V torek, 19. oktobra 2021, so se v prostorih Vile Rožle v Velenju, zbrali predstavniki Zveze prijateljev mladine Slovenije in predstavniki društev iz Zgornje Savinjske statistične regije.

Povezovanje članic

Regijska srečanja so namenjena predstavitvi društev, njihovih aktivnostih/programov v posamezni regiji ter razmišljanju o delovanju mreže (zveze) s predlogi za izboljšave in razvoj.

Na srečanju se je izpostavila težava pri pravilnem vodenju dokumentov društev, predvsem posodobitvami statutov, ter pridobivanju statusa nevladne organizacije, kakor tudi statusa humanitarne organizacije.

Društva so predstavila pestro dejavnost, ki jo izvajajo v lokalnem okolju, in pomembno vlogo Medobčinske zveze prijateljev mladine Velenje, ki jo ima le-ta na regijskem nivoju povezovanja.

Naslednje srečanje bo 5. novembra preko spletne aplikacije ZOOM za društva Južne Primorske regije.

Od 1. 9. 2021 je pri ZPMS zaposlen Uroš Brezovšek. Njegovo delovno področje obsega tudi sodelovanje in pomoč društvom, članicam ZPMS. Srečanja v živo omogočajo pogovore o izzivih na lokalnem – regijskem nivoju in iskanju najboljših rešitev za posamezna društva.