V ponedeljek, 21. decembra 2020, je ob 18:00 bo v živo preko Facebooka in Zooma potekala predstavitev zbornika o empatiji z naslovom “Ker nam je mar – kako lahko odrasli učimo otroke izkušenj empatične odzivnosti”. Pogovor z avtorji publikacije je vodil dr. Albert Mrgole.

Pogovor lahko poslušate TUKAJ.

V 30-letih delovanja TOM Telefona ter ob srečevanju s stisko, težavami in vprašanji otrok, smo želeli izpostaviti, da je empatija prvi in ključni odgovor. Supervizorji TOMa so ob tokratnem jubileju pripravili publikacijo z naslovom “Ker nam je mar – kako lahko odrasli učimo otroke izkušenj empatične odzivnosti”.

Zbornik je razdeljen na sklope, ki naslavljajo 4 področja vsakdanjega življenja otrok in mladostnikov:
1. Empatija med vrstniki,
2. Empatija med starši in otroki,
3. Empatija v šoli in drugih ustanovah,
4. Empatija do sebe.

Zbornik želi biti navdih za vse, ki vzgajate otroke, ki delate z njimi in imate nanje vpliv. Z namigi, kako se v konkretnih situacijah odzivati otrokom bolj empatično, želimo spodbuditi vašo ustvarjalnost. Življenje je nenehno prilagajanje in vsak trenutek nam omogoča, da otroke in odraščajoče učimo empatije iz njihovega življenja za naše skupno življenje.
Predstavitev boste lahko spremljali prek prenosa v živo na Facebook straneh Zveze prijateljev mladine Slovenije, TOM telefona, Društvo Ključ – center za boj proti trgovini z ljudmi, Prava zveza in Pritličje.

Cene naših zbornikov:
Zbornik: Ker nam je mar, 2020 = 7 EUR + ptt
Zbornik: Odgovori sodobnim izzivom odraščanja, 2015 = 15 EUR + ptt
POSEBNA AKCIJA: oba skupaj= 15 EUR + ptt

Nakup zbornika – “KER NAM JE MAR” – TUKAJ

 

Dogodek je del projekta Prava zveza in je financiran s strani Mestna občina Ljubljana