Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško je skupaj s svojimi člani in tudi prostovoljci iz drugih krajev Slovenije v Trenti, v Domu Triglavska roža, obeležilo 60-letnico neprekinjene organizacije letovanj za otroke in 20-letnico humanitarnega programa Pomežik soncu.

TRENTA > Ob tej priložnosti so podelili priznanja in zahvale. Teodora Krpan in Umbert Bizjak, častna člana goriškega društva, sta prejela Listino častnega člana ZPM Slovenije, članici društva Zvonka Nose in Nadja Čebohin sta prejeli posebno priznanje za 30 in več letno pedagoško delo na letovanjih.

Zavarovalnici Triglav in podjetju Gen-i je društvo podelilo posebno zahvalo za njihovo družbeno odgovorno delovanje in izdatno finančno in materialno podporo letovanjem otrok in mladostnikov.

Slavnostni pridih dogodku so v kulturnem programu dodali domači moški pevski zbor in otroci iz Doline Trente, ki obiskujejo podružnično OŠ v Soči.

Priznanje stoterim organizatorjem, pedagoškim vodjem in mentorjem v programu letovanj za otroke in mladostnike je izrazil tudi Klemen Miklavič, predsednik Razvojnega sveta severnoprimorske regije in novogoriški župan, ki je med drugim poudaril: “Izjemnega pomena je zavedanje, da za enakost in enakopravnost poskrbimo prav pri tistih, ki so najmanj krivi za svoj socialni položaj, torej pri otrocih. Zveza prijateljev mladine sodi med najaktivnejše promotorje poprave krivic in omogočanja prijaznejšega in igrivega otroštva.”