V letošnjem letu bomo 70. let delovanja Zveze prijateljev mladine Slovenije praznovali tudi tako, da bomo v vse slovenske regije pripeljali brezplačno gledališko predstavo za otroke. Skupaj z društvi vsake regije oz. skupaj z vsemi društvi, ki ravno tako praznujejo 70. let, bomo otroke razveselili s predstavo Maček Muri išče kroniko, ki jo bo uprizarjalo Družinsko gledališče Kolenc. Skupaj bomo nanizali 14 predstav in razveselili več kot 4000 otrok in vsaj še dvakrat toliko staršev, babic, …

Spored predstav si lahko ogledate v spodnji tabeli, za več informacij glede udeležbe na predstavi pa se obrnite na svoje lokalno društvo.

Članice, ki so v tabeli obarvane z zeleno barvo, ravno tako praznujejo 70 let. To so: MDPM Sežana, ZPM Krško, MZPM Ljubljana, DPM Trbovlje, MDPM za Goriško, ZPM Maribor, MDPM Ajdovščina, MDPM Celje in MZPM Velenje.

Utrinki iz Murske Sobote

Utrinki iz Sežane

Utrinki iz Koroške

Utrinki z Jesenic

Na Jesenicah se je v sklopu praznovanja odvila drugačna predstava, predstava narejena po kultnem filmu »Ko to tamo peva?« (Kdo neki tam poje?). Naslov predstave je bil Vozi, Miško!. V predstavi, uprizorjeni v Gledališču Toneta Čufarja, je zaigral tudi Boštjan Smukavec, sekretar ZDPM Jesenice.

Utrinki iz Krškega

Utrinki iz Ljubljane

Utrinki iz Trbovelj