Zveza prijateljev mladine Slovenije in Telemach Slovenija nadaljujeta skupno praznično akcijo, s katero v okviru projekta ENO SRCE zbirata darila za otroke iz socialno šibkejših okolij. Tretje leto zapored so se tako Telemachovi zaposleni izkazali s srčnostjo in nesebično priskočili na pomoč tistim, ki jim prazniki ne prinašajo veselja, ampak žal velike stiske, ter skupaj s prispevkom podjetja pripravili približno 500 daril.

Ljubljana, 11. december – Ker se stiske ljudi iz leta v leto povečujejo, so družbeno odgovorne aktivnosti velikih podjetjih še toliko pomembnejše. Tega se zavedajo tudi pri Telemachu, kjer skušajo na različne načine vračati skupnosti in igrati čim bolj pozitivno vlogo v družbi, v kateri delujejo. Pri tem gre lahko za enkratno pomoč, še bolj pa se želijo določenim projektom posvečati strateško in dolgoročno. Med slednje sodi socialno-humanitarni program ENO SRCE Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki združuje sklade Pomoč družinam, Sapramiškin sklad, Adin štipendijski sklad, Glasbenik sem in Polna šolska torba.

Telemachovi zaposleni so se tako tudi letos številčno pridružili akciji zbiranja daril, ki jo je podprlo tudi podjetje, in tako so skupaj vsaj malo polepšali praznike približno 500 mladim, ki so se znašli v težkih življenjskih situacijah. »Telemachovi zaposleni so se z zbiranjem daril že močno poistovetili, kar potrjuje velik odziv, ki me izjemno veseli. Skupaj s podjetjem bomo lahko kar nekaj otrokom spet pričarali nasmeh na obraze in polepšali praznične dni. Prepričana sem, da bo Zveza prijateljev mladine Slovenije tudi tokrat poskrbela, da bodo darila prišla v prave roke,« je po predani donaciji povedala Greta Šter, vodja korporativnega komuniciranja na Telemachu.

Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije: »Eno srce osreči oba, tistega, ki prejme, in tistega, ki da. Hvala, da ste izbrali našo organizacijo, ki je krovna in deluje že 70 let. Skupaj s 113 članicami si prizadevamo za družbo, v kateri imajo otroci in mladostniki svoj glas, svoje pravice in spodbudno okolje za razvoj. Z darili, ki ste jih zbrali na Telemachu in jih praznično zavili, bomo pričarali nasmehe otrokom iz ekonomsko manj vzpodbudnih okolij.«

Ob tem na Telemachu in Zvezi prijateljev mladine Slovenije sporočajo, da je mogoče program podpreti tudi s finančno donacijo. S poslanim SMS sporočilom ENOSRCE5 ali ENOSRCE10 na 1919 lahko vsak posameznik prispeva 5 ali 10 EUR za tiste, ki si najlepših praznikov ne morejo pričarati sami.