Obisk predstavnic na Koroškem: Delo na terenu prinaša dragocene izkušnje

Predsednica Zveza prijateljev mladine Slovenije – ZPMS, Darja Groznik, generalna sekretarka Breda Krašna in vodja kreativnih projektov Anja Vogrič so se v petek odpravile na Koroško, da bi osebno obiskale šole, ki so bile prizadete zaradi nedavnih poplav. V teh težkih časih je bilo 240 otrok udeleženih v jesenjevanju, kjer so bili nastanjeni v letoviščih ZPMS. Naše vodilne dame so želele izraziti podporo ter raziskati, kako lahko ZPMS še dodatno pomaga.

Delo na terenu vedno prinaša drugačne rezultate in ta izkušnja ni bila nobena izjema. Veseli smo, da smo lahko predstavili naše programe, ki so morda nekaterim šolam še nepoznani. Ob tem nas je še posebej navdušilo dejstvo, da vse obiskane šole sodelujejo pri naših programih, kot so Teden otroka®, TOM telefon®, Otroški parlamenti, kar nas izredno osrečuje.

Med obiskom smo stopili na teren petih osnovnih šol: OŠ Črna na Koroškem, Osnovna Šola Mežica, OŠ Franja Goloba, OŠ koroški jeklarji in OŠ Prežihovega Voranca.

Zahvaljujemo se vsem šolam za topel sprejem in sodelovanje. Vaša predanost našim programom nas navdaja z optimizmom.

Veselimo se novih priložnosti sodelovanja z obiskanimi šolami in verjamemo, da bomo skupaj ustvarjali še boljšo prihodnost za našo mladino. Hvala vsem za vašo podporo!