Eurospin že 6. leto zapored doniral 10.000 € za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin

Med 17. aprilom in 31. avgustom je bilo mogoče v vseh Eurospinovih trgovinah kupiti dve različici dobrodelne sestavljanke. Cena posamične sestavljanke je bila 1,99 EUR, od vsakega prodanega kosa pa je Eurospin namenil 1,00 EUR v dobrodelni namen. Poleg finančne donacije je Eurospin letos tudi obnovil zunanje košarkarsko igrišče na osnovni šoli Zadobrova v Ljubljani.

Podjetje Eurospin Eko, d. o. o., in Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) sta letos že šestič združila moči v želji, da bi otrokom in njihovim staršem omogočila vsaj malce bolj brezskrbno otroštvo. V Sloveniji pomoč potrebuje več kot 13.000 otrok in vsakršna podpora, še posebej dandanes, je še kako dobrodošla.

Eurospin je v letošnjem letu sredstva za dobrodelni fond zbiral s prodajo dveh dobrodelnih sestavljank po ceni 1,99 EUR na kos. Od vsake prodane sestavljanke je Eurospin doniral 1,00 EUR. Z letošnjo akcijo so zbrali skupaj 10.000,00 EUR. Poleg zbiranja sredstev za nakup šolskih potrebščin otrokom iz socialno ogroženih družin so pri Eurospinu v sodelovanju z Osnovno šolo Zadobrovo in s projektom Vesela košarka Jaka Blažič tudi obnovili košarkarsko igrišče OŠ Zadobrova, na katerem je v četrtek, 14. 9. 2023, potekal sklepni dogodek letošnje kampanje. »Navdušeni smo nad prijazno gesto Eurospina in njihovim zanimanjem nad spodbujanjem gibanja otrok in mladostnikov, ki obiskujejo našo osnovno šolo. Prepričan sem, da bo prenovljeno košarkarsko igrišče motiviralo še več učencev, da se razgibajo in trenirajo svoje košarkarske sposobnosti,« je povedal g. Vlado Znoj, ravnatelj Osnovne šole Zadobrova.

Eurospin je ob podpori ZPMS-ja v zadnjih šestih letih zbral in doniral že več kot 60.000 EUR. Natalija Pagon, vodja marketinga v podjetju Eurospin Eko, d. o. o., pri tem dodaja: »Eurospin postaja vse prepoznavnejša in uglednejša blagovna znamka v Sloveniji. Zavedamo se svoje družbene odgovornosti in zato vsako leto sodelujemo z zaupanja vrednim partnerjem, Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Zadovoljni smo s sodelovanjem in pomirjeni, ker gredo donirana sredstva vedno v prave roke. Ta ček ni le donacija, ampak zaveza k zaščiti najšibkejšim v naši družbi; za tem stojimo tudi v Eurospinu.«

Natalija Pagon in Vlado Znoj sta slavnostno odprla prenovljeno košarkarsko igrišče, zbrani otroci pa so nemudoma za tem lahko preizkusili svoje košarkarske spretnosti v športnih nagradnih igrah, ki sta jih vodila Rok Klemenčič (Vesela košarka Jaka Blažič) in reper Trkaj. Vrednost nagradnega sklada je bila 1.500 EUR, zmagovalci pa so osvojili Eurospinov vrednostni bon v višini 50,00 EUR, brezplačne košarkarske počitnice, sezonske vstopnice Cedevite Olimpije in majico športnega dresa s podpisi slovenskih košarkarskih reprezentantov. Zbrani gostje, otroci, starši in poslovni partnerji so pred tem z navdušenjem prisluhnili glasbenim ritmom ter poučnim besedilom pevca, pisca, družbenega aktivista in ambasadorja vseh mladih, Trkaja.

Podpora skupnosti je izjemnega pomena za uspešno izpeljan projekt. Prav tako ključnega pomena pa je izbira pravega partnerja. ZPMS že več kot pol desetletja tesno sodeluje z Eurospinom pri iskanju posameznikov ali družin, potrebnih pomoči, ki jih je, žal, vsako leto več.

»Nedavne poplave so pokazale, kako ranljivi smo kot ljudje in kako malo je potrebno, da se vsakodnevni mir, blagostanje in veselje nenadoma porušijo. Hkrati pa smo drug drugemu dokazali, kako neverjetno solidarni smo, če le stopimo skupaj. Zato vsako leto z nestrpnostjo ponovno pričakujemo povabilo Eurospina k sodelovanju v njihovi dobrodelni kampanji. Nanj se z veseljem odzovemo, saj smo navdušeni nad Eurospinovo zavezo, da pomaga drugim v stiski. Tudi letos bomo z zbranimi sredstvi napolnili prenekatere šolske torbe in staršem otrok omogočili vsaj malce bolj brezskrbno jesen. Iz srca hvala vsem pri Eurospinu,« je ob svojem nagovoru pojasnil Uroš Brezovšek, podpredsednik ZPMS.

MANJ DAM, VEČ IMAM!

V Eurospinu, v katerem bodo prihodnje leto praznovali 20. obletnico delovanja, nudijo široko množico kakovostnih izdelkov lastnih blagovnih znamk, za katere imajo skrbno izbrane dobavitelje. Zato lahko svojim kupcem vedno zagotavljajo ugodno razmerje med kakovostjo in ceno. Slovenci in Slovenke imamo glede hrane zelo različne okuse, želje in potrebe. A ne glede na to, kdo smo, kakšne interese imamo, koliko smo stari in od kod prihajamo, vsi v ponudbi trgovin iščemo isto: najboljše razmerje med kakovostjo in ceno. Prav to kakovost pa potrjujejo številna priznanja kakovosti, kot so: izbran produkt trgovskih znamk leta 2023 (osem nagrajenih izdelkov), odlični pekovski izdelek 2023 (12 nagrajenih izdelkov), odlična kakovost, Customer’s Friend in Best Buy Award.

ČASTITLJIVA OBLETNICA DELOVANJA ZPMS

Zveza prijateljev mladine Slovenije je nevladna, prostovoljna, človekoljubna in neprofitna organizacija. Že 70 let (ZPMS deluje od leta 1953) so vedno bolj nepogrešljiv sogovornik v sodobno organizirani civilni družbi. Njihovi temeljni cilji so: dvig kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin, zastopanje in uveljavljanje njihovih interesov in potreb ter zaščita njihovih pravic. Zato se odzivajo na aktualna družbena vprašanja in prispevajo k oblikovanju pozitivnih vrednot življenja, otrok, mladostnikov in družin. Njihovo delovanje temelji na razvijanju vrednot prostovoljnega dela in negovanju dobrih medčloveških odnosov.