S pozivom “ENO SRCE osreči oba: tistega, ki prejme, in tistega, ki da” zbiramo sredstva za naš socialno-humanitarni program ENO SRCE, da bomo tekom leta lahko pomagali tistim, ki to potrebujejo.

Naj tudi na vašem oknu zažari srce

December nosi vonj po sveže pečenih piškotih in vroči čokoladi, pozdravlja s toplimi objemi in nasmehi. A ne vseh. Nekaterim lahko zapiha z mrzlo mislijo in bridko izkušnjo.

December je tudi čustveno naporen čas. Pretirano poudarjanje popolnosti in narekovanje sreče v vsaki bleščavi izložbi nam daje občutek, da imajo vsi vse, le mi ne. A bistvo praznikov ni v okraskih in darilih, temveč je v srčnosti.

Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije si zato želimo, da bi se v letošnjem decembru odvijali mali srčni čudeži in to na zelo preprost način: OKRASIMO OKNA S SRCI.

Kako?

  • vzemite si urico zase ali za družino ali kar za širšo družbo
  • poiščite papir –  kakršnegakoli
  • narišite srce – majhno, večje, največje – in ga, po želji, pobarvajte v svoje barve
  • izrežite srce in ga nalepite na okno
  • okrasite lahko vsa okna, ki jih imate na voljo.  

Naj na oknih vaše hiše, bloka, vrtca, šole, pisarne … zažari ENO SRCE enobarvno ali vseh barv, ki v svet pošilja vse vaše dobre misli. Vaše srce bo nekomu polepšalo trenutek, morda celo ves mesec.

Na ZPMS verjamemo v moč srca. Delimo srca drug z drugim in se povežimo, da bo december lepši in prijaznejši.

Ko boste nalepili svoje srce na okno, in če vam bo tako toplo pri srcu, da bi to sporočili tudi širnemu svetu, dodajte #enosrce in dopišite svoj kraj. Npr. #enosrce v Semiču.

SVIT IN BABICA IZDELUJETA ENO SRCE: https://bit.ly/3ix3Mmn (Oddaja KROMPIR na RTV Slovenija)

Naj se v letošnjem decembru sliši klepet src širom po Sloveniji.

Anja Vogrič, vodja kreativnih projektov na ZPMS, je za družbena omrežja zapisala: “

Želim si, … da na okno svojega doma/pisarne, prostora, kjer se zadržujete več časa, nalepite ENO SRCE. Vsako srce, širom Slovenije, komunicira z drugje nalepljenim, in potrebuje ravno to energijo, ki si jo/ste jo, vnesli v izdelavo. Kjer delujem, verjemite, da zelo rada in zelo s srcem, vidim in prepoznam tudi hrepeneča srca, ki želijo samo pozornost. Vabim, širom Slovenije, z mislijo na druge, z mislijo na svoje bližnje, da izdelate srce in ga prilepite na okno. Hvaležna bom, če širite pobudo. Hvaležna sem, ker vem, da boste to naredili.
Želim si, da negujete svoje srce, in vso ljubezen zlijete v izdelavo. Čutiti bo.

ENO SRCE so naši socialno-humanitarni programi. Kako jih podpreti si lahko ogledate TUKAJ.