Lidl Slovenija se je tudi letos pridružil Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) v dobrodelni akciji Pomežik soncu. Skupaj bomo na počitnice peljali otroke s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin, ki za brezskrbno uživanje na počitnicah potrebujejo spremljevalca. Z uspešno humanitarno prodajno akcijo z Lidlovimi izdelki Lupilu in Cien Kids so zbrali sredstva za kar 385 brezskrbnih počitniških dni.

V maju in juniju so v Lidlu Slovenija od vsakega prodanega izdelka iz redne ponudbe znamk Lupilu in Cien Kids prispevali 10 centov za letovanje otrok s posebnimi potrebami. Skupno so zbrali sredstva za kar 385 brezskrbnih počitniških dni. Lidl Slovenija in ZPMS že nekaj let sodelujeta pri humanitarni akciji Pomežik soncu, ki jo ZPMS sicer izvaja nepretrgano od leta 1999. Akcija je sicer namenjena otrokom, ki jim starši zaradi socialnih stisk ne morejo omogočiti počitnic, zadnjih nekaj let pa gredo v sklopu akcije na letovanje tudi otroci s posebnimi potrebami.

Ob tem Breda Krašna, generalna sekretarka ZPMS, poudarja: »Otroci radi preživijo počitnice v drugem okolju, brez družinskih članov. Tako si naberejo dragocene življenjske izkušnje: kot recimo pospravljati sobo, si prišiti gumb, skrbeti zase in svoje stvari, poskrbeti za osebno higieno. Življenje v skupini, prilagajanje, soodločanje, skrb za druge in njihovo počutje, sodelovanje in odpovedovanje so življenjske veščine, ki jih otroci pridobijo na letovanjih. 385 dni pomeni, da otrokom s posebnimi potrebami omogočimo priložnost, da izboljšajo svojo samopodobo in odkrijejo v sebi lastnosti in talente, za katere morda niso vedeli, da jih imajo.«

Zbiralne košare za hrano že poleti

V Lidlu Slovenija se v skladu z njihovo trajnostno pobudo Ustvarimo boljši svet lotevajo mnogih humanitarnih projektov, med drugim v sodelovanju s številnimi organizacijami pomagajo ljudem, ki so se znašli v stiski. Osmo leto zapored v vse svoje trgovine postavljajo zbiralne košare, to pot so jih postavili že tudi poleti. »Čeprav so poletni dnevi za številne brezskrbni, pa se marsikatera družina sooča s stisko in mislijo, kako bodo jeseni nakupili vse potrebne šolske potrebščine. Z željo, da bi omilili negotovost in polepšali poletne dni, smo v juliju v vseh 62 Lidlovih trgovin postavili zbiralne košare, kamor poleg izdelkov z daljšim rokom trajanja lahko vsakdo donira tudi šolske potrebščine,« je povedala Tina Cipot, vodja korporativnega komuniciranja v Lidlu Slovenija.

Dobrodelno akcijo so začeli 1. julija in bo trajala vse do 31. julija 2021. V priloženi tabeli najdete seznam društev in Lidlove trgovine, v katerih se zbira hrana za posameznike in družine, ki potrebujejo roko pomoči.

Zdravko Lidl z dobrodelno šolsko beležko

Obenem pa je na Lidlove police že tretje leto zapored prispela tudi dobrodelna šolska beležka Zdravka Lidla. Šolarji si bodo vanjo lahko zapisovali pomembne reči iz šolskih klopi. Beležka je polna uporabnih nasvetov in zanimivosti ter je idealna za osnovnošolce. Vključuje koledar, urnik, dnevnik, uporabne namige in prostor za ocene ter dodatne zapise.

V Lidlu Slovenija so še posebej ponosni, ker je šolska beležka Zdravka Lidla že tretje leto zapored tudi dobrodelna: 50 centov od vsake prodane beležke bodo namenil Zvezi prijateljev mladine Slovenije za pomoč družinam v stiski. Tako skupaj ustvarjamo boljši svet.