SKORAJ 91 TISOČ EVROV ZBRANIH V TEDNU (PRED)PRAZNIČNE DOBRODELNOSTI ZPMS

Med 13. in 20. decembrom je potekal Dobrodelni teden ZPMS in TV Slovenija, ki sta ga tekom akcije podprla tudi Radio Slovenija in portal www.rtvslo.si.Med Dobrodelnim tednom ste posamezniki in podjetja prek SMS-sporočil in z nakazili na TRR-račun do sedaj (do 11. ure 21. 12. 2021) skupaj zbrali 90.922 evrov.»Veseli smo, da s Televizijo Slovenija v decembru že tradicionalno sodelujemo za dober namen. Zadovoljni smo, da se je dobrodelni vikend z leti razširil v dobrodelni teden, kar kaže na to, da je skupni projekt uspešen in ga gledalci podpirajo. Vsebino programa vsako leto poskušamo narediti čim bolj zanimivo. V letošnjem letu smo v ospredje postavili našo kampanjo ENO SRCE, ki predstavlja medsebojno povezanost v prazničnem decembru. Pomagajmo si med seboj in skrbimo drug za drugega; v dobrodelnem tednu ste z zbranim zneskom gledalci pokazali, da vam je mar. Hvala, da smo se skupaj povezali v ENO SRCE,« se zahvaljuje Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Predstavitev praznične kampanje ENO SRCE

Darja Groznik, predsednica ZPMS v Dnevniku 

V oddajah Dobro jutro, bomo med drugim podrobneje predstavili kampanjo ENO SRCE ter socialno-humanitarne programe Adin štipendijski sklad, Sapramiškin sklad in Pomoč družinam.
Foto: Arhiv RTV SLO
Vabljeni vsi posamezniki in podjetja, da po svojih zmožnostih pomagate z donacijami prek SMS-sporočil ali z nakazili na transakcijski račun. Z vašo pomočjo lahko ponovno polepšamo trenutke tistim, ki nas bodo v prazničnih časih najbolj potrebovali – otroci in njihove družine v socialni stiski.

Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

IBAN: SI56 6100 0000 3512 232
Koda namena: CHAR
Sklic: SI00 07-245016
Namen: ENO SRCE

Donatorska pogodba

Na številko 1919 lahko pošljete SMS z besedo ENOSRCE5 in prispevali boste 5 evrov, če pa želite darovati več, lahko poljubni znesek nakažete neposredno na transakcijski račun ZPMS.

INFODROM

Foto: Adrian Pregelj
Foto: Adrian Pregelj

 

 

V informativni oddaji za otroke Infodrom bodo v dobrodelnem tednu v petek, 17. decembra, mladi odraslim sporočali svoje želje, ideje in iskreno mnenje, kaj od njih pričakujejo in v kakšnem svetu želijo živeti.

 

 

 

KROMPIR

Foto: Adrian Pregelj
Foto: Adrian Pregelj

Mladinska oddaja Krompir bo v soboto, 18. decembra, namenjena glasbi v živo. S pestro paleto žanrov in izvedb glasba v nas budi različna čustva, predvsem pa nas povezuje in oblikuje v občutljivejše posameznike tudi v odnosu do sočloveka. O sočutnosti, medsebojni povezanosti, solidarnosti in dobrodelnosti, ki še zdaleč ni zgolj materialne narave, bo med drugim tekla beseda z nadobudnimi in prepoznavnimi glasbenimi gosti.

SKUPAJ SMO ENO SRCE

Vaša pomoč in vaše donacije bodo razveselile nekaj tistih dijakov, ki so jim na ZPMS morali prošnjo za štipendijo zavrniti, nekaj staršev, ki svojim otrokom ne morejo omogočiti posebnega zdravstvenega pripomočka ali vadbe ter nekaj družinam pokriti osnovne življenjske položnice. To je lahko naše skupno novoletno darilo njim.

Svoj prispevek lahko nakažete tudi na TRR Zveze prijateljev mladine Slovenije. Prek mobilne banke lahko poskenirate QR kodo in po svojih zmožnosti donirate poljubni znesek.

 

»Dobrodelni teden je postal že tradicionalno sodelovanje Zveze prijateljev mladine Slovenije s Televizijo Slovenija. Cenimo, da nas podpirate pri našem poslanstvu delati dobro za otroke in mladostnike. Letošnjo praznično kampanjo smo združili v ENO SRCE, v katero združujemo naše socialno-humanitarne programe (Pomoč družinam, Adin štipendijski sklad in Sapramiškin sklad) ter vse decembrske aktivnosti, tudi obisk Dedka mraza v organizaciji naših članic širom Slovenije. Z darili bomo pričarali nasmehe otrokom iz ranljivih okolij, s plačilom položnic omilili stisko družinam ali omogočili fizioterapije otrokom s posebnimi potrebami.Vsi skupaj smo eno srce, prebivalci Slovenije, ki tako nesebično priskočijo na pomoč ob vsaki priložnosti, in vsi tisti, ranljivejši, ki odprejo srce in dovolijo, da ga napolnimo. In kot je Anja Rupel v himni ZPMS zapisala: ˝Eno srce v meni in tebi živi, veliko kot sonce, eno srce za vse ljudi.˝ Hvala vam in vašim gledalcem, ker nam pomagate delati dobra dela.« Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS

VIKEND PAKET

Vikend paket bo v nedeljo, 19. decembra, v duhu prihajajočih prazničnih dni med oddajo vabil gledalke in gledalce, da po svojih močeh pomagajo najranljivejšim med nami. Gost dobrodelne oddaje je bil Robert Pešut Magnifico, ki je ZPMS-ju v dobrodelne namene podaril svojo obleko, ki je pomembno zaznamovala njegovo kariero. Obleko že ima novi lastnik. 

 Foto: Žiga Culiberg

KVIZ VEM!

Foto: Adrian Pregelj
Foto: Adrian Pregelj

Dobrodelni teden pa 20. decembra zaključuje še dobrodelni kviz Vem!, v katerem se bodo pomerili trije prostovoljci ZPMS: predsednica 25. nacionalnega Otroškega parlamenta Nomi Hrast, prostovoljec na letovanjih Jakob Gabrič in prostovoljec s TOM telefona Nace Breitenberger. Kampanji se bo z donacijo tudi letos pridružil dolgoletni donator podjetje TRANSPAK. Zbrana sredstva pa bodo šla v Sapramiškin sklad.