Dobrodelni projekt in poziv k zbiranju sredstev je bil predstavljen v oddajah Tednik, Vem!, Dobro jutro, Zadnja beseda in Vikend paket. Zbrali smo neverjetnih 58.821 EUR za družine.

»To so zgodbe, ki so bile vse do sodelovanja z RTV Slovenija, v javnosti nerazkrite,« je povedala Darja Groznik, predsednica ZPMS in dodala: »Tokrat pa bodo dobile svoj glas in novo upanje. Štirim družinam, za katere skupaj z RTV Slovenija, to je gledalkami in gledalci TV Slovenija, namenjamo posebno pozornost in zbiramo finančna sredstva.«

December je zagotovo tisti pravljični mesec, ki pokaže vso barvitost minulega leta in letošnje leto je bilo še kako barvito – polno izzivov in preizkušenj. December je tudi priložnost, ko se spominjamo vsega dobrega. Pa vendar, mnogi te priložnosti, da bi obujali lepe spomine, nimajo.

Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije si ves čas svojega delovanja prizadevamo, da bi delali v dobro otrok in družin.

»Mamica samohranilka, ki z dvema sinovoma in babico živi na podstrešju, starejši sin pa ima cerebralno paralizo. Ali zgodba deklice z motnjo v duševnem razvoju, ki ima težko govorno-jezikovno motnjo z avtizmom. Deklica živi sama z mamico, ki prejema le nadomestilo za izgubljeni dohodek. Ali zgodba brezposelne mame, ki skrbi za svojega invalidsko upokojenega moža – ima malformacijo možganskih žil, težko govori, ima motnje ravnotežja in potrebuje stalno skrb in pomoč. Skupaj imata štiri otroke. Ali primer mamice, ki sama z minimalno plačo skrbi za štiri otroke.«

Dobrodelni teden na RTV Slovenija je potekal med 14. in 20. decembrom

Tedniku smo se vprašali kdo od treh dobrih decembrskih mož v Sloveniji najpogosteje pušča darila v peharjih, nogavicah ali pod jelkami.

V oddaji Dobro jutro smo predstavili zgodbi dveh družin s štirimi otroki, ki imata težke pogoje za življenje, ter zbirali sredstva za obe družini.

V oddaji Dobrodelni Vem! so sodelovali Lucija ĆirovićNika Rozman in Anže Zevnik. Zahvala velja tudi dvema večjima donatorjema, podjetjema Transpak in Delamaris.

FOTO: TV Slovenija

V Dobrodelni teden se je vključilo tudi žensko komentatorsko omizje iz oddaje Zadnja beseda. Štiri dame so nas spodbujale k dobrodelnosti in prisluhnile predsednici ZPMS Darji Groznik o stiskah, ki jih otroci občutijo v družinah s težavami.

Vikend paket je zaključil akcijo Dobrodelni teden Televizije Slovenija, v katerem smo zbirali denar za družine z gibalno oviranimi ali drugače prikrajšanimi otroki. Bernarda in Jože sta gostila Loro Klinc, partnerko najboljšega kolesarja na svetu, Primoža Rogliča, ki se je javil v studio. Gostja je s seboj prinesla majico s Primoževim podpisom. V začetku kolesarske sezone bomo izvedli licitacijo in tako osrečili še kakšno družino.

»Naše sodelovanje z RTV Slovenija postaja tradicija. Za tovrstno sodelovanje smo hvaležni. Zagotovo pa bodo presrečne družine, za katere smo letos zbirali sredstva in otroci, ki jih bomo presenetili s prazničnimi darili.« je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS.

Zahvala vsem, ki so se povezali v dobrodelnem tednu in vsem, ki so darovali. Skupaj smo zbrali neverjetnih 58.821 EUR. Sredstva bodo omogočila lepše življenje našim družinam in decembrske nasmehe na obraze naših otrok.