Tradicionalni dobrodelni projekt Henkla in Mercatorja – Snežne kepe sreče, se je pričel v začetku decembra. Cilj akcije je razveseliti številne otroke v letu 2020, ki bodo doživeli nepozabne zimske počitnice. Do konca februarja 2020 v trgovinah Mercator poteka akcija, v kateri sodelujejo vsi kupci izdelkov Persil, Silan in Somat. Po končani akciji, ki se zaključuje februarja, Zveza prijateljev mladine Slovenije z zbranimi sredstvi otroke iz socialno ogroženih družin, popelje na nepozabno zimsko letovanje in uživanje na snegu.

V zadnjih letih je projekt razveselil številne otroke, ki so skupaj s prijatelji delili radosti najljubših zimskih počitnic. Njihovo veselje in nasmehi so motivacija za nadaljevanje akcije, ki traja že tretje leto zapored. Zveza prijateljev mladine Slovenije pod svojim okriljem združuje otroke, mladostnike in njihove družine, z namenom dviga kakovosti življenja in spodbujanja interesov ter potreb posameznikov. Z odgovorom na aktualna družbena vprašanja, prispeva k ustvarjanju pozitivnih vrednot za vse svoje člane. V okviru številnih projektov, kot so Programi za prosti čas in letovanja,  organizirajo prostočasne dejavnosti in počitnice za otroke iz socialno šibkejših okolij in otroke z zdravstvenimi težavami ter invalidnostmi. Na podlagi uspešnega sodelovanja iz preteklih let, sta se Henkel in Mercator ponovno odločila podpreti program organizacije in velikodušno podpreti akcijo, v kateri kupci v prazničnih dneh, pomagajo otrokom z nakupom izdelkov Henkel. Zaključek akcije bo otroke popeljal do nepozabnih snežnih radostih, kot so sankanje, kepanje, izdelovanje snežakov in drugih dejavnostih, ki bodo zagotovo pričarale številne nasmehe na obrazih otrok.

“V Zvezi prijateljev mladine Slovenije smo vedno veseli, da postanejo projekti, ki na tak ali drugačen način pomagajo otrokom, tradicionalni. To pomeni, da so uspešni. Tako za otroke in družine, kot za vse tiste, ki prispevajo sredstva ali material, da se naši programi in projekti lahko nadaljujejo. Seveda smo zelo veseli, da so Snežne kepe sreče tudi letos v akciji. Naj omenim, da smo lansko leto, tudi zaradi Snežnih kep sreče, omogočili zimovanja kar 152 otrokom! Skupno pa smo zbrali 26.160€! To je velika številka in ponosni smo, da nam skupaj tako dobro uspeva. Hvaležni smo in veseli, da ste nam ponovno zaupali in upamo, da bo prihodnje leto enako,” dodaja Breda Krašna,  generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije.

»Gre za izjemno lepo akcijo in res smo veseli, da imamo podporo našega partnerja Mercatorja in organizacije, kot je Zveza prijateljev mladine Slovenije, brez katere ta projekt ne bi bil mogoč. Zelo smo veseli, da so naši kupci prepoznali željo, da otrokom, ki sicer nimajo priložnosti, skupaj omogočimo preživljanje zimskih počitnic v družbi prijateljev in na letovanju, na katerem bodo spletli nepozabne spomine. Ko slišimo povratne informacije otrok, nam je jasno, da ima naše delovanje veliko večji učinek, kot si mislimo. Veseli nas, da lahko otrokom, ki najbolj potrebujejo pomoč, skupaj omogočimo lepše otroštvo ali vsaj zimske počitnice,» je dejal Uroš Vodopivec, vodja prodaje Henkel Slovenija.

«V Mercatorju se zdaj že nekaj let zapored veselimo akcije Snežne kepe sreče, saj skupaj s podjetjem Henkel in ZPMS, predvsem pa s kupci, ki pri tem sodelujejo, naredimo res nekaj dobrega. Vsako otroško veselje je dragoceno, prispevati za zimske počitnice, ki si jih nekateri otroci sicer ne bi mogli privoščiti, pa bogati vse nas», je poudarila Andreja Bajželj iz Mercatorja.