Teden otroka® 2022: Skupaj se imamo dobro

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki bo potekal od 3. do 9. oktobra, je SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. Povezavo smo našli z naslovom pesmi “Skp se mava dobr“ pri otrocih zelo priljubljenega NIPKEja, ki bo letos naš ambasador. Podatki TOM telefona kažejo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer mladi najbolj hrepenijo, da se imajo dobro s sovrstnikom, ki mu lahko zaupajo, zato se tokrat osredotočamo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave. Na prvi dan Tedna otroka (3. 10. 2022) bomo na to temo organizirali tudi posvet. Vrtci in šole pa boste povabljeni k sodelovanju na likovnem in plesnem natečaju.

 

Aktivnosti naših članic v času Tedna otroka®

Vsa naša društva in naslovi njihovih spletnih strani in drugih kontaktov najdete tudi tukaj: Clanice-ZPMS-2022-spletna-stran.xlsx (live.com)

MDPM Celje
MDPM Sežana

SKUPAJ SE IMAMO DOBRO je slogan Tedna otroka in bo v šolskem letu 2022/23 na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Sežana tudi naslov projekta izvedbe prostočasnih dejavnosti, individualne in skupinske učne pomoči za otroke iz socialno šibkejših družin, ki bi bili brez pomoči prikrajšani za vključitev v dejavnosti, potrebne za njihov osebnostni razvoj, socializacijo ter pridobivanje učnih in življenjskih veščin.

 

DPM Slovenske Konjice

V Slovenskih Konjicah bomo letos po dolgem času ponovno organizirali tradicionalno Konjičkovo popoldne. Združili pa ga bomo s PRAZNOVANJEM 20 OBLETNICE ŠTORKLJINE HIŠE. Na Konjičkovem popoldnevu bomo za otroke organizirali predstavo in nato pripravili ustvarjalne delavnice na temo štorkelj. Na prireditev pa bo otroke pripeljal turistični vlakec.

Vabilo se nahaja tukaj.

 

DPM Lavrica

Aktivnosti najdete na povezavi: http://www.dpmlavrica.org/novice/

 

DPM Šentjur

Napovedujemo – Otroška predstava: Grdi raček – Ipavčev kulturni center Šentjur (ikcsentjur.si)

 

MDPM za Goriško

Na MDPM za Goriško imamo za Teden otroka pripravljene te aktivnosti:

  • 3.10. – Ponedeljčice – ustvarjalna delavnica za otroke in starše
  • Fototrip – fotografska delavnica s fotopohodom za mlade
  • 5.10. – Ustvarjalna delavnica za otroke od 1. do 5.r na OŠ Čepovan
  • 6.10. – MEGA delavnica o medgeneracijskem sodelovanju za mlade

(Sodelovalnica)

  • Ustvarjalna delavnica v knjižnici (knjižna kazala)
  • 7.10. – Klepetalnica Otroškega parlamenta na temo Športna psihologija
  • Vse naše dejavnosti bomo predstavili tudi na Festivalu NVO, ki bo 1. 10. v Novi Gorici, kjer bomo pripravili tudi druženje in ustvarjanje za mlade.

 

DPM Koprivnica

V DPM Koprivnica s sodelovanjem z OŠ Koprivnica pripravljamo pohod več generacij, ki ga bomo izvedli 1.10.2022. 6.10. 2022 pa pripravljamo delavnice za otroke in učence OŠ KOPRIVNICA,OŠ SENOVO in BRESTANICA.

 

DPM Šmartno ob Paki

Vabilo se nahaja tukaj.

 

ZPM Idrija 

  • Trajnostna ustvarjalna delavnica, 1.10. od 9.00 do 12.00 na Mestnem trgu v Idriji.
  • Cirkuška predstava za ARBADAKARBA, v torek, 4.10. ob 17.00 na Mestnem trgu v Idriji.

 

ZPM Maribor

Program se nahaja tukaj. 

 

ZPM KRŠKO

Zgibanka, Teden otroka 2022

 

DPM Črnomelj

V času Tedna otroka bomo na obisk povabili dva ali tri oddelke otroškega vrtca Črnomelj. V prostorih DPM Črnomelj se bomo skupaj igrali, pripravljena bo tudi majnša pogostitev.

DPM Koper

30. 9. 2022 Prešernov trg Koper- predstavitev društva na Otroškem festivalu in pozdrav prihajajočemu Tednu otroka z ustvarjalno delavnico “Skupaj se imamo dobro”
3.10. 2022 Likovni najdihojčin natečaj za vrtce na temo “Jaz in ptice”
6. 10. 2022 Okrogla miza za mlade parlamentarce na temo “Skupaj se imamo dobro”

 

MZPM Ljubljana

Vabilo s programom se nahaja tukaj: MZPM Ljubljana 

 

DPM Ravne 

V DPM Ravne (Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje) načrtujemo pohod in ogled bližnjega letališča (Lajše) in letal.

 

DPM Metlika

Program najdete tukaj.