Na povabilo Smučarske zveze Slovenije smo v četrtek, 30. marca, skupaj z Zvezo prijateljev Ljubljana Moste – Polje, v Planico pripeljali 500 otrok iz Cele Slovenije. Za otroke je bil to poseben dan, poln pozitivnih občutkov, posebej za njih pa je bil pripravljen tudi glasbeni program – na velikem odru so nastopili: Eva Boto & Band, Nipke in Challe Salle. Zadovoljstvo otrok je bilo neprecenljivo.

V Planico smo otroke pripeljali z desetimi avtobusi. 500 otrokom je bil omogočen ogled smučarskih poletov naših junakov, srečanje z njimi, pozdravila jih je tudi maskota VITA. Avtobusi so se odpravili na pot iz Vuzenice, Velenja, Novega mesta, Cerknega in Idrije, Sevnice, Ljubljane, Šentjurja, Ptuja, Ajdovščine in Metlike. 

Zelo smo veseli in ponosni, da nam je uspel tako lep enodnevni projekt. Otrokom smo omogočili čudovito izkušnjo, hkrati pa jim dali vedeti, da je šport nekaj čudovitega in tudi pomembnega.. Verjamemo, da smo otrokom dodali še nekaj več zagona za športno udejstvovanje na katerem koli področju.