Povežimo se, skupaj smo ENO SRCE, je letošnje praznično vodilo Zveze prijateljev mladine Slovenije. Skupaj polepšajmo praznične trenutke tistim, ki to potrebujejo.

Družbena odgovornost je dandanes že povsem vpeta v delovanje velikih podjetjih, dobrodelnost pa predstavlja njen zelo pomemben del. Pri telekomunikacijskem podjetju Telemach se svoje odgovornosti do vračanja družbi dobro zavedajo, še posebej pa se je to zavedanje povečalo med pandemijo. Tako so lani skupaj s krovno skupino United Group podarili 500.000 $ za nakup medicinske opreme, številnim učencem pa olajšali šolanje na daljavo z donacijami bodisi tablic bodisi povezave do spleta.

S tovrstnimi donacijami sicer v podjetju pomagajo skozi vse leto, letos pa so se odločili še za posebno akcijo zbiranja daril med zaposlenimi, in sicer za otroke, stare od 6 do 12 let, iz socialno šibkih okolij. Kot prejemnika donacije pa so izbrali našo organizacijo, našo praznično kampanjo ENO SRCE, v kateri združujemo naše socialno-humanitarne programe in tudi obisk Dedka Mraza, ki ga skupaj z našimi članicami organiziramo širom po Sloveniji.

Odziv je bil odličen, zaposlene je prevzel praznični duh in so pokazali izjemno sočutje do ljudi v stiski, akcijo pa je izdatno podprlo tudi podjetje, tako da se je nabralo skoraj 500 daril. Poleg daril za otroke je Telemach ZPMS predal tudi 14 kompletov novoletnih smrečic z lučkami in okraski, da bi na ta način še dodatno praznično obarval domove.

»Zvezo prijateljev mladine Slovenije smo izbrali zato, ker skozi dolgoletne aktivnosti vedno znova dokazuje, da gredo zbrana sredstva v prave roke. Na zvezi delajo s srcem, kar se odraža v vseh izvedenih projektih doslej, s katerimi so pomagali res velikemu številu otrok in družin. Pri Telemachu menimo, da so božično-novoletni prazniki tisti čas v letu, ko si vsakdo zasluži vsaj eno darilo. Zato smo stopili skupaj in res smo veseli, da se je toliko zaposlenih odzvalo na akcijo,« je dejala Greta Šter, vodja korporativnega komuniciranja in odnosov z javnostmi pri Telemachu.

»Cenimo, da ste za donacijo izbrali našo organizacijo, ki deluje že 68 let in si prizadeva za družbo, v kateri imajo otroci in mladostniki svoj glas, svoje pravice in spodbudno okolje za razvoj. Z darili, ki ste jih zbrali na Telemachu in praznično zavili, bomo pričarali nasmehe otrokom iz ranljivih okolij. In kot je Anja Rupel v Himni ZPMS zapisala: “Eno srce v meni in tebi živi, veliko kot sonce, eno srce za vse ljudi, naj vaša darila dosežejo čim več src nasmejanih otrok,« je ob predaji povedala Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS.