Letošnja sredstva bodo namenjena preživetju poletnih počitnic več kot 400 otrok in nakupu hrane ter drugih potrebščin za družine v stiski.

OMV Slovenija je tudi letos tradicionalno zbiral točke zvestobe za humanitarni program Pomežik soncu®. Zbrane točke je OMV Slovenija ob sedmem rojstnem dnevu Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE doniral Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), kjer so se pretvorile v finančna sredstva, s katerimi bodo po zelo zahtevnem letu osrečili otroke iz socialno šibkejših okolij ter tiste s posebnimi potrebami.

Člani kluba zvestobe so, ob pomoči ambasadorjev projekta – stand-up komika Tina Vodopivca in igralca Nika Škrleca – ter donaciji 1 milijona točk s strani OMV Slovenija, zbrali 9.054.100 točk, s katerimi bodo pomagali več kot 400 otrokom in jim pričarali nasmeh na obraz. Zbrana sredstva bodo letos zaradi negotove situacije, s katero se srečujemo, namenili v dva namena. Del sredstev bo na počitnice popeljal otroke iz socialno šibkejših okolij, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti, drugi del sredstev pa bo porabljen za nakup hrane in drugih nujnih potrebščin za družine v stiski.

Vanja Lombar, generalna direktorica OMV Slovenija, je ob zaključku akcije povedala: »Nahajamo se v negotovih časih in prav zato smo izjemno zadovoljni, da smo tudi letos skupaj s člani našega kluba zvestobe uspeli zbrati takšno vsoto točk. Letošnja donacija je še toliko bolj pomembna, saj so otroci zagotovo med tistimi, ki jim je epidemija popolnoma spremenila vsakdan. Upam, da jim bo naš doprinos nekoliko olajšal zahtevno situacijo, v kateri so se znašli, in nekaterim od njih omogočil brezskrbne poletne počitnice, ki si jih zasluži čisto vsak otrok.«

Predsednica ZPMS Darja Groznik je dodala: »Program Pomežik soncu® je namenjen otrokom, ki komaj čakajo prvega skoka v vodo, sladoleda in prijatelje, ki jih spoznajo na počitnicah. Slovenci smo znova dokazali, da smo pripravljeni pomagati drug drugemu. Iskreno se zahvaljujemo OMV Slovenija in članom Kluba zvestobe OMV SMILE & DRIVE, saj bomo lahko zaradi njihove vnovične širokosrčnosti tudi letos številne otroke prvič popeljali na letovanje. In ne le to, pomagali bomo tudi družinam pri nakupu hrane in nujnih potrebščin. To so pomembne stvari in hvaležni smo, da pri uresničevanju svojega poslanstva sodelujemo z OMV Slovenija.«

OMV Slovenija se bo vsem donatorjem zahvalil na interaktivnem virtualnem dogodku.

Da bi se zahvalili svojim članom, ki že leta donirajo svoje točke zvestobe, bodo v OMV Slovenija organizirali interaktiven in zabaven virtualni zaključni dogodek. Goste bosta nasmejala ambasadorja Nik Škrlec in Tin Vodopivec, skupina Iglu pa bo poskrbela za dodatno sprostitev. Prav tako bosta vse donatorje nagovorili tudi generalna direktorica OMV Slovenija Vanja Lombar in predsednica ZPMS Darja Groznik.

 

Foto: arhiv