»KULTURA JE IZRAZ NAJBOLJŠEGA V DRUŽBI« Kulturna ustvarjalnost v mojem kraju

Veseli smo, da vam lahko sporočimo, da se približuje dogodek, ki ga zagotovo ne želite zamuditi – seminar za mentorje zgodovinskih krožkov v šolskem letu 2023/24. Letos se bomo zbrali v čudovitem okolju Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije v sredo, 25. oktobra 2023.

Tema letošnjega seminarja je “KULTURA JE IZRAZ NAJBOLJŠEGA V DRUŽBI”Kulturna ustvarjalnost v mojem kraju. Prepričani smo, da je kulturna dediščina ključna sestavina vsake družbe, saj izraža njeno najboljše in ji daje poseben pečat. Na seminarju bodo svoje znanje in izkušnje delili izjemni predavatelji: mag. Marjetka Balkovec Debevec, dr. Aleš Gabrič, dr. Tomaž Simetinger, dr. Branko Šuštar, mag. Silva Karim, Nataša Kokošinek, Slavko Pregl in Jože Prah. Poleg tega bomo izdali tudi zbornik znanstvenih in strokovnih prispevkov, ki ga boste prejeli na samem seminarju.

Da bi se lahko pridružili temu navdihujočemu dogodku, vas prosimo, da prijavnico za sodelovanje v programu Mladi raziskovalci zgodovine pošljete najkasneje do 13. 10. 2023 na naslov ZPMS, Dimičeva 9, Ljubljana, ali pa jo pošljete na e-pošto iris.furlan@zpms.si. Po prejemu prijave boste prejeli uradno vabilo s podrobnim programom predavanj in ostalimi informacijami, ki se nanašajo na izvedbo seminarja.

Veselimo se vaše udeležbe, saj bomo skupaj raziskovali in odkrivali bogato kulturno dediščino našega kraja. Priložnost, da se poglobite v to izjemno temo in delite svoje strasti z drugimi mentorji, je neprecenljiva.

Pridružite se nam in skupaj soustvarjajmo kulturno bogastvo naše družbe!

Se vidimo 25. oktobra 2023!

Lep pozdrav, Iris Furlan