DOBRODELNI TEDEN Z RTV SLOVENIJA!  

Med 14. in 20. decembrom 2020 bo potekal Dobrodelni teden, ki ga pripravljamo v sodelovanju z RTV Slovenija.

December je zagotovo tisti pravljični mesec, ki pokaže vso barvitost minulega leta in letošnje leto je bilo še kako barvito – polno izzivov in preizkušenj. December je tudi priložnost, ko se spominjamo vsega dobrega. Pa vendar, mnogi te priložnosti, da bi obujali lepe spomine, nimajo. December bo letos pravljičen tako le za nekatere, za mnoge pa ta pravljica ne bo nikoli prebrana. Ker si na Zvezi prijateljev mladine Slovenije ves čas svojega delovanja prizadevamo, da bi delali v dobro otrok in družin, nas misel o družinah v stiskah nikoli ne pusti posedati v miru: »Mamica samohranilka, ki z dvema sinovoma in babico živi na podstrešju, starejši sin pa ima cerebralno paralizo. Ali zgodba deklice z motnjo v duševnem razvoju, ki ima težko govorno-jezikovno motnjo z avtizmom. Deklica živi sama z mamico, ki prejema le nadomestilo za izgubljeni dohodek. Ali zgodba brezposelne mame, ki skrbi za svojega invalidsko upokojenega moža – ima malformacijo možganskih žil, težko govori, ima motnje ravnotežja in potrebuje stalno skrb in pomoč. Skupaj imata štiri otroke. Ali primer mamice, ki sama z minimalno plačo skrbi za štiri otroke.« To so zgodbe, ki so bile vse do sodelovanja z RTV Slovenija, v javnosti neizrečene. Skrite za zaprašenimi spomini. A tokrat so dobile svoj glas in novo upanje. Štiri družine, katerim smo skupaj z RTV Slovenija in njihovimi gledalkami in gledalci, namenili posebno pozornost in zbirali finančna sredstva. Naše sodelovanje z RTV Slovenija postaja tradicija. Hvaležnost za tovrstno sodelovanje težko prelijemo v besede. Največja hvaležnost zagotovo sije z obrazov teh družin, ki smo jim pomagali in z obrazov otrok, ki smo jih v tej isti akciji presenetili s prazničnimi darili. Iskrena hvala vsem oddajam, ki so sodelovale v tem dragocenem Dobrodelnem tednu: Tednik, Vem!, Dobro jutro, Zadnja beseda in Vikend paket. Iskrena hvala RTV Slovenija, ker zdravite rane naše družbe skupaj z nami. Zaradi vas in nas bo za nekaj družin ta praznični december vendarle dišal po pravljici.

Oddaje, ki jih imamo tako zelo radi in bodo dobrodelne: Tednik, Oddaja Dobro jutro, Vem!, Zadnja beseda in Vikend paket. V oddaji Dobro jutro in Vem! bomo zbirali sredstva za štiri družine. Predstavili vam bomo zgodbe za katere bi si želeli, da jih ne bi bilo. Tokrat bodo dobile svoj glas in novo upanje. Z oddajami Tednik, Zadnja beseda in Vikend paket pa bomo zbirali za darila za otroke.

V oddaji Vem! bodo sodelovali: Lucija Ćirović Nika Rozman in Anže Zevnik (donatorja oddaje: Transpak in Delamaris). V Vikend paketu se nam bo pridružila Lora Klinc, žena najboljšega kolesarja na svetu Primoža Rogliča.

NAČIN ZBIRANJA SREDSTEV

–   Na telefonsko številko 090 93 30 82 (darujete 1,25 EUR)

–   S poslanim SMS sporočilom na 1919 s ključno besedo ZPMS (darujete 1 EUR) in ZPMS5 (darujete 5 EUR)

–   Na TRR, ki ga ima ZPMS odprtega pri NKBM SI56 0510 0801 5645 025, sklic 00 07-245004, koda namena: CHAR, namen: DOBRODELNI TEDEN RTV

Dobrodelni teden

Prispevek o Dobrodelnem tednu na RTV SLO: https://www.rtvslo.si/…/dobrodelni-teden-zpms-in…/544884