Z veseljem sporočamo, da smo vzpostavili izjemno pomembno sodelovanje s Programom MIRA, Nacionalnim programom duševnega zdravja, ki ga upravlja Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ. Na izobraževanju bodo predstavniki Programa MIRA, v okviru katerega se vzpostavljajo Centri za duševno zdravje otrok in mladostnikov (CDZOM), spregovorili o različnih vidikih skrbi za duševno zdravje mladih in obravnavi njihovih stisk.

🌟 Gostje izobraževanja so priznani strokovnjaki na področju duševnega zdravja:

▶︎ Rade Pribaković Brinovec, dr. med. spec., vodja Programa MIRA, Nacionalnega programa duševnega zdravja
▶︎ dr. Andreja Mikuž, spec. klin. psih., vodja Interdisciplinarne delovne skupine za mrežo CDZOM
▶︎ Aleksander Koroša, dr. med. spec., namestnik vodje Interdisciplanarne delovne skupine za mrežo CDZOM
▶︎ Ana Bujko, mag. psih., Nacionalna koordinatorica mreže CDZOM

Na izobraževanju bodo predstavili oblike pomoči, dostopnost obravnave in sodelovanje s starši pri reševanju težav v duševnem zdravju otrok in mladostnikov. Ponosni smo, da bomo s tem dogodkom prispevali k ozaveščanju o pomembnosti duševnega zdravja in spodbudili konstruktivno sodelovanje med strokovnjaki in skupnostjo.

Hvaležni smo za priložnost, da lahko delimo znanje in izkušnje z uglednimi strokovnjaki ter s tem prispevamo k izboljšanju duševnega zdravja naše skupnosti. 𝐒𝐤𝐮𝐩𝐚𝐣 𝐠𝐫𝐚𝐝𝐢𝐦𝐨 𝐦𝐨𝐬𝐭𝐨𝐯𝐞 𝐳𝐚 𝐛𝐨𝐥𝐣š𝐞 𝐫𝐚𝐳𝐮𝐦𝐞𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞, 𝐩𝐨𝐦𝐨č 𝐢𝐧𝐩𝐨𝐝𝐩𝐨𝐫𝐨 𝐨𝐭𝐫𝐨𝐤𝐨𝐦 𝐢𝐧 𝐦𝐥𝐚𝐝𝐨𝐬𝐭𝐧𝐢𝐤𝐨𝐦 𝐯 𝐧𝐣𝐢𝐡𝐨𝐯𝐞𝐦 𝐝𝐮š𝐞𝐯𝐧𝐞𝐦 𝐫𝐚𝐳𝐯𝐨𝐣𝐮.