PRAVNE PANDE, BOŽIČKOVI POMOČNIKI?

Prav ste prebrali, v skupini Panda, ki prihajajo iz Študentske organizacije Pravne fakultete, so letos tradicionalni dobrodelni teden nadomestili z novim dobrodelnim projektom. Povezali so se z nami ter raznimi slovenskimi podjetji, s katerimi bomo z združenimi močmi poskušali polepšati praznike dvema družinama, ki sta naše pomoči še posebej potrebni.

Zbiranje sredstev bo poleg nakazil na transakcijski račun ZPMS potekalo tudi s pošiljanjem SMS sporočil »DARILO« oziroma »DARILO5« na 1919 in sicer do 25. decembra.

Podatki za nakazilo:
Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana
TRR: SI56 6100 0000 3512 232
Sklic: SI00 245008-12
Namen: Donacija Panda

Za več informacij so Pande na voljo na elektronskem naslovu pravna.panda@gmail.com in preko telefonske številke 031 822 844 – kontaktna oseba Robert Babić.

 

Predstavitev dveh družin: 

Materi, ki živi s svojo skoraj triletno hčerko, katero so ob rojstvu diagnosticirali z Robertsonovo translokacijo in poporodno levkemijo, lani pa so jo diagnosticirali še z mieolično levkemijo, zaradi katere je poleti pričela s prvim ciklom terapije. Ta je povzročila nekaj zapletov, zato sta bili z mamo hospitalizirani skoraj dva meseca. Trenutno je hči v procesu vzdrževalne terapije. Po zdravnikovih navodilih hči zaradi zdravstvenega stanja ne sme obiskovati vrtca, druge možnosti za varstvo pa mati nima, zato ostaja doma, brezposelna. Enosobno stanovanje, za katero plačuje najemnino v višini 300€, je dotrajano, tudi kuhinja je vlažna in brez tople vode, pojavlja se tudi plesen. Prejeta socialna pomoč ne pokrije niti mesečnih stroškov, kaj šele stroškov za hrano, higienskih pripomočkov niti oblek za otroka.

Poleg njiju se z bivanjsko stisko spopada tudi družina, ki živi v eni sobi stare hiše. V sobi kuhajo, spijo in se umivajo. So brez tekoče vode, le na koncu parcele je vodnjak. Oče je zaposlen, vendar odplačujejo kredit za hišo in so zaradi tega v finančni stiski. Mati je nezaposlena, prijavljena na zavodu in v pričakovanju tretjega otroka. 5-letni sin in 3-letna hči obiskujeta vrtec. Družini bi bilo potrebno napeljati tekočo vodo in pomagati pri izdelavi kopalnice, da imajo zagotovljene vsaj minimalne pogoje za osebno higieno. Nujna bi bila tudi otroška soba.