Pandemija Covid-19 je v svetu prinesla veliko sprememb, tudi na področju izobraževanja in dela. Tehnološka opremljenost in dostop do svetovnega spleta sta s tem dobila še večji pomen.

Žal je ta situacija občutno povečala tudi socialne razlike med učenci in dijaki, saj so imeli mnogi oteženo šolanje na daljavo. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je ob začetku pandemije ocenilo, da najmanj 700 otrok v Sloveniji nima računalnika. Težave z računalniško opremljenostjo že od pričetka pandemije rešujejo dobrodelne organizacije v Sloveniji, med katerimi pomemben delež prispeva Zveza prijateljev mladine Slovenije. Del težav so rešili, vendar pa je večina donacij v obliki starih in obnovljenih računalnikov, ki nimajo več dolge življenjske dobe.

Mercator, Arc-Kranj in GlaxoSmithKline so se odločili, da bodo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije prispevali k temu, da čim več otrokom omogočimo računalniško opremljenost in jim tako omogočimo lažje učenje in dostop do informacij.

V okviru akcije “Dajmo otrokom priložnost za učenje!” bodo 15 otrokom iz socialno ogroženih družin podarili nove prenosnike.

Z nakupom artiklov blagovnih znamk Sensodyne, Parodontax, Aquafresh in Corega v trgovinah Mercator lahko tudi vi podprete akcijo in postanete del te zgodbe.

In kdo bo dobil prenosnike? Tisti, ki jih zares potrebujejo.

Zveza prijateljev mladine Slovenije bo kot krovna zveza, ki ima 109 članic, razdelila računalnike pomoči potrebnim preko njihovih društev. Lokalna društva dobro poznajo družine v svojem kraju, veliko sodelujejo tudi s šolami in drugimi organizacijami in vedo, kdo potrebuje pomoč.

Sodelujte in podprite! Aktivnost traja od 1. 6. – 30. 6. 2021.