V dobrodelnem tednu na Televiziji Slovenija je bilo med 11. in 17. decembrom zbranih skupaj 152 720 evrov, ki bodo namenjena otrokom in mladostnikom v stiski ter njihovim družinam. Vsem, ki ste sodelovali, se iskreno zahvaljujemo.

Televizija Slovenija je tudi letos v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije organizirala dobrodelni teden Eno srce, v katerem je sodelovalo kar devet televizijskih oddaj – tedenska informativna oddaja Tednik, jutranja oddaja Dobro jutro, kviza Vem! in Joker, mladinski oddaji Male sive celice in Krompir, satirična oddaja Kaj dogaja?, glasbena oddaja 33/45 in nedeljska oddaja Nedeljsko popoldne.

Zbranih je bilo skupaj 152 720 evrov.

»Televizija Slovenija tudi skozi dobrodelne projekte uresničuje svoje poslanstvo in veseli smo vsakokrat, ko vidimo velik in pozitiven odziv gledalcev. Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali v dobrodelnem tednu in izkazali veliko solidarnost in srčnost. Zaradi vaše velikodušnosti in zaupanja v boljši svet bodo imeli številni otroci in mladostniki lepše leto. Iskrena hvala,« je ob zaključku projekta dejal odgovorni urednik Razvedrilnega programa TV Slovenija Vanja Vardjan.

Socialno-humanitarni program ZPMS Eno srce združuje sedem različnih skladov (Pomoč družinam, Sapramiškin sklad, Adin štipendijski sklad, Športnik sem, Glasbenik sem, Polna šolska torba, Sklad dedek Mraz), s katerimi pomagajo otrokom, mladostnikom in njihovim družinam za različne namene. Zbrani znesek bo glede na potrebe razdeljen med različne sklade.

»V imenu otrok, mladostnikov in družin, ki bodo prejele pomoč iz skladov programa Eno srce®, se iz srca zahvaljujemo gledalkam in gledalcem Televizije Slovenija. Iz sklada Pomoč družinam bomo s plačilom položnic olajšali stiske družinam, iz Sapramiškinega sklada bomo pomagali otrokom s posebnimi potrebami, iz skladov Glasbenik sem in Športnik sem bomo plačali vadnine in šolnine, napolnili bomo šolske torbe, štipendirali dijake s sredstvi iz Adinega štipendijskega sklada in članicam ZPMS pomagali pri organizaciji prireditev Obisk dedka Mraza. Iskrena zahvala vsem ustvarjalcem oddaj za vaše sodelovanje; zbrani znesek je neverjeten znesek in k temu ste z vašim trudom prispevali tudi vi,« pa je ob zaključku dobrodelnega tedna povedala Breda Krašna.