S podpisom donatorske pogodbe smo naredili prvi korak k izgradnji hiše “Naša djeca” v Petrinji, ki bo družinam v Petrinji nudila prostor za pomoč in druženje.

Po hudem potresu na Hrvaškem smo v januarju skupaj z RTV Slovenija izvedli dobrodelno akcijo “Za otroke Petrinje”, v kateri se je zbralo 67.000 €. Skladno z željo prebivalcev Petrinje, še posebej družin z otroki, ki želijo ostati v kraju, bomo z zbranimi sredstvi in sredstvi drugih donatorjev postavili montažno hišo, v kateri se bodo v prihodnje izvajale različne aktivnosti za otroke in družine.

»V Sloveniji smo v zadnjih 50-ih letih imeli rušilne potrese, Kozjansko in Posočje, zato poznamo stisko in nemoč naših sosedov, morda tudi sorodnikov, prijateljev, ki jih je potres tako močno prizadel. Otroci in mladostniki si take pojave zelo težko pojasnijo, težko jih razumejo. V želji, da bi se njihovo življenje čim prej vrnilo v normalne tirnice, smo na RTV Slovenija v okviru decembrskega dobrodelnega tedna z veseljem pristopili k zbiranju sredstev zanje, donatorji pa ste znova pokazali, kako sočutni in solidarni ste,« je akcijo zbiranja denarja za petrinjske otroke pospremila Natalija Gorščak, direktorica Televizije Slovenija.

Pogodbo sta podpisali Martina Boltužić Dževerlija, predsednica društva Naša djeca Petrinja, in Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki sta se ob tem ponovno zahvalili vsem prebivalcem Slovenije za donacije ter veselo naznanili, da bo hiša zaživela že konec leta 2021.

V hiši bo center za igro, psihološko-socialno podporo ter zabavo otrok in družin; na voljo bo učna pomoč, na razpolago bodo strokovnjaki, ki bodo nudili psihosocialno pomoč otrokom, mladostnikom in tudi staršem. Hkrati bo to tudi prostor za prireditve, strokovne in ustvarjalne delavnice ter druge aktivnosti. Zbrana sredstva bodo namenjena tudi nakupu opreme ter ostalih pripomočkov za otroke in mladostnike, ki bodo v uporabi v tej hiši.