Počitnice na morju so želje vsakega otroka, žal pa je v Sloveniji še vedno veliko takšnih, ki brez pomoči morskih počitnic ne bodo doživeli. Humanitarni program Pomežik soncu®, v katerem že peto leto zapovrstjo moči združujeta Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) in OMV Slovenija s svojim Klubom zvestobe OMV SMILE & DRIVE, uresničuje otroške sanje in tudi to poletje bodo na slovenski obali razveseljevali otroke.

S prebujanjem pomladi se oziramo za toplejšimi dnevi, ki prinašajo dobro energijo.

S 1. marcem, ko je ZPMS praznoval 69. rojstni dan, se je v luči dobrega začela tudi letošnja donacijska akcija OMV za humanitarni program Pomežik soncu®, ki se ji kot ambasador ZPMS-ja pridružuje tudi stand-up komik, igralec in matematik Uroš Kuzman.

Vnovič bo ZPMS s pomočjo partnerjev poskrbel, da bodo otroci iz socialno ogroženih družin okusili poletne počitnice na morju. »Namen humanitarnega programa Pomežik soncu® je zagotavljati enake možnosti za vključitev v organizirano letovanje vseh otrok in mladostnikov. Zaradi kontinuitete izvajanja programa in krepitve partnerstva z družbeno odgovornim podjetjem, kot je OMV Slovenija, lahko program izvajamo že 23 let. Z organizacijo letovanj se ZPMS ukvarja že 60 let in je v tem obdobju razvila izredno bogate izkušnje, s katerimi zagotavljamo kvalitetne izvedbe letovanj za otroke s posebnim poudarkom na spoštovanju vseh dejavnikov, ki omogočajo kakovostno letovanje. Za nami so težki časi, še posebej za otroke, zato so prihajajoča letovanja pravi zaklad, saj predstavljajo prostor za igro, raziskovanje, ljubezen, športne aktivnosti. Skozi te aktivnosti se tkejo prva prijateljstva, krepi se tudi zaupanje do sebe in do drugih. Nemalokrat se otroci prvič zaupajo o težkih stvareh, ki jih doživljajo doma. To nas pravzaprav niti ne preseneča, saj so letovanja tudi prostor, kjer se nekateri otroci počutijo (prvič) varno in sprejeto. Ključnega pomena za otroke je stik in občutek povezanosti in točno to so naša letovanja. Prostor za brezskrbnost in srečo. Z vašo pomočjo lahko otroci in mladostniki že odštevajo dneve do poletnega druženja s sovrstniki, zato hvala vam«,« pravi Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS.

Zvesti partner humanitarnega programa Pomežik soncu® je tudi letos OMV Slovenija, ki s tem projektom tradicionalno povezuje rojstni dan svojega Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE. Tako bodo tudi letos z mislijo na najmlajše združili moči s svojimi člani Kluba zvestobe ter od torka, 1. marca, in vse do četrtka, 31. marca 2022, omogočili dobrodelno donacijo točk zvestobe, ki jih gostje prejmejo ob vsakem nakupu na bencinskih servisih OMV. Celoten izkupiček, ki mu bo družba OMV Slovenija še sama dodala 1 milijon točk, bo namenjen počitnicam za otroke pod okriljem humanitarnega programa Pomežik soncu®.

»Povezovanje Kluba zvestobe z dobrodelnostjo je že tradicija, ki jo ustvarjamo skupaj s člani kluba. To je poseben čas, ko vsi pokažemo svojo dobrosrčnost. Iz leta v leto smo uspeli povečati število zbranih točk in srčno upam, da bomo letos postavili nov mejnik, svoje bomo seveda dodali tudi kot podjetje. Pri sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije gre za več kot le partnerstvo, saj s skupnimi projekti ustvarjamo boljši jutri za otroke. Zato vabim vse k sodelovanju in s tem izpolnjevanju otroških sanj,« pravi Peter Požrl, generalni direktor OMV Slovenija.

Vsi člani kluba lahko svoje točke zvestobe podarijo do konca marca osebno ob vsakem nakupu na kateremkoli bencinskem servisu OMV v Sloveniji, na spletni strani ali s pomočjo mobilne aplikacije OMV SMILE & DRIVE. Svoje točke lahko donirajo večkrat, vedno vsaj 50 točk naenkrat.

OMV je tekom večletnega sodelovanja z Zvezo prijateljev mladine Slovenije na brezskrbne poletne počitnice popeljal že več kot 800 otrok iz socialno ogroženih družin. Verjamejo, da bodo tudi v letošnjem letu marsikateremu otroku omogočili, da si ustvari nove lepe spomine ter splete prijateljstva z vrstniki.