Zaradi epidemije Covid-19, številnih obolenj in karanten med udeleženci programa Mladi raziskovalci zgodovine, so se na ZPMS obrnili mentorji krožkov s poizvedbami o morebitnem podaljšanju roka za oddajo nalog. Komisija za delo zgodovinskih krožkov je na svoji korespondenčni seji sprejela odločitev, da se podaljša rok za oddajo raziskovalnih nalog in sicer do srede, 4. 5. 2022. Obvestilo o podaljšanju objavili na spletni strani ZPMS in FB profilu ZPMS.

Tudi letos boste raziskovalne naloge oddali na naslednji način:

  • s pomočjo WeTransferja po elektronski pošti na naslov iris.furlan@zpms.si, naloga naj bo v PDF obliki, obvezno oddajte tudi poročilo mentorja zgodovinskega krožka
  • in v tiskani verziji na naslov Zveza prijateljev mladine Slovenije, Dimičeva ul. 9, 1000 Ljubljana, da jih bomo lahko poslali v Slovenski šolski muzej v trajno hranjenje.
  • mladi raziskovalci in raziskovalke naj pripravijo krajšo, 10 minutno predstavitev raziskovalne naloge s pomočjo spletne aplikacije Zoom, ki jo ravno tako posredujete preko WeTransferja.

Komisija za delo zgodovinskih krožkov bo naloge ocenila v drugi polovici meseca maja, konec maja oz. v prvi polovici junija pa bomo, če bodo razmere dopuščale, organizirali državno srečanje mladih raziskovalcev zgodovine. O tem vas bomo obvestili naknadno.