Spoštovani,
Zveza prijateljev mladine Slovenije bo v prihodnjem tednu sodelovala na okrogli mizi na temo varne rabe interneta med mladimi, ki jo organizira naš dolgoletni partner A1 Slovenija. Kot ponudnik celovitih komunikacijskih rešitev je A1 Slovenija zavezan k ustvarjanju rešitev, ki bogatijo življenja uporabnikov v digitalnem svetu, pri čemer je zagotavljanje varne uporabe teh storitev med najpomembnejšimi prioritetami. S tem v mislih se je podjetje zavezalo, da bo svoje družbeno odgovorne aktivnosti v prihodnjih letih usmerilo v digitalno izobraženost otrok in mladih.
Z namenom ozaveščanja o varni rabi interneta in digitalnih tehnologij, A1 Slovenija organizira okroglo mizo s strokovnjaki, ki bodo z znanstvenega in praktičnega vidika spregovorili o uporabi tehnologije med mladimi ter stiskah in nevarnostih, s katerimi se soočajo.

Gostje okrogle mize bodo:

• Izr. prof. dr. Bojana Lobe, Fakulteta za družbene vede,
• Maša Blaznik, vodja svetovalne skupine TOM Ljubljana, Zveza prijateljev mladine Slovenije,
• Rok Gumzej, dipl. soc. ped., svetovalec pri Logoutu, Centru za pomoč pri prekomerni rabi interneta in
• Dejan Turk, predsednik uprave A1 Slovenija in A1 Srbija.

Vljudno vabljeni, da prisluhnete pogovoru, ki bo potekal v sredo, 20. 10., ob 10. uri, s prenosom na portalu STA v živo (https://vzivo.sta.si/).

Dogodek si bo mogoče ogledati tudi naknadno.

Izhodišče razprave bo raziskava Digitalno življenje otrok v času korone (Kids’ Digital Lives in Covid-19 Times), katere namen je bil proučiti spremembe otrokovega digitalnega udejstvovanja v času epidemije covida-19, s poudarkom na otrokovi spletni varnosti in blagostanju.

V imenu Zveze prijateljev mladine Slovenije se bo dogodka udeležila sodelavka Maša Blaznik, vodja svetovalne skupine TOM Ljubljana, ki bo spregovorila o izkušnjah s stiskami otrok zaradi uporabe digitalnih tehnologij, zaznanih spremembah skozi čas, aktivnostih ZPMS na področju varne rabe interneta in potrebnih ukrepih za naslovitev ključnih izzivov.
Veseli bomo vaše udeležbe na digitalnem dogodku.

Se vidimo na spletu!