ Karantanija, Neža Štiftar in Anisa Marin Felle.

Program bosta povezovala Jasna Kuljaj in Jurij Berložnik.

Pri organizaciji koncerta smo se povezali Občina Prevalje, BALU – glasbeni center, Rotary club Slovenj Gradec, Rotary Distrikt 1912 in Zveza prijateljev mladine Slovenije.

»Prevalje so bile v teh poplavah zelo prizadete. Ampak Korošci se pač ne damo. In tudi tokrat je tako. Skupaj si prizadevamo, vsak na svoj način, da bo življenje na Prevaljah in drugod v naši regiji čim prej spet takšno, kot je bilo, ali pa še boljše. Radi smo tukaj doma. In ko bodo obnovljeni vsi uničeni domovi, bomo spet lahko začutili pravi utrip naše Mežiške doline. Z vašo pomočjo bomo poskrbeli, da bo vsaj kakšna družina lažje obnovila svoj dom in da bodo naši otroci doživeli počitnice ob morju, stran od skrbi,« je povedal Matic Tasič, župan Prevalj

V nedeljo, 24. septembra, bo v športni dvorani Prevalje največji dobrodelni koncert na Koroškem, katerega rdeča nit bodo zgodbe upanja. Vstop na koncert bo prost, zbirali pa se bodo prostovoljni prispevki za Prevalje. Polovica izkupička bo namenjena v poplavah prizadetim družinam, z drugo polovico pa bomo 70 otrok in mladostnikov iz regije odpeljali za jesenske počitnice na morje, kjer se bodo družili z vrstniki in sodelovali v različnih delavnicah.

Vsi smo eno srce! Če vam ne bo uspelo na koncert, lahko naša prizadevanja za regijo podprete tako, da od 17. do 24. 9. pošljete SMS s ključno besedo ENOSRCE5 ali ENOSRCE10 na 1919 in tako prispevate 5 ali 10 evrov. Vnaprej hvala!

»Veseli me, da Zveza prijateljev mladine Slovenije soustvarja koncert KOROŠCI #ZAKOROŠKO. Glasen BRAVO koroškim glasbenikom, da bodo zapeli in zaigrali za svojo regijo, ki jo je res hudo prizadelo neurje, in tako pomagali, kot najbolje znajo. Takega krasnega glasbenega dogodka bi se sicer raje udeležila ob kakšni bolj veseli priložnosti, ampak, kot vemo, je glasba tudi zdravilo, ki nas v stresnih situacijah sprosti; ko smo žalostni, nas razvedri; predvsem pa nas glasba tudi vedno povezuje. In tudi tokrat bo povezala dobre ljudi za dober namen: zbranim sredstvom bomo dodali tudi sredstva iz našega sklada Pomežik soncu® – bomo 70 otrok in mladostnikov iz regije odpeljali na jesenske počitnice v Pacug, kjer bodo ob zanimivih aktivnostih lahko brezskrbno uživali v druženju z vrstniki. Skupaj smo ENO SRCE!« poudarja Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije

»Vrednote Rotary so, da služimo tistim, ki potrebujejo pomoč. S hitro odzivnostjo, organizacijo in srčnostjo smo pokazali, da smo, ne glede na velikost nesreče, močnejši, ko delujemo skupaj. Ponosni smo lahko, da med nami vlada tolikšna solidarnost. Misli sicer že preusmerjamo v naslednje korake – več kot 80 družin je že prejelo našo pomoč, številne pa jo še potrebujejo, zato vse prijazno vabim na dobrodelni koncert KOROŠCI #ZAKOROŠKO,« pravi Andrej Božič, guverner Rotary Slovenija.

 Prisrčno vabljeni!